Morek Napisano 8 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2007 Po 20 latach ujeżdżania po stokach Polskich, Czeskich i Słowackich pierwszy raz w życiu wybieram się w Alpy. Wybrałem Austriackie Solden, a że ośrodek dość duży, może ktoś zasugeruje mi które trasy koniecznie trzeba tam przejechać? albo do jakiej knajpki warto zajrzeć? Optymalny dla mnie stopień trudności to czerwony, choć czarną też czasami lubię zjechać. No i pół dnia będę jeździł z 5-letnim synkiem który jakoś sobie radzi, ale bez przesady. dzięki z góry i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodnam Napisano 8 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2007 Ulubione trasy i knajpy w Solden? Cóż, niestety nie mogę doradzić wyboru tras, ale proponuję pooglądać zdjęcia z Solden na mojej stronie: www.galerianarciarska.net Pozdrawiam, Przemek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 9 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2007 Ulubione trasy i knajpy w Solden? dla mnie najlepszy jest Rettenbach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
an Napisano 12 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2007 Ulubione trasy i knajpy w Solden? Dzisiaj w nocy wróciłem z Solden. Warunki są dobre. Prawie wszystkie trasy otwarte. Z czerwonych tras polecam "1"-"4"-"10" rano, czyli wagonikiem na Gaislachkogl i w dół do Middle Station. Ale objeździć trzeba wszystko - i Giggijoch i lodowiec. Naprawdę czarna jest tylko "3", reszta co najwyżej ciemno czerwone. Do skipassa warto dopłacić 10 euro i wybrać się na 1 dzień do Obergurgl-Hochgurgl. Dobrej zabawy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morek Napisano 13 Luty 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2007 Ulubione trasy i knajpy w Solden? dzięki za informacje. na pewno skorzystam z Twoich sugestii. a co doradzisz do polatania z 5-latkiem? pewnie za wysoko nie można Go zabierać, co? (na szczęście na popołudnia mam zapewnioną dla niego opiekę). Do tego Oberg-cośtam skibusem, czy lepiej autkiem? (ponoć parkingi sądarmowe) Jescze raz dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
an Napisano 14 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2007 Ulubione trasy i knajpy w Solden? Dla 5-latka dobre są niebieskie na Giggijoch, z terenami do zabawy i snowparkiem, a także lodowiec z temperaturą ok. -3 do -5 st.C w zeszłym tygodniu. Lodowiec jest bardzo atrakcyjny widokowo, ma odsłonięty "jęzor" lodowy i ma sporo niebieskich. Do Gurgli oczywiście jeździ skibus, a Ptysiowi się tam spodoba, bo też jest sporo niebieskich. Parkingi są bezpłatne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi