Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

walkie talkie

muzin

Rekomendowane odpowiedzi

Gość axelcarver

walkie talkie

elloł :-)

niestety nie pamietam nazw tych cudow ale jedna mi utkwila

na sosie sa to szprzety dosc popularne - instruktor wychodzac rano na zajecia dostaje cos takeigo aby na biezaco otrzymywac informacje co ma robic dalej i tym podobne wobec czego od kilku lat mam stycznosc z takimi urzadzeniami (hyba switel albo tak jakos ) takie male granatowo szare propagowane przez pzn w ubieglym sezonie - i jet tak ze zasieg -c zasem slychac w nich na 4 kilometry a czasem jak sie trafi na jakas dziure to nie da sienawet na 800 metrow

tak wic zasieg nominalny i realny bardzo drozbiezne - takei szare starsze byly lepsze - jakos zasieg lepszy i bakteria dluzej trzymala poza tym ciekawe jest tez to z jaka predkoscia przeskakuja kanaly na skanerze - w starszych zliczanie biegnie bardzo szybko (mniej wiecej jak setne w stoperze) i dzieki temu szybko natrafia sie na rozpoczeta rozmowe (niewiele traci) w nowszych skaner zlicza wolniej i dlatego czasem ucieknie jedno albo dwa slowa z poczatku komuniakatu

takie cuda mzoan ychyba kupic juz kolo 300 pln za dwie sztuki

nio poza tym sa jescze motorolki za okolo 800 za dwie sztuki - fajne lepsy zasieg dluzej bateria trzyma ale niestety niekompatybilne ze switelami - jezeli to interesujace moge jak dotre do biura podac producentow i modele tych wynalazkow

pozdr

yaaroo

walkie talkie

jesli chodzi o walkie talkie - sprawa jest prosta :)

o zasiegu decyduje w zasadzie jedna rzecz - sila sygnalu. wiekszosc dostepnych na rynku urzadzen ma moc nadawcza 0,5 W i producenci podaja zasieg "teoretyczny" w granicach 3km co jest totalna fikcja nawet w szczerym polu. Jest jedna firma ktora robi w-t o mocy 5 W i zasieg teoretyczny jest okreslany na 23km co tez jest poboznym zyczeniem (ach te reklamy :) ) ale w rzeczywistosci w gorach zasieg wynosi okolo 10-12 km a w miescie maks 3-4 km (i to nie wchodzac do budynku) - takie parametry maja Midlandy - mam uzywam, nie pracuje dla nich, nie sprzedaje - polecam tylko :) kupilem na amerakynskim e-bay za 65$ ale mozna kupic w polsce na allegro za 350 zl (circa) - mam model GXT500 i wspomniane wczesniej motorolki ze swoim 0,5W sygnalu wyjsciowego przy tym Midlandzie to taki zarcik dla dzieci na dluga przerwe w szkole, ot co

a w gory na nartki faktycznie POLECAM - maja aktywacje glosowa polaczenia - wkladam sluchawke do ucha pod kask i rozmawiam z kumplami bez zdejmowania rekawiczek i wyciagania sprzetu, wychladzania baterii - kiedy chce - czego wiecej

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...