JC Napisano Środa o 19:44 Zgłoszenie Share Napisano Środa o 19:44 Ski Mojo - to egzoszkielet dla narciarzy i snowboardzistów, który sprawia, że jest wasze nogi zostaną odciążone, że wasza waga „zostanie zmniejszona” nawet o 30%. Jeżeli chce się więcej dowiedzieć na temat działania Ski Mojo, moich wrażeń z testów na śniegu, zapraszam na Snow Expo do Katowic 23-24.11.24. Na hasło SKIONLINE - zniżka na zakup biletów! Zapraszam też na testy na śniegu w Białce Tatrzańskiej 14-15.12.24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Środa o 21:24 Zgłoszenie Share Napisano Środa o 21:24 1 godzinę temu, JC napisał: Ski Mojo - to egzoszkielet dla narciarzy i snowboardzistów, który sprawia, że jest wasze nogi zostaną odciążone, że wasza waga „zostanie zmniejszona” nawet o 30%. Jeżeli chce się więcej dowiedzieć na temat działania Ski Mojo, moich wrażeń z testów na śniegu, zapraszam na Snow Expo do Katowic 23-24.11.24. Na hasło SKIONLINE - zniżka na zakup biletów! Zapraszam też na testy na śniegu w Białce Tatrzańskiej 14-15.12.24. Jestem zdania że sztanga jest bardziej pomocna niż egzoszkielet: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano Środa o 23:40 Zgłoszenie Share Napisano Środa o 23:40 2 godziny temu, grimson napisał: Jestem zdania że sztanga jest bardziej pomocna niż egzoszkielet: ogolnie jestem podobnego zdania i mialem taka sama pierwsza mysl, ale jednak mam znajomych narciarzy ktorzy powoli odpuszczaja ze wzgledu na wiek i brak sil, zaznaczam ze mowie o zaawansowanym wieku. A druga grupa to osoby po roznych powaznych kontuzjach/wypadkach, ktorzy na codzien maja problemy z porszuaniem sie, a mimo to maja wielka milosc do nart i nadal jezdza. Takze myslac o nich nie hejtowalbym tego urzadzenia. A ze trafi ono pewnie do wielu bogatych hamburgerow co prosto z kanapy pojada na narty i dzieki temu beda sie czuli zawodowcami, no coz. biznes is biznes 🙂 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 19 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 19 godzin temu (edytowane) Byłbym bardzo ostrożny z oceną, bo nie do końca wiadomo z czym mamy do czynienia. Nie jest to zamiennik ortezy stawu kolanowego i nie jest to cudowna maszyna, która wybaczy brak przygotowania siłowego i motorycznego. Sama z siebie nie zapobiegnie kontuzji. Czy pomaga sama z siebie, czy pomaga świadomość, że mamy coś takiego na sobie? Nie miałem tego w rękach, ale nie wygląda kompetentnie. Dla osób po kontuzjach zamiast masywnej ortezy? Pewnie tak. Dla zabezpieczenia przed kontuzją tak po prostu? Nie wiem. Czy jest to droga na skróty, zamiast treningu? Pewnie tak. Czy mamy to hejtować? Na pewno nie. Czy jest to przełom? Na pewno nie. itd. Po części jest to dyskusja na temat żółwia, tyle opinii ile narciarzy. I jeszcze jedno, patrząc się na ten wynalazek przypomniałem sobie kosmodisk. Pamiętacie? Bez urazy dla entuzjastów obecnego wynalazku. Edytowane 19 godzin temu przez waldek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 19 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 19 godzin temu Rok temu na temat tego przyrządu i podobnych przeczytałem wszystko co znalazłem w internetach. Jest on przeznaczony dla osób po kontuzjach i z bardzo zniszczonymi kolanami czyli dla mnie. Jestem już po czterech operacjach lewego kolana i czeka mnie całościowa endoproteza, w prawym będzie endoproteza jednoprzedziałowa 😕 Mojo można wypożyczyć i przetestować jak to się sprawdza i jestem coraz bliżej tej decyzji, dla zdrowych osób myślę że nieprzydatne. Przeznaczeniem Mojo jest odciążenie stawów kolanowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 godzin temu Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 godzin temu 9 godzin temu, grimson napisał: Jestem zdania że sztanga jest bardziej pomocna niż egzoszkielet: Really..? Sztanga? Dla osób po urazach kolan, dla osób ze zwyrodnieniami kolan, dla osób wracających do zdrowia np. po operacjach, dla osób z przeciwskazaniami do przeciążania kończyn dolnych! Gratuluję Ci kondycji i zdrowia, ale czas robi swoje, o czym sam mam, niestety, okazje się przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 godzin temu Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 godzin temu Godzinę temu, waldek71 napisał: Byłbym bardzo ostrożny z oceną, bo nie do końca wiadomo z czym mamy do czynienia. Nie jest to zamiennik ortezy stawu kolanowego i nie jest to cudowna maszyna, która wybaczy brak przygotowania siłowego i motorycznego. Sama z siebie nie zapobiegnie kontuzji. Czy pomaga sama z siebie, czy pomaga świadomość, że mamy coś takiego na sobie? Nie miałem tego w rękach, ale nie wygląda kompetentnie. Dla osób po kontuzjach zamiast masywnej ortezy? Pewnie tak. Dla zabezpieczenia przed kontuzją tak po prostu? Nie wiem. Czy jest to droga na skróty, zamiast treningu? Pewnie tak. Czy mamy to hejtować? Na pewno nie. Czy jest to przełom? Na pewno nie. itd. Po części jest to dyskusja na temat żółwia, tyle opinii ile narciarzy. I jeszcze jedno, patrząc się na ten wynalazek przypomniałem sobie kosmodisk. Pamiętacie? Bez urazy dla entuzjastów obecnego wynalazku. Zapraszam na Snow Expo do Katowic i do Białki. Będzie można się zapoznać i przetestować na własnych nogach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 18 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 18 godzin temu 10 minut temu, JC napisał: Zapraszam na Snow Expo do Katowic i do Białki. Będzie można się zapoznać i przetestować na własnych nogach. Na Expo będę na pewno. Może zamienimy kilka słów jak rok temu. Owszem chętnie zapoznam się z Mojo, chociaż nie ukrywam, że mam tezę, którą albo udowodnię, albo nie🙂. Do zobaczenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 17 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 17 godzin temu (edytowane) Może ktoś z was jeździł z Jędrzejem L z Warszawy on używa czegoś podobnego od wielu lat i mówi że dla kolan zdecydowana ulga a jeździ raczej ostro bez zwożenia się. Na snow expo raczej się wybiorę mam 20 minut do spodka i stoisko Mojo na pewno odwiedzę Edytowane 17 godzin temu przez Mikoski 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 15 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 15 godzin temu Nie wiem,jak będzie z tym testowaniem,bo to wymaga chyba ingerencji w buta,gdzie jest mocowane,chyba że przygotują jakąś specjalną wersję testową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 11 godzin temu 7 godzin temu, JC napisał: Really..? Sztanga? Dla osób po urazach kolan, dla osób ze zwyrodnieniami kolan, dla osób wracających do zdrowia np. po operacjach, dla osób z przeciwskazaniami do przeciążania kończyn dolnych! Gratuluję Ci kondycji i zdrowia, ale czas robi swoje, o czym sam mam, niestety, okazje się przekonać. Osobiście znam faceta po złamaniu kręgosłupa, który podnosi w martwym ciągu 300kg. Zeby doprecyzować. Przysiad ze sztangą to najbardziej obciążające ciało ćwiczenie. Na sam początek może być sam gryf i 20kg. Celem ćwiczenia jest wzmocnienie mięśni nóg, pleców oraz wzrost wytrzymałości ścięgien. Żeby było jasne- na narty potrzebne też są ćwiczenia mięśni głębokich oraz zwykłe aeroby/cardio. Dopiero taka mieszanka powoduje, że nogi bolo nie po 1 godzinie, ale po całym dniu na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 10 godzin temu Godzinę temu, grimson napisał: Osobiście znam faceta po złamaniu kręgosłupa, który podnosi w martwym ciągu 300kg. Zeby doprecyzować. Przysiad ze sztangą to najbardziej obciążające ciało ćwiczenie. Na sam początek może być sam gryf i 20kg. Celem ćwiczenia jest wzmocnienie mięśni nóg, pleców oraz wzrost wytrzymałości ścięgien. Żeby było jasne- na narty potrzebne też są ćwiczenia mięśni głębokich oraz zwykłe aeroby/cardio. Dopiero taka mieszanka powoduje, że nogi bolo nie po 1 godzinie, ale po całym dniu na stoku. oj @grimson młody jesteś i nie rozumiesz mojo jest dla ludzi, którzy jeszcze by chcieli a już nie mogą to tak jak dupczenie na viagrze albo jazda na pedelcu 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 9 godzin temu W sedno Niestety.... wieku nie oszukasz Co nie znaczy że trzeba cały czas coś działać i nie mówię tu o dupcz....... coby kondycja mimo upływu lat jako taka była 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 8 godzin temu 1 godzinę temu, Jeeb napisał: oj @grimson młody jesteś i nie rozumiesz mojo jest dla ludzi, którzy jeszcze by chcieli a już nie mogą to tak jak dupczenie na viagrze albo jazda na pedelcu Ja już nie taki młody, mam bliżej jak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi