jarek Napisano 29 Październik 2005 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2005 Namierzylem wiertlo z normalnym uchwytem (nie SDS), fi 28mm czy nie bedzie za male? Kosztuje stówe, widiowe mozna wiercic w skale jakby bylo malo sniegu Dam namiar jakby ktos chcial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo Napisano 30 Październik 2005 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2005 Do Japońskiego - odgrzewam temat wiertlo Mam pewne doświadczenie z poszukiwaniem wierteł i mówiąc wprost : jeżeli to nie jest dedykowane do wiercenia pod tyczki to daj sobie spokój. Ze względu na małe pola odprowadzania "urobku" i mały skok zwoju wywiercenie jednej dziury trwa ze trzy-cztery razy dłużej co z kolei szybko wyczerpuje baterię wiertarki. Żadne, nawet okazyjne wiertło do wiercenia w betonie się nie nadaje ze względu na w/w wady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Japoński Napisano 31 Październik 2005 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2005 Do Japońskiego - odgrzewam temat wiertlo Trafiłem swego czasu na wiertło fi 31 O dużym skoku, też z widią - sprawdziło się doskonale. Nie wiem do czego są dedykowane takie wiertła, ale w castoramie znalazłem wersje o różnym skoku. Te z największym są ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heli Napisano 31 Październik 2005 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2005 Do Japońskiego - odgrzewam temat wiertlo Ja się tak zastanawiam... nie lepiej wierteł skrawających do tego używać ? Bo takie klasyczne stare widie (tłukąco-rozbijające) to już prawie historia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi