Zzz Napisano 2 Październik 2005 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2005 Witam,mam pytanie do fachowcow.Jezdze dobrze na nartach ale starym stylem(narta przy narcie)i chcialbym kupic sobie nowe narty,prosze mi napisac w jakiej grupie nart powinienem szukac,bo nie mam zielonego pojecia na temat nart od strony teoretycznej .Pozdrawiam i z gory dziekuje za porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 5 Październik 2005 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2005 Jakie narty?? Przede wszystkim poczytac teorie. Sprobowac zmiany stylu ( to w koncu nie az taka wielka zmiana). Poczytac w dziale "sprzet" w niniejszym portalu o nartach i ich przeznaczeniu. Jesli jezdzisz dobrze skup sie na grupach allmountain, allround, race carver itp. poczytaj artykuły w necie poprostu i z czasem wszystko sie wyjaśni.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ski Racer Napisano 29 Październik 2005 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2005 Jakie narty?? Jak jeździsz starym stylem to polecam gigantówki czyli np. Atomic Race GS9. Podaj ile masz wzrostu i wagi, skale umiejętności od 1-10 i Ci doradze co kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcins Napisano 30 Październik 2005 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2005 Jakie narty?? Zgadzam sie ze zki racerem jezeli jezdzisz klasycznie i nie zamiezasz zmieniac techniki to kup gigantowe narty. Maja maly promien skretu sa twarde i dlugie. Jezeli naprawde dobrze jezdzisz teradycyjnie to wg. mnie powinienes sprobowac moze atomic GS:11 (GS:9 moga byc za miekkie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 31 Październik 2005 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2005 Jakie narty?? Narty gigantowe maja raczej duzy promien(sa mniej taliowane przez co przypominaja nieco tzw. narty tradycyjne). Mimo wszystko warto sprobowac jazdy na krawedzi bo w jezdzie "tradycyjnej" rowniez do tego sie zmierzało, a wiec szkoda nie wykorzystac tego co daje nam dzis nowa konstrukcja narty.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zzz Napisano 4 Listopad 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2005 Jakie narty?? Witam Dziekuje za odpowiedz na Forum,i mam pytanie czy dla mnie beda sie nadawac narty Atomic SX B5 174cm? Z powazaniem A.Szymanski www.gold-shop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 4 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2005 Jakie narty?? trudno powiedziec...SX to narta crossowa. Do jazdy tradycyjnej moim zdaniem jak najbardziej (jesli nie chcesz zmieniac stylu). Natomiast na krawedz- narta szybka jak diabli- ma duzy promien, wiec raczej krosze skręty mogą być trudniejsze. Nie jezdzilem na nich wiec tylko tyle moge zasugerowac. Co do dlugosci 174 nie znam Twojego wzrostu ani wagi. Ale zasadniczo powinna byc 10 cm krotsza od wzrostu ( jesli wazysz proporcjonalnie). Zapytaj na forum o opinie o narcie. Wydaje mie sie za pan JC na takich troche sie slizgal pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ma_d Napisano 4 Grudzień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2005 Jakie narty?? Moim zdaniem bardzo dobry wybór. Bardzo wszechstronne. Ale mimo wszystko polecam przetestowac przynajmniej po jednym przedstawicieli: slalomek, gigantówek, sxów i jakis allaround. Da to najlepszy poglad na sprawe i nie ryzykuje sie kupy kasy w przypadku sx b5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniuczek Napisano 6 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2006 Jakie narty?? Moja rada! Pakuj się i górki. Narty pożycz na miejscu. Pierwszego dnia weź sobie allroundy, pojeździj, na drugi weź rejsy i pojeździj. A trzeciego dnia weź fany i też spróbuj. Później będziesz wiedział co Ci leźy najbardziej i kupuj swoje dechy. Markowi producenci zasadniczo bubli nie wypuszczają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi