jesku Napisano 3 Luty 2003 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2003 Piszę te słowa po to aby Wam przypomnieć o złodziejach którzy na stoku czychają na sprzęt nieomyślnie zostawiony bez opieki.Mnie niestety nikt tego nie przypomniał i omało nie straciłem własnech nart. Incydent miał miejsce w restauracji na szczycie Jaworzyny Krynickiej w niedzielę 2 lutego.Po wejściu do restauracji oparłem narty o ścianę obok drzwi wejściowych.Piłem herbatę z kolegą przy stoliku około 5 metrów w głębi sali ciągle spogladając na moje narty.Za kolejnym spojrzeniem stwierdziłem że moich nart nie ma na miejscu.Przyznam szczerze że zbaraniałem - wydawało mi się że nie ma możliwości abym nie zauważył że ktoś się do nich zabiera.Wybiegłem na zewnątrz szukać złoczyńcy i niestety nie udało mi się go znaleźć.Na moje szczęście przy stoliku pozostał mój kolega i pilnował pozostałego sprzętu.Kiedy zrezygnowany wróciłem do restauracji zauważyłem że obok w pomieszczeniu znajduje się kilka par nart.Kiedu tam zajżałem znalazłem swoje narty schowane za narożnikiem. Niech mój przykład przypomni Wam że złodzieje są wszędzie i skutecznie popsują każdemu nieostrożnemu nawet najpiekniejszy zdawałoby się wyjazd na narty.Szczególnie polecam mój przykład tym którzy posiadają wysokiej klasy sprzęt a zatem drogi - jesteście potencjalnymi wybrańcami złodzieii. A tak przy okazji to zwróćcie uwagę że na stokach brak jest jakiejkolwiek ochrony.Jedynych których widziałem to ochronę miejską która nie wysiadając z samochodu przez megafon zwracała uwagę parkującym na chodniku że jest tu zakaz parkowania - mimo ze nie było tam żadnych znaków - widocznie są na usługach właścicieli parkingów. Na stokach dzieją się dantejskie sceny bez żadnych konsekwencji dla idiotów pędzących pośród narciarzy.Tylko w niedzielę na Jaworzynie widziałem potrąconego przez dorosłego durnia, 10-12 letniego chłopca którego odwiózł GOPR poranionego ze stoku a po kilkunastu minutach kolejnego głupca który z całym impetem wpadł w kolejkę do wyciągu,który skosił boleśnie kilka osób z idiotycznym uśmiechem na durnej gębie i słowami przepraszam- nie chciałem. Pilnujcie się na stoku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Luty 2003 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2003 Uwaga na złodzieja Miałeś szczęście. W Zieleńcu znajomej ukradli narty, pomimo tego, że wzięła je ze sobą do środka knajpy. Nagle przy ścianie zrobił się tłok i kiedy się zorientowała - sprzętu już nie było. To był jej pierwszy dzień sezonu.Słów brakuje... Ja swoje nartki to chyba zacznę łańcuchem do ściany przykuwać - taka szara rzeczywistość Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Folharth Napisano 4 Luty 2003 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2003 Uwaga na złodzieja -SKI KEY Polecam zaopatrzyc sie w SKI KEY . Cena - niecale 20 $ i po klopocie , oczywiscie jezeli dane osrodki narciarskie w polsce sa wyposazone w odpowiednie stojaki. http://www.skikey.com/products/products.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark13 Napisano 4 Luty 2003 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2003 Uwaga na złodzieja Rówież przestrzegam przed złodziejami. Miałem inny przypadek pozostawione w stojakach ok. godz. 18.00 i jak się zdaje ciągle obserwowane narty Salomon - córka odebrała kolorystycznie takie same ale krótsze o 8cm, bardziej zniszczone i z innymi wiązaniami. Ktoś po prostu wymienił sobie narty tej samej firmy na większe i lepsze. Córa ma jeszcze nadzieję, że to był tylko przypadek ale ja nie mam już złudzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJK Napisano 5 Luty 2003 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2003 Uwaga na złodzieja -SKI KEY Nie zartuj... W Polsce nie ma takich stojakow A wogole to oddajcie nam nasz snieg J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Folharth Napisano 5 Luty 2003 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2003 Uwaga na złodzieja -SKI KEY Ale w BC sa ! Kiedy wracasz do Kanady - to moze posmigamy razem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek_l Napisano 12 Luty 2003 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2003 Uwaga na złodzieja -SKI KEY Sa, sa. W Wierchomli sa wszedzie takie stojaki. Za 25 zl kaucji mozna SKIKEY wypozyczyc w kasie. R. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi