jarek Napisano 8 Październik 2003 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2003 W Polsce to chyba FIS w Szczyrku - pomijam sposob utrzymania, chodzi mi tylko o uksztaltowanie terenu, kotly na Kasprowym tez sa niezle tylko ze krotkie. W Alpach to nie mam pojecia bo niewiele tras widzialem ale pamietam, ze zjazd z najwyzszej gory w Val Thorens (nie wiem jak sie nazywa ta gora) zrobil na mnie wrazenie. Nie dalo sie tam za bardzo jezdzic bo wszyscy tam sie pchali i byla kolejka do wyciagu. W Solden tez jest niezla trasa z Gaischlachkogla (pewnie cos przekrecilem bo nie wiem jak sie to pisze), ale tylko czesciowo, w srodkowej czesci jest dosyc dlugi i szeroki padak. Pozdro, Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Październik 2003 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2003 Jaka jest najlepsza trasa w Alpach a jaka w Polsce To kilka moich typów: Hauser Kailbing koło Haus/Ennstal 30-tka zazwyczaj pusta (północny stok bez słońca) - Wagrain trasa z Gamskogel w Zauchensee 1-ka z Gratnerkofel w Nassfeld trasa PŚ w Wengen itd ... itd ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ski_lolek Napisano 9 Październik 2003 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2003 Jaka jest najlepsza trasa w Alpach a jaka w Polsce W Polsce: Bylem tydzien temu z wizja lokalna w Krynicy. Nowa trasa nr II 1800 m dluga i 420 m roznicy poziomow moze byc hitem tego sezonu. Dobrze zapowiada sie tez trasa na Mosornym. Lolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 13 Październik 2003 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2003 Jaka jest najlepsza trasa w Alpach a jaka w Polsce Napisz coś więcej o o tej trasie.Jaki wyciąg (zapowiadali podwójne krzesło),czy można wystartować na Jaworzyne od tej strony ( ponoć miał być zbudowany nowy parking obok pensjonatu - nie pamietam - chyba Czarny Potok - po lewej stronie drogi do gondoli) ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ski_lolek Napisano 13 Październik 2003 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2003 Jaka jest najlepsza trasa w Alpach a jaka w Polsce Mam fotki z frontu robót. Trasa to przedłużenie trasy nr II ktora byla już czynna w zeszlym roku. Obslugiwana jest przez dwa orczyki (takie same jak na 5-ce). Trasa jest szeroka i dluga oraz ładnie nastromiona. Z dołu tasy idzie sie jeszcze jakieś 10 min (piechota po plaskim) do drogi w czarnym potoku. parkingu nie widać. Nasniezanie bedzie chyba tylko z armatek (nie z lanc jak na 1-ce). Krzeslo to chyba bedzie dopiero za jakis czas. Dla mnie trasa super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 15 Październik 2003 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2003 Jaka jest najlepsza trasa w Alpach a jaka w Polsce Dzięki Już się cieszę bo widziałem dolna część stoku ubiegłej zimy i wygladał fajnacko.Szkoda że nie będzie krzesła - to z pewnością rozładowałoby kolejke do gondoli.Ale skoro piszesz że można podejść do stoku to może trochę pomoże.Jak tak dalej pójdzie to za niedługo będzie na Jaworzynie najfajnieszy kompleks narciarski w Polsce. A skoro marzenia na jawie to jeszcze lepiej gdyby połączyli Jaworzyne z Wierchomlą. Do zobaczenie na stoku Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasieka4 Napisano 19 Październik 2003 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2003 Jaka jest najlepsza trasa w Alpach a jaka w Polsce W Alpach rewelacyjna jest czerwona 8 ze szczytu Karspitz na terenach Zillertal Arena - można sobie poszybować w kilku miejscach:) A w Polsce podoba mi się czerwona trasa wzdłuż krzesełka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasieka4 Napisano 22 Październik 2003 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2003 Jaka jest najlepsza trasa w Alpach a jaka w Polsce ... chodzi mi o Wierchomlę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz zarczynski Napisano 14 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2003 Jaka jest najlepsza trasa w Alpach a jaka w Polsce Zgadzam się z przedpiszcą. 30-tka w stronę Wagrain, jest jescze czarna trasa niedaleko - bodajże Kogelalm Zauchensee - oczywiście super Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi