Likwidatorek Napisano 25 Wrzesień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Cześć, Prawdopodobnie wybiore się w ww. miejsce. Jade po raz pierwszy w Alpy i nie mam zielonego pojęcia o tamtejszych warunkach ( interesują mnie przedewszystkim warunki narciarskie ). Zan ktoś ten rejon??? Podaję linka: http://www.hotelstelviodomina.it/en/hotel/hotel.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 25 Wrzesień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Domina Hote w Cocolo di Pejo -zna ktos to miejsce? W samej miejscowości CoGolo di Pejo nie ma terenu narciarskiego. Najbliższy to Pejo- niewielki parenaście km tras, dobry na 1 dzień, za cały tydzień zanudzisz się. Ale jesteś w Val di Sole i masz dostęp do terenów narciarskich Marilewa gdzie jest ok 50 km tras, z Marilewa bez odpinania nart przejedziesz do Madonna di Campiglio tu masz do dyspozycji 70 km, czyli razem 120 km. Jeszcze w ramach skipasu Superskirama pojeździsz w Tonale(fajna gondola tam jest jedzie jak autobus przez 3 "wsie": Pontedilegno-Colonia Vigini- Tonale). Także pojeździć będziesz miał gdzie tylko wszędzie musisz do tras dojechać autem albo skibusem. I jeszcze termin wyjazdu jak wybierasz się na grudeniowe free to ostrożnie może być mało śnieg, albo tak jak w zeszłym roku wcale!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Likwidatorek Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Domina Hote w Cocolo di Pejo -zna ktos to miejsce? Dzieki za wiadomość Planowany wyjazd 9.12.2007 - 16.12.2007. tez się obawiam o braku sniegu. Liczę, że na MdiC nie powinno być takiego problemu... ( mam nadzieję, że się nie mylę ) jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Wrzesień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Domina Hote w Cocolo di Pejo -zna ktos to miejsce? Ja tylko będzie mróz (A BĘDZIE!) to Włosi nasypią śniegu! Co do terenów narciarskich to w Val di Sole jest ich trochę i starczy, aby codziennie pojechać w inne miejsce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Wrzesień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Oj będzie zima, będzie Popatrz na www.ski.it : web cam np. Marilewa wszędzie biało: nareszcie świat wygląda nornalnie!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 28 Wrzesień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Domina Hote w Cocolo di Pejo -zna ktos to miejsce? Polecam zjechać z Tonale do Ponte di Legno i dalej do Temu, większość tras czerwonych i czarnych(rewelacja) i mało ludzi.Z nowości-gondola z Comezzadurry w rejon Monte Vigo, a w Madonnie di Campiglio (5 laghi) zamiast starej gondoli, będzie nowa 8-o osobowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 24 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2007 Val di Sole to dobry wybór!! jade juz tam trzeci rok z rzędu na rozpoczecie sezonu i zawsze mieszkałem w Cogolo di Peio - dobre miejsce wypadowe na pobliskie osrodki, w Peio tak jak Sławek napisał jest jezdzenie góra na jeden dzien i sie znudzi:) a co do śniegu to 2 lata temu śniegu było mnóstwo, rok temu malo ale mozna było spokojnie pojezdzic:) oczywisnie nie byly pootwierane wszystkie trasy ale nie bylo zle! najlepiej było na MdC! w tym roku tez sie wybieram do Cogolo i mam nadzieje ze bedzie tak jak dwa lata temu:) Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 25 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2007 W całym Val Di Sole na dzień dzisiejszy leży śnieg:) , podczas gdy w zeszłym roku o tej porze kwitły kwiatki:( . Ponieważ w górach utrzymują się niskie temperatury w niekturych ośrodkach włoskich już uruchomiomo system naśnieżania:) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2007 ja bylem w pejo i tam tak jak sb jeden dzień max ale tonale i stoki naprzeciw tonale genialne po prostu po 2 stronie ulicy madonna też naprawde super marileva hmm no tam naprawde też da się pojeździć PEJO to świetna wypadówka do tych stacji a co najważniejsze Val di Sole dolina słońca, ja będąc tam jescze nigdy nie opaliłem sobie mordy jak właśnie tam:D genialne a i musisz spróbować ich jabłek z Val di Sole:) pięknie cudnie i pogoda zawsze gwarantowana tzn prawie zawsze bo dolina jest tak ułozona ze jak jest slonce to od rana do wieczora non stop dolina wschód zachód acha niezraź się że jak wjedziesz do doliny to będzie zielona trawka i 10-15 st na plusie, to jest tam norma hehe mile zdziwienie wjezdzasz w doline 10 st idziesz na stok a na gorze -10;d JC czemu ja mam stary wyjadacz? co ja z michy wam wyjadamm?? a SB ma stara gwardia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2007 Bo ci jeszcze 400 na fali do SB zostało! PS Jak nie byłeś w wojsku to pokombinuj co mam na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2007 wlasnie ide do woja jako jedyny z uczelni na dobrowolną służbe chce iść;d a kombinować nie mam co bo wiem o co cho:D:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iva Napisano 27 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2015 W styczniu 2016 wybieram się do Pejo Czy przez 8 lat od ostatniego wpisu ktoś tam był? Czy teraz możecie polecić Pejo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi