spoko Napisano 6 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2005 Jastem na kupnie Elanów SL czy to dobre nartki?? Jak sobie radzą z muldami i lodem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heli Napisano 7 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2005 Pytanko o Elany SL Wg teorii - jeżeli to następca HCX to sobie z lodem nie poradzą a z muldami to... też nie, ale... ...to zależy co rozumiesz przez radzenie sobie. Ponieważ to nie są nartki ( wg mnie) do szybkiej jazdy to na lodzie, dobrze naostrzone, przy małych prędkościach powinny spokojnie się wyrabiać. Co do muld - mulda muldzie nie równa Z powodów ograniczeń szybkości zapewne będzie ciężko przelecieć się na nich po grzbietach kopnych muld. W zależności od umiejętności narciarza mogą być kłopoty ze stabilnością na muldach. Można pewną korekcje wprowadzić dobierając odpowiednią długość narty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoko Napisano 7 Listopad 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2005 Pytanko o Elany SL serdeczne dzię za odp. myślę jednak że bardziej odpowiednie narty na takie niespodzianki na trasie to volkl AC2. Może coś słyszałeś o nich?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek1975 Napisano 27 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2005 Pytanko o Elany SL Jeździłem troszkę na nartach SLX. Moim zdaniem jest to niesamowita konstrukcja dająca olbrzymią pewność na lodzie jedzie obranym torem pod warunkiem, że wczujesz się w ich rytm - to slalomki. SL są bardziej miękką odmianą tej narty jej konstrukcja jest bardzo podobna, ale przewidziana jest dla lżejszych narciarzy i troszkę bardziej łatwa w skręcie. Co do radzenia sobie z muldami to moim zdaniem przy krótkich nartach, jakie teraz się używa nie ma mowy o "przeleceniu" po ich grzbietach. W takim przypadku radzenie sobie z muldami = umiejętności narciarza chyba, że mamy aspirację bycia muldożercą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi