peszkod Napisano 2 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2002 Czytam wasze komentarze i zastanawiam się czy piszecie o jeżdzie z góry na dół ,czy figurowej. Kto ocenia Maiera za "styl".W sporcie wyczynowym technika ,to sprawa drugorzędna ,po przygotowaniu fizycznym i psychicznym . W rekreacji też ,liczy się subiektywna przyjemność . Wszystko się zmienia(kanony piękna,techniki,stylu) , jedni lubią wysokie blondynki ,inni niskie brunetki ,i mogą o nich gadać ,gadać i gadać. pozdrowienia dla wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymon_tm Napisano 2 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2002 Jazda figurowa Dobze godocie Baco, ku wom! pozdrav z Tater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winnetou Napisano 3 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2002 Jazda figurowa masz rację, ale nie ze wszystkim - można lubić zarówno wysokie blondynki jak i niskie brunetki i na dodatek jeszcze odwrotnie pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winnetou Napisano 3 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2002 o misiowej jeździe Powtórzę, za peszkodem - to subiektywne odczucie, o którym wspomina, dotyczy raczej narciarskiego oglądactwa, że się tak wyrażę. Trudno porównywać misiowe klipy, które służą celom szkoleniowym z np. migawkami z pucharu świata, albo z klipami reklamowymi Colmara czy co tam aktualnie jest reklamowane. To jest tak samo, jakby porównywać filmik szkoleniowy nauki śpiewania z jakimś Grand Prix albo jeszcze lepiej teledyskiem (już dawno temu podkładano na płytach śpiewaczkom górne C, czy coś innego) - jak ktoś nie lubi śpiewu to niech sobie w tym miejscu wyobrazi nudne pasaże i koncert szopenowski. Czy taki np. Iglesias Jr. robi show ? Robi i kosi dużą kasę, wielu się to podoba. Podejrzewam jednak, że unplugged na żywo wiele straci ... a takiego Coverdale`a to jeszcze parę lat temu, myślę, że by było słychać w promieniu dobrych stu metrów. I jeszcze jedno - misiowe klipy są kręcone z łapy, w realnych warunkach i nie sa pocięte, no bo po co Pozdrawiam weekendowo Tomek p.s. już taki jestem, że jak ktoś wybrzydza na urodę kobiet, to mu mówię, że z Ciebie też nie jest jakiś Adonis )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drzymer Napisano 3 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2002 Jazda figurowa A ja sie nie zgodze!! To nieprawda, ze technika to sprawa drugoorzedna! Przeciez to w kazdym sporcie widac, nie tylko w narciarstwie... Wezmy chociaz nasz sport narodowy. Polacy mimo podobno dobrego przygotowania fiz i psych jakos zajmuja >20 miejsce w rankingu FIFA.. No i chyba to nie przez to, ze 20 zespolow jest lepsze fizycznie i mentalnie?! Technika jest kluczowa.. Oczywiscie najlepiej miec technike, sile i psychike - wtedy jestes mistrzem:) pozdrawiam, drzymer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 3 Listopad 2002 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2002 Jazda figurowa Drzymer trafiłeś w mój czuły punkt , pn w polskim wydaniu to dno dna widać to na przykładzie drużyn klubowych ,które w poważnym pucharze odpadają w eliminacjach do eliminacji eliminacji. Piłkarze są opisywani przez dziennikarzy nie znających się na sporcie , którzy wypisują brednie: co jakiś trzecioligowy kopacz zjadł .kiedy beknął .Co do przygotowania kopaczy przed mś to już po pierwszych czterech dniach tygodniowego obozu narzekali na strszne zmęczenie .Zresztą szkoda o nich pisać niech się tym zajmuje Przeglad Sportowy- znajdż w nim sensowne artykuły o nartch. Wracając do nart , chodzi mi o trening seniorów w najwyższym wyczynie tam rzeczywiście proporcie są przechylone w stronę przygotowania fizycznego Pozdrowienia peszkod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi