konkol13 Napisano 30 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2009 Jak się nie ma Thule to się lubi co się ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 30 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2009 Kolega w tym roku miał czołówkę (wskazówka zatrzymała się w okolicach 100km/h) a w bagażniku sprzęt do nurkowania. Tylne siedzenie połamane ale nic do środka nie wpadło. To obrazuje siłę przemieszczającego sie ładunku. Zawsze woziłem narty w środku ale w tym roku chyba odpuszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojttek Napisano 16 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2010 Czytam wypowiedzi n tym forum i nie wieże w to co widze. Box jest brzydki? To nie konkurs piękności tylko bezpieczeństwo i wygoda. A co do prędkości że odpada przy 140 km/h to prawda ale tylko w tedy jak się nie umie go zamątować. Jak koła nie przykręcisz to też odpadnie. Ja co roku wypożyczam boź w lato i w zimie żeby łatwiej się zapakować i nigdy nie miałem problemów. Trzeba kożystać z doświadczonych firm. Polecam auto-boxy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojttek Napisano 16 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2010 zapomniał bym - tam wypożyczyłem boxa razem z bazą i jeszcze mi ją założyli na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amarcin4 Napisano 21 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2010 Kolega w tym roku miał czołówkę (wskazówka zatrzymała się w okolicach 100km/h) a w bagażniku sprzęt do nurkowania. Tylne siedzenie połamane ale nic do środka nie wpadło. To obrazuje siłę przemieszczającego sie ładunku. Zawsze woziłem narty w środku ale w tym roku chyba odpuszczę... Nie chcę być wścibski... ale chcesz powiedzieć że ten kolega to przeżył??:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loola Napisano 21 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2010 Głównie wozimy narty w boxie na dachu (thule zdaje się) póki co jeszcze nie spadł, nawet przy duuużych prędkościach:D demontujemy go dopiero po sezonie zimowym. W ubiegłym roku do austrii wieźliśmy narty w aucie tylko dlatego że nie mieliśmy bazy pod box w tym aucie, ale to kombi więc większość nart w bagażniku i przykryte torbami i kurtkami. W tym roku już mamy te patyki więc pewnie tez powieziemy w boxie - to zdecydowanie bardziej komfortowe, moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 21 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2010 Box i pozapinane narta może wylecieć jak patrioty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 21 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2010 Tylko box na dachu !!! do boxa mieści się jeszcze cała masa innych przedmiootów i w samochodzie jest luźniej, na parkingu sprzet zabezpieczony (w miarę ) - w garażu mam 3 bagażniki i kilka adapterów do belek do różnych modeli samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dkaczmar Napisano 21 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2010 Kolega w tym roku miał czołówkę (wskazówka zatrzymała się w okolicach 100km/h) a w bagażniku sprzęt do nurkowania. Tylne siedzenie połamane ale nic do środka nie wpadło. To obrazuje siłę przemieszczającego sie ładunku. Pracuje w ubezpieczeniach. Znam przypadek, ze parasolka leżąca na tylnej półce w chwili wypadu przy ok. 50km/h przebiła szpikulcem fotel kierowcy i wbila mu sie w plecy. Gosciowi sie nic szczegolnego nie stalo ale od tamtej pory nie woze luzno żadnych przedmiotow... Zwykle jezdze na narty we 2 osoby w aucie, wiec pakuje narty do srodka (przez dziure na podlokietnik) lub skladam 1/3 tylnej kanapy. Narty w pokrowcach i dobrze zabezpieczone linkami do mocowania bagazu wewnatrz kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uve Napisano 6 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2010 Moje narty, deski, kijki podrozuja na dachu, zamocowane do zwyklego uchwytu do nart (mont blanc) i jestem bardzo zadowolony. Uchwyt jest na tyle szeroki, ze miesci 5 albo 6 par nart Przesadnego ubrudzenia sola, blotem nie zauwazylem, a nawet jesli to i tak na sniegu sie wytrze, w domu szmatka i po klopocie. No chyba, ze ktos przesadnie dba o sprzet to moze narzekac. Tanie uchwyty tez nie sa zle, ojciec kupil takie do swojego auta i spelniaja swoja funkcje, jedynie wygladaja gorzej pod wzgledem estetycznym od aluminiowych. Minus to wiekszy halas przy duzych predkosciach na autostradzie no i pewnie wieksze spalanie, ale z trumna jest podobnbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 6 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2010 Moje narty, deski, kijki podrozuja na dachu, zamocowane do zwyklego uchwytu do nart (mont blanc) i jestem bardzo zadowolony. Uchwyt jest na tyle szeroki, ze miesci 5 albo 6 par nart Przesadnego ubrudzenia sola, blotem nie zauwazylem, a nawet jesli to i tak na sniegu sie wytrze, w domu szmatka i po klopocie. No chyba, ze ktos przesadnie dba o sprzet to moze narzekac. Tanie uchwyty tez nie sa zle, ojciec kupil takie do swojego auta i spelniaja swoja funkcje, jedynie wygladaja gorzej pod wzgledem estetycznym od aluminiowych. Minus to wiekszy halas przy duzych predkosciach na autostradzie no i pewnie wieksze spalanie, ale z trumna jest podobnbie Sól w w tak skomplikowanym i decydującym o bezpieczeństwie urządzeniu a fe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uve Napisano 6 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2010 Jezdze na desce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 6 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2010 Ja często zmieniam auta i mam bagażnik magnetyczny na trzy pary nart ale szybciej niż 120/h boję się z tym jeżdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 7 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2010 Jezdze na desce To masz pecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi