Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Jakie narty??

Zzz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam pytanie do fachowcow.Jezdze dobrze na nartach ale starym stylem(narta przy narcie)i chcialbym kupic sobie nowe narty,prosze mi napisac w jakiej grupie nart powinienem szukac,bo nie mam zielonego pojecia na temat nart od strony teoretycznej

.Pozdrawiam i z gory dziekuje za porady

Jakie narty??

Przede wszystkim poczytac teorie. Sprobowac zmiany stylu ( to w koncu nie az taka wielka zmiana). Poczytac w dziale "sprzet" w niniejszym portalu o nartach i ich przeznaczeniu. Jesli jezdzisz dobrze skup sie na grupach allmountain, allround, race carver itp. poczytaj artykuły w necie poprostu i z czasem wszystko sie wyjaśni.pozdrawiam.

• 4 weeks later...

Jakie narty??

Narty gigantowe maja raczej duzy promien(sa mniej taliowane przez co przypominaja nieco tzw. narty tradycyjne). Mimo wszystko warto sprobowac jazdy na krawedzi bo w jezdzie "tradycyjnej" rowniez do tego sie zmierzało, a wiec szkoda nie wykorzystac tego co daje nam dzis nowa konstrukcja narty.pozdrawiam.

Jakie narty??

trudno powiedziec...SX to narta crossowa. Do jazdy tradycyjnej moim zdaniem jak najbardziej (jesli nie chcesz zmieniac stylu). Natomiast na krawedz- narta szybka jak diabli- ma duzy promien, wiec raczej krosze skręty mogą być trudniejsze. Nie jezdzilem na nich wiec tylko tyle moge zasugerowac. Co do dlugosci 174 nie znam Twojego wzrostu ani wagi. Ale zasadniczo powinna byc 10 cm krotsza od wzrostu ( jesli wazysz proporcjonalnie). Zapytaj na forum o opinie o narcie. Wydaje mie sie za pan JC na takich troche sie slizgal ;) pozdrawiam

• 5 weeks later...

Jakie narty??

Moim zdaniem bardzo dobry wybór. Bardzo wszechstronne.

Ale mimo wszystko polecam przetestowac przynajmniej po jednym przedstawicieli: slalomek, gigantówek, sxów i jakis allaround. Da to najlepszy poglad na sprawe i nie ryzykuje sie kupy kasy w przypadku sx b5

• 1 month later...

Jakie narty??

Moja rada! Pakuj się i górki. Narty pożycz na miejscu. Pierwszego dnia weź sobie allroundy, pojeździj, na drugi weź rejsy i pojeździj. A trzeciego dnia weź fany i też spróbuj. Później będziesz wiedział co Ci leźy najbardziej i kupuj swoje dechy. Markowi producenci zasadniczo bubli nie wypuszczają.

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...