janko Napisano 18 Marzec 2007 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2007 Witam , wybieram sie w maju na lodowiec Kaunertal , proszę o info czy warto , jakie w tym okresie panuja tam warunki , jak są przygotowane trasy itp... Wszystkie informacje mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinsky Napisano 19 Marzec 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2007 Lodowiec Kaunertal Kiedyś byłem na przełomie kwietnia i maja. Trafiłem na jedne z najlepszych warunków w życiu, ale wiadomo - każda zima/wiosna jest inna. Tak czy inaczej myślę, że pojezdzic się da... pzdr Kinsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 22 Marzec 2007 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2007 Lodowiec Kaunertal Trudno prorokowac warunki jakie beda - ale rok temu bylem w maju na K... trasy oczywiscie przygotowane jak to w Austrii, ludzi niewiele ale coz narciarsko chyba z K... wygrywa Pitzta zwlaszcza po ostatnich inwestycjach a widokowo coz - De gustibus non est disputandum - moim zdaniek K... jest ladniejszy i bardziel lodowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinsky Napisano 24 Marzec 2007 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2007 Lodowiec Kaunertal No i ta droga przez tamę i wokol zalewu. Lodowiec w Pitztal widzialem niestety tylko z daleka - z Tiefenbacher Gletscher w Seoelden. Tez ladny widok... pzdr Kinsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 28 Marzec 2007 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2007 Lodowiec Kaunertal Nie znam Kaunertalu, Pitztal odwiedziłam w zeszłym roku na przełomie kwietnia i maja i bardzo mi się podobał. Warunki były b. dobre, większość czasu wściekłe słońce i mrozik, 3 dni intensywnie padał śnieg. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że to typowe na tych wysokościach dla tej pory. Uff, przykro było wyjeżdżać! I to z perspektywą ohydy, jaką jest lato... Pozdrawiam Maria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi