anba Napisano 5 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2006 Czy ktoś może udzielić mi informacji na temat przewożenia nart wewnątz samochodu. Czy w Austrii można wozić narty w pokrowcu wew. auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 5 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2006 Narty w samochodzie Tu znajdziesz wszystko: http://www.pzmtravel.com.pl/index.php?id_strony=30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyga_s Napisano 5 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2006 Narty w samochodzie Lub http://www.austria.info/xxl/_site/pl/_area/424893/_subArea/424938/_subArea2/424955/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2006 Narty w samochodzie Po gdzieś szukać? Ja Ci odpowiem i wezmę 100 % odpowiedzialności. Sprawdziłem czy można na własnej skórze w Austrii. Otóż podszedłem do policjanta z drogówki i zapytałem czy można przewozić narty w środku auta na terenie Austrii. W odpowiedzi usłyszałem: - "Proszę czy jest problem... to pomogę zapakować, może pomóc?" - choć minę miał zdziwioną, bo na dachu box większy od auta! - To ja na to, że tylko pytam, czy wolno? - "Oczywiście, tylko żeby nie przeszkadzały i były bezpiecznie ułożone" TAK można wozić narty w środku!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anba Napisano 5 Listopad 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2006 Narty w samochodzie Dzięki JC . Lubię konkrety a nie jakieś popie.dułki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 6 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2006 (edytowane) Narty w samochodzie Ja tam Edytowane 25 Grudzień 2008 przez Robalek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyga_s Napisano 7 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2006 Narty w samochodzie Na wskazanej przeze mnie stronie są nie tylko "jakieś popie.dułki" ale i inne informacje na temat jazdy samochodem po Austrii Chyba, że takie informacje nie są Ci potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anba Napisano 7 Listopad 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2006 Narty w samochodzie Wyga nie obrażaj się, ja chętnie czytam wszystkie informacje. Jeżeli Cię uraziłem - to - ukłony, nie miałem takiego zamiaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qox Napisano 15 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2006 Narty w samochodzie Oficjalnie nie wolno !!!! Zgodnie z ichnimi przepisami !!! Nawet wtedy gdy masz extra schowek na narty w samochodzie (fabryczny !!!) Ale... mam za sobą naście sezonów m.in. w Austrii i zawsze woziłem narty w samochodzie. Byłem kontrolowany pare razy i ani słowem nikt nigdy nic nie mówił o nartach !!! Zresztą sami tubylcy jeżdżąc na narty np z Insbrucku na lodowiec bardzo często wożą narty w środku i nikt się nie dziwi (na szybkie wyjazdy nikt nie będzie się bawił w box-a). Ja się kiedyś dziwiłem. Na trasie dojazdowej do lodowca potencjalnie każdy samochód bez bagażnika dachowego jest w 100% pewniakiem do mandatu ( w Polsce byłoby to ulubione miejsce naszych policmastrów) a tam w życiu nie widziałem takiej kontroli. Jest jednak ale..... wypadek samochodowy i poszkodowani na skutek przewozu nart, wtedy obedrą cię ze skóry bez litości + ew. procesy osób poszkodowanych - jeseś ugotowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 27 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2006 Narty w samochodzie znowu bajki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi