Sztorm Napisano 5 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2005 Ma prośbę o poradę dotyczacą tej właśne narty. Po dość długich przymiarkach zdecydowałem sie na jej zakup , stanąłem jednak przed dylematem doboru długości mam 180 cm wzrostu i ważę 85 kg . Zastanawiam sie czy narta o długości 160 cm nie będzie dla mnie za krótka, jest w stanie odpowiednio przenieść obciążenia wywołane moją osobą. Lubię od czasu do czasu zacieśniac skręty i wiem że taka długość zapewni mi łatwiejszą manewrowość ale ???? ...........czy faktycznie sie nada. Proszę o pomoc i wypowiedzi najchetniej użytkowników którzy przez dłuższy okres mieli ją na nogach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2005 Fischer RX8 04/05 Proponuję dłuższe 170. Uważam, że z takiej narty będziesz bardziej zadowolony. Będzie stabilniejsza, a coś przyciśniesz to i mocniej skręci, jak by nie było ma 14m promień skrętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 5 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2005 Fischer RX8 04/05 Hmmm, temat mimo prostoty jest poważny. Z jednej strony optowałbym przy 160, z drugiej zaś Twoja waga robi swje. Ale chyba wziąłbym 170cm, dla świętego spokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sztorm Napisano 6 Maj 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2005 Fischer RX8 04/05 Właśnie mój dylemat wiąże sie z zagadnieniem czy wzrost długości nary sprawia że producent stosuje do niej automatycznie wiekszą ilośc materiałów usztywniajacych( wzmacniajacych czy tylko przekłada sie to na wzrost długosci krawędzi i powierzchni styku ze śniegiem. W zakresie długości Fischery RX wystepuja z rozdziałem co 5 cm więc może 165 byłoby kompromisem- niestety nie miałem okazji popróbować i pewnie sie już w tym sezonie nie będzie to możliwe. Ceny wyprzedaży posezonowych na narty nowe jak i używane bardzo zachęcają stąd moja decyzja o zakupie własnie teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekl Napisano 6 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2005 Fischer RX8 04/05 160 bedzie chyba troche przykrotkie-to nie slalomka. 170 jak na ten typ nart powinno byc ok. Jak zdecydowanie wolisz krotki skret to 165 powinno wystarczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 6 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2005 Fischer RX8 04/05 Bozium ale ze mnie głupia pipa. Weź 165 i nie będziesz miał żadnych kłopotów z jazdą. Tak - 165 to jest długość optymalna !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi