666JanosiK666 Napisano 16 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2006 Jestem początkującym narciażem i niewiem jakie narty powinienem kupić. Jaką długość powinienem mieć jeśli waże 58 kg i mieże 177cm. I jaką firmę polecacilibysicie mi? Dziękuje za każdą odpowieć bo naprawde niewiem co mam kupić a niemam zawielu znajomych którzy by się na tym znali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 17 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2006 Jakie narty powinienem kupic POMOCY!!! Witaj obojętnie jakie narty byle carvingowe bo i tak po paru sezonach zmienisz. długosć to ok 165cm a firmy różne dla początkiującego to nie gra roli jaka firma bo na każdej narcie nauczysz sie jeżdzisz .Jesli po paru sezonach stwierdzisz że te narty Ci nie wystarczają to ukierunkujesz sie i będziesz wiedział czego chcesz i oczekujesz od narty Pozdro Barti:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozpa Napisano 17 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2006 Jakie narty powinienem kupic POMOCY!!! Witam, myslę, że nikt nie umie powiedzieć Ci jaką konkretnie markę i model masz wybrać, odnośnie wzrostu wagi to istnieje "zasada" wzrost-10/15cm jeśli jesteś początkującym narciarzem to narta miękka i zwrotna, nie koniecznie z płytą, i nie koniecznie nowa, bo jesli jesteś pojętnym początkującym, pewnie będziesz chciał ją kiedys wymienić na coś bardziej "ostrego", po co iść w koszty. Myślę tu cały czas o narcie carvingowej, bo jak pewnie wiesz jest kilka grup nart (polecam zakładka "sprzet" tej witryny. Mając jakąś wiedzę teoretyczną (po przestudiowaniu oferty sprzętowej producentów) proponuję udać sie do dobrego sklepu lub komisu i tam przy pomocy sprzedawcy dokonać zakupu. pozdrawiam jozpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cisiu Napisano 17 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2006 Jakie narty powinienem kupic POMOCY!!! Witam Nic dodać nic ująć wszystko już napisał jozpa Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mx75 Napisano 20 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2006 Jakie narty powinienem kupic POMOCY!!! Polecam na początek Dynastary Contact, model 9. Są bardzo fajne i nie są trudne, albo Head c 260. Przy twoim wzroście chyba 165 cm długości. Przyjemności na stoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny Napisano 21 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2006 Jakie narty powinienem kupic POMOCY!!! Witam! Przepraszam , ale co??? Jakiej przyjemnosci ty mu zyczysz, kolega jest początkujący i całą energie wkłada w narciarstwo. Dla słabo jezdzącego narciarza "górka" jest nie lada wyzwaniem , zamiast techniki uzywa siły poniewaz nie działa mu jeszcze ona w podwiadomosci , i za duzo mysli nad kazdym ruchem, okej ! Jak juz napisał Jozpa to ja tylko dodam ze jak nie interesuje cie konkretna marka i nie jestes w niej zakochany , to szukaj modeli nart maksymalnie do (ze tak to dziko ujme) twardosci 8 , a chodzi tu głownie o twoją wage jestes lekką osobą. Czyli sprzętu typu alloround lub slalom ale modele nizszej półki. Spróboj cos ze stajni Atomica szczelic , ewentualnie Fischera czy np Rossiego:) , kwestia który kolor bedzie ci Bardziej leżał na sniegu :) - joke. Pozdr Adam p.s Na takiej narcie pojezdzisz ok 2-3 sezonów i bedziesz potrzebował wiecej tego stuffu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
666JanosiK666 Napisano 16 Grudzień 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2006 Jakie narty powinienem kupic POMOCY!!! Dziękuje bardzo za pomoc choc jeszcze nie wybralem i dalej sie zastanawiam co wybrac to jednak przyanjmniej wiem 1 ze lepiej kupic nartu uzywane a nie nowe o czym myslałem wczesniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi