Woytek Napisano 19 Kwiecień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2005 Witajcie, Czy ktos z Was mial mozliwosc przetestowania slalomek volkla na 2006 i moze podzielic sie swoimi spostrzezeniami? Woytek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Kwiecień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2005 Volkl Race Tiger SL Wrażanie bardzo pozytywne. Czuć, że pod butem jest na czym jeździć. Jeżeli chcesz sobie taką sprawić polecam, na pewno się nie zawiedziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonaki Napisano 21 Lipiec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2005 Volkl Race Tiger SL Hmmm. Ja mam mieszane uczucia.Moim zdaniem model z poprzedniego roku był dużo lepszy.Być może moje mieszane uczucia co do tej narty są wynikiem kiepskich warunków na jakich je testowałem(bardzo miękko). Konkretyzując są łatwiejsze i jak dla mnie mimo iż są slalomkami podobnie jak Fisher za szybko zapoczątkowują skręt to mi się bardzo nie podoba. Dodatkowo zauważyłem, że w skrętach są mało stabilne(w porównaniu z poprzednim modelem, któy jest dla mnie ideałem narty slalomowej;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woytek Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2005 Volkl Race Tiger SL Hmm dziwne, bo mialem zupelnie odwrotne odczucie. IMO to wlasnie Tigery sa znacznie stabilniejsze i trudniejsze zarazam (testowane na betonie i letniej breji). Zgodze sie ze maja ceche szybkiego incjowania skretu jak WC Fischera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonaki Napisano 29 Sierpień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2005 Volkl Race Tiger SL Wiesz to troche jest tak jak mówią;są gusta i gusteczka;) Aczokliwek narta która tak łatwo inicjuje skręt nie może być trudna bo jest po prostu za miękka. Dodatkowo napisze,że na trasie slalomu(kolanówki) było wyślizgane czyli bardzo twardo miejscami żywy lód i właśnie tam poczułem się na tej narcie mało stabilnie.Dla porównania Elan(podobnie jak zeszłoroczny Volkl) szedł jak burza, natomiast Volklowi czegoś brakowało... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woytek Napisano 29 Sierpień 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2005 Volkl Race Tiger SL Hmm, wyglada jakbysmy jezdzili na zupelnie roznych nartach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu_gigant Napisano 19 Październik 2005 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2005 Volkl Race Tiger SL Miałęm okazje, ale te które ja testowałem były komórkowe. Wrazenia z jazdy były bardzo pozytywne, sadze ze sklepowa narta bedzie równo dobra. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi