ścisek Napisano 20 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2005 poradżcie jakie narty do fun/body carvingu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 20 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2005 poradżcie jakie narty do fun/body carvingu?? Na rynku jest tylko jedna firma co robi narty do fun carving. Jest to STOECKLI RAVER XXP i musze powiedziec ze jest to cudowna nartka nie za twarda nie za miekka po prostu rewelka pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekl Napisano 21 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2005 poradżcie jakie narty do fun/body carvingu?? Nie jedyna. Ostatnio widzialem radarci w maks sporcie- to dalej narta funowa. Jest jeszcze duzo funow ukrywajacych sie w drugich slalomkach: HCX elana, sl9, fischer sc. Salomon streetracer tez po wygladzie obiecuje, ze fun da sie pojechac. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 21 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2005 poradżcie jakie narty do fun/body carvingu?? Masz racje inne narty tez sie znajda ale wiekszosc firm ukrywa te narty pod jakimis dziwnymi nazwami. Stoeckli jako jedyna ma w swojej kolekcji kategorje nart o nazwie FUN CARVING ale od przyszlego roku ona tez zniknie i co wiecej zniknie takze nazwa CARVING . pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szteker Napisano 21 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2005 poradżcie jakie narty do fun/body carvingu?? ja bym kupił sl9. Sam na takich jeżdże i uważam że do funa (i nie tylko) nadają się idealnie!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beabike Napisano 21 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2005 poradżcie jakie narty do fun/body carvingu?? Popieram Sztekera. A jak to, nazwa carving znika???( tzw pytanie blondynki) Pozdrowienia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 21 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2005 poradżcie jakie narty do fun/body carvingu?? SL do ekstremalnego funu mogą być za miękkie, przynajmniej dla mnie, po wyłożeniu się na body narta mimo najszczerszych chęci niechce złapać krawędzi i body kończy się na brzuchu. Moim zdaniem wygina się w śmigło. Na SLX-ach elana takie sztuczki idą bez problemu, w twardości większej rónicy nie zauważam, ale widocznie jest:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 22 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2005 poradżcie jakie narty do fun/body carvingu?? W zasadzie kazda narta o malym promieniu...a jesli krotka to twarda ( tez bez przesady bo szkoda zdrowia) jesli dluzsza to nieco mieksza. Wydaje mi sie ze to juz trzeba samemu sobie dobrac pod wage, wzrost i styl. Mnie to wychodzi calkkiem dobrze nawet na M9 164cm r12 (175cm,72 kg)z tym ze nie na betonie, ale co to za przyjemnosc; fun na betonie(?) )) , choc specjalista od takich ewolucji pewnie nie jestem. Warto jezdzic wszystko...tzn fun, dlugie i krotkie skrety, muldy, z kijami i bez.. wtedy jest wiekszy fun od samego fun . W takim wypadku warto pomyslec o nartach bardziej uniwersalnych..no chyba ze sie nie uznaje kompromisow. pozdrawiam i zycze udanych zakupow (swiatecznych tez )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 30 Marzec 2005 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2005 poradżcie jakie narty do fun/body carvingu?? przetestowałem osobiście : FISCHER RACE SC, FISCHER WC SC, ATOMI SL9 i FISCHER RADARC . do "ekstremalnego" funa proponuje WC SC a do "przyjemnego" RADARCa takiego wlasnie zakupilem prosta przyjemna i szybko ucząca. pozniej kupilem zonie , pozniej szwagier pozniej tesc i wszyscy fun-ują na radarach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi