Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

canting w fischer soma

diora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich w nowym sezonie ktory miejmy nadzieje ze sie zacznie

Bardzo prosze o krotka instrukcje jak ustawic canting w bucikach .

Dodam ze zakupiłem nowe fischery soma 8000mf posiadaja jak wiecie podwojny canting problem w tym ze jeden ugniata mnie troszke w kostke i moze odpowiednia regulcja troszke to zmieni tylko jak sie do tego zabrac ?

Bede wdzieczny za krotka instrukcje

Dziękuje

canting w fischer soma

Mię się wydaje , że na ugniatanie w kostkę to canting raczej nie pomoże . Chociaż może akurat .

Regulacja pochylenia bocznego butów służy raczej do ustawienia właściwego , że tak powiem położenia kolan . Chodzi o to żeby kolana nie były "pokręcone" . W zależności od indywidualnej budowy człowieka , jedni mają , że tak powiem , proste nogi a inni krzywe :))) .

Trzeba po prostu ubrać i dopiąć buty , wpiąć się w narty i zaobserwować , stojąc w swobodnej pozycji czy kolana nie schodzą się do wenątrz lub nie mają ochoty się wykręcać na zewnątrz . Jeżeli nic takiego nie występuje , kantingu bym nie ruszał z pozycji zero .

Jeżeli się mylę , niech mnie ktoś poprawi .

canting w fischer soma

Faktycznie, canting służy do korekcji naszej budowy nóg.

Celem jest uzyskanie „płaskiego” ułożenie nart niezależnie czy mamy X czy beczułki.

Regulacja pozwala przechylać cholewkę na boki w stosunku do podeszwy buta.

Jednak, kiedy but dysponuje podwójnym cantingiem, zmieniając równomiernie z obu stron można uzyskać lekkie pochylenie cholewki, co może zmienić ustawienie nogi i zmniejszyć nacisk buta na przednią stronę kostki. Tak właśnie poradziłem sobie z obcieraniem moich sterczących, zdeformowanych (wielokrotnie skręcanych) kostek.

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...