emma Napisano 15 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2006 Jeżdzę na nartach trzeci sezon i jak dotąd próbowałam różne -z wypożyczalni. Teraz chcę kupić własne i wiem, że napewno chcę mocno taliowane i krótkie 140cm bo na takich najlepiej mi się jeździ. Zastanawiam się nad juniorskimi bo wybór w takiej długości mały a do tego mam 159cm wzrostu i waże jedyne 46 kg mimo, że 18 lat już daawno temu skończyłam. Pan w sklepie odradził mi taki zakup. Czy np: Atomic SL9 junior to dobry pomysł? Dodam, że lubię jeździć szybko no i oczywiście carvingowo (bo tylko tak umiem ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartasinme Napisano 15 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2006 narty juniorskie dla dorosłego? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80847594 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80363798 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81337294 wim ze zaraz co po niektorzy się obuza ze same funcarvery, ale myślę ze dobrze by ci się na nich jeździło:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keen Napisano 16 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2006 narty juniorskie dla dorosłego? Więc tak. Jeżeli chcesz kupić nartę juniorską to musisz wziąć pod uwagę długość a co się z tym wiąże przede wszystkim szerokość buta. Sama pisałaś, że jeździsz fun, więc przy głębszym wychyleniu w skręcie może dojść do „wybutowania”. Wynikać to będzie z taliowania takiej (juniorskiej) narty tzn. jej szerokości pod butem, przy 140cm długości siłą geometrii musi być mała (wąska), zaznaczam, przy slalomce bo o niej pisałaś. Zazwyczaj też narty juniorskie mają trochę inny rozkład flexu. Osobiście polecam jakąś slalomkę z grupy performance np. SL 9, RC4 Race SC o długości 150, nie mniej. Najlepiej jak wypożyczysz taką nartę pojeździsz i sama ocenisz, bo to Ty na tej narcie masz się bawić a nie męczyć. Trafnego wyboru i dużo radości na stoku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 16 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2006 narty juniorskie dla dorosłego? ja bym kupił juniorki ale komórkowe a szerokość w tali jest w tych nartach taka sama jak np w omeglasach, tylko lepiej poszukaj czegoś innego niż atomic, zobacz rossi 9s junior można kupić w dobrej cenie z zeszłego roku nie używane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oscar Napisano 17 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2006 narty juniorskie dla dorosłego? Czesc Oddam Fischer'y RC4 RACE WORLDCUP SLALOM JR. 148 cm , bardzo ostro taliowane , promien 12 m , wiazania Tyrolia LD 12 z ABS I FULL DIAGONAL , uzywane przez 15 latka czyli przezemnie , sprzedam za 1049 zl . Jesli chcialbys jakies dodatkowe informacje to zadzwon pod - 501 174 046 , lub odezwij sie do mnie na gg : 3034046 , w carvingu jak mowiles sprawuja sie bardzo dobrze bo sam jezdzilem carvingiem , lecz bardziej preferuje ostry slalom.Zdjec chwilowo nie mam ale postaram sie dzisiaj zrobic.Poki co mozesz zajrzec na aukcje http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82139424 atrakcyjna cena ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 17 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2006 narty juniorskie dla dorosłego? zapomnij o juniorkach i pomysl o kupnie notrmalnych nartek np. fischer radarc 143 i masz fajne deseczki Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heli Napisano 17 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2006 narty juniorskie dla dorosłego? Dodam, że lubię jeździć szybko no i oczywiście carvingowo (bo tylko tak umiem ;-)) Może lepiej naucz się jeździć również niecarvingowo i wolno - nie powiększaj ilości .... "normalnych inaczej" na stokach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emma Napisano 18 Styczeń 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2006 narty juniorskie dla dorosłego? Do Heli : Dzięki, ale nie o taką pomoc mi chodziło. Trochę nie na temat. Poza tym, każdy jeździ tak jak lubi. Ty może dla stylu, a ja dla przyjemności. A " wolno" to ja sobie mogę iść na spacer do parku, a na narty jeżdzę poszaleć. Ty sobie możesz dalej pługiem jeździć tylko może na oślej łączce, żeby tym "normalnym inaczej" nie przeszkadzać. Pozostałym dzięki bardzo za rady. Na pewno wezmę je pod uwagę przy wyborze nart. Pozdrawiam!!! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi