Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Fischer RX8 04/05

Sztorm

Rekomendowane odpowiedzi

Ma prośbę o poradę dotyczacą tej właśne narty. Po dość długich przymiarkach zdecydowałem sie na jej zakup , stanąłem jednak przed dylematem doboru długości mam 180 cm wzrostu i ważę 85 kg . Zastanawiam sie czy narta o długości 160 cm nie będzie dla mnie za krótka, jest w stanie odpowiednio przenieść obciążenia wywołane moją osobą. Lubię od czasu do czasu zacieśniac skręty i wiem że taka długość zapewni mi łatwiejszą manewrowość ale ???? ...........czy faktycznie sie nada.

Proszę o pomoc i wypowiedzi najchetniej użytkowników którzy przez dłuższy okres mieli ją na nogach .

Fischer RX8 04/05

Proponuję dłuższe 170. Uważam, że z takiej narty będziesz bardziej zadowolony. Będzie stabilniejsza, a coś przyciśniesz to i mocniej skręci, jak by nie było ma 14m promień skrętu.

Gość bobic

Fischer RX8 04/05

Hmmm, temat mimo prostoty jest poważny.

Z jednej strony optowałbym przy 160, z drugiej zaś Twoja waga robi swje.

Ale chyba wziąłbym 170cm, dla świętego spokoju.

Fischer RX8 04/05

Właśnie mój dylemat wiąże sie z zagadnieniem czy wzrost długości nary sprawia że producent stosuje do niej automatycznie wiekszą ilośc materiałów usztywniajacych( wzmacniajacych czy tylko przekłada sie to na wzrost długosci krawędzi i powierzchni styku ze śniegiem.

W zakresie długości Fischery RX wystepuja z rozdziałem co 5 cm więc może 165 byłoby kompromisem- niestety nie miałem okazji popróbować i pewnie sie już w tym sezonie nie będzie to możliwe. Ceny wyprzedaży posezonowych na narty nowe jak i używane bardzo zachęcają stąd moja decyzja o zakupie własnie teraz.

Gość bobic

Fischer RX8 04/05

Bozium ale ze mnie głupia pipa.

Weź 165 i nie będziesz miał żadnych kłopotów z jazdą.

Tak - 165 to jest długość optymalna !!

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...