smiths23 Napisano 12 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2010 był ktoś może w tym tygodniu a na górze chełm? jutro planuje wybrac sie tam na popoludniowa jazde i zastanawiam sie jakie beda warunki.. z postów poniżej widze ze rewelacji nie ma na stoku popoludniu ale moze ktos byl i wie jak tam bylo w ostatnim czasie:) z góry dziekuje za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 12 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2010 (edytowane) był ktoś może w tym tygodniu a na górze chełm? jutro planuje wybrac sie tam na popoludniowa jazde i zastanawiam sie jakie beda warunki.. z postów poniżej widze ze rewelacji nie ma na stoku popoludniu ale moze ktos byl i wie jak tam bylo w ostatnim czasie:) z góry dziekuje za info! Szykuj się na spooooore muldy. Edytowane 13 Luty 2010 przez John Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 A wiecie, że dzisiaj spotkałam się (w realu) z bardzo pozytywną opinią nt. Chełmu - też co do przygotowania stoku i warunków, oczywiście w zwykłe dni? Może wyrwę się tam w poniedziałek rano, w końcu to dwa kroki - zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupus Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 A to może powiedz kiedy będziesz? Może da radę wyskoczyć w tym samym czasie.:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 Jeśli mi się uda (szanse jakieś 60%), to w pn. od około 10 do 12.30 - inaczej w ogóle niemożliwe. A nuż się spotkamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 14 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2010 Może wyrwę się tam w poniedziałek rano, w końcu to dwa kroki właśnie się zbieram na chełm. na lewo i prawo pozarzucam nartami, więc muldy jutro macie gwarantowane ps. szkrobnę jak było po powrocie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 15 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2010 a było tak.... niedziela 14 luty jazda od 9 do 13. już od samego początku było troszkę ludzi, co w szczególności uwidaczniało się w emocjach na nieodśnieżonym parkingu w cenie 5 pln:p. tym nie mniej do krzesełka nie stałem dłużej niźli 3-5 minut co do stoku to "dobra" jazda jak na warunki myślenickie była do 11, a później stok został porządnie zmuldzony i zrynnowany. generalnie dla miłośników jazdy po muldach i wąskim szlaczkiem klasycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupus Napisano 15 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2010 Taaaa. Klasyka myslenicka. Muld tam nie było tylko wtedy kiedy było mało śniegi i to na dodatek sztucznego. Ja byłem w niedziele na Rusinkim i warunki były bardzo dobre, ludzi na stoku mało. A i na wyścigi kumoterek można było popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 15 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2010 co do stoku to "dobra" jazda jak na warunki myślenickie była do 11, a później stok został porządnie zmuldzony i zrynnowany. generalnie dla miłośników jazdy po muldach i wąskim szlaczkiem klasycznym. Ten stok potrzebuje jakiejś alternatywnej trasy niebieskiej, bo w ten sposób gdy wszyscy zjeżdżają po takiej stromiźnie to normalne, że o 11 są już muldy i rynienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raj32 Napisano 15 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2010 zarabie narty Bywam tam często od 4 sezonów ze względu na; 1. bliskość Krakowa 2. fajny stok 3. ceny- jest tanio ( karnet 9-14 w tygodniu tylko 35 zł a w tamtym sezonie jeździłem nawet za jakieś śmieszne kilkanaście złotych . Generalnie to super tam było 1-2 lata temu , czasami po prostu zero ludzi, chociaż były na początku problemy ze śniegiem i kamieniami na trasie. Teraz w tygodniu rano już jest sporo narciarzy, ale warunki na początek są extra. Po południu jest już lepiej pod względem frekwencji , ale dużo gorzej wygląda stok (sporej wielkości muldy ), można za to poćwiczyć jazdę w trudnych warunkach . Oczywiście zależy co kto lubi oraz jakie ma umiejętności W sobotę rano ( byłem 13.02 ) tłum ludzi. Do wyciągu kolejek niema obecnie , a stok jest w tej chwili maksymalnie naśnieżony ( czynny na całą szerokość ) No i na górze mają niezłe jedzenie w knajpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi