gabrik Napisano Wtorek o 08:22 Zgłoszenie Share Napisano Wtorek o 08:22 Nowe gogle Razier Navigator. Dwie szybki: S3 VLT 15% przydymiona i S3 VLT 73% pomarańczowa Na średnią lub dużą twarz. Flow-tec OTG 380zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano Wtorek o 17:03 Zgłoszenie Share Napisano Wtorek o 17:03 8 godzin temu, gabrik napisał: Nowe gogle Razier Navigator. Dwie szybki: S3 VLT 15% przydymiona i S3 VLT 73% pomarańczowa Na średnią lub dużą twarz. Flow-tec OTG 380zł Coś mi się tu nie zgadza. 2 szyby S3 jedna 15%, druga 73% przepuszczalności, strasznie duża rozpiętość. Osobiście używam gogli od S0 do maksymalnie S2. W S3 to słabo widzę, ciemniejsze tylko na plaże... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano Wtorek o 18:42 Zgłoszenie Share Napisano Wtorek o 18:42 1 godzinę temu, marionen napisał: Coś mi się tu nie zgadza. 2 szyby S3 jedna 15%, druga 73% przepuszczalności, strasznie duża rozpiętość. Osobiście używam gogli od S0 do maksymalnie S2. W S3 to słabo widzę, ciemniejsze tylko na plaże... Może S1 oraz S3. Ja osobiście do S1, albo fotochromy, jednak te delikatnie zbyt mocno przyciemniają, w ładne dni ok, ale zachmurzone, zbyt ciemne. S3 podobnie, na plażę a S4 do spawania😀. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano Środa o 12:36 Autor Zgłoszenie Share Napisano Środa o 12:36 Od początku swej bogatej "kariery narciarskiej" używam Smitha. Najczęściej z fotochromem vlt 30-50%, drugie szybki mam vlt 12%. Dlaczego najczęściej 30-50? Z lenistwa, nie chce mi się zmieniać szybki. Natomiast z praktyki: te vlt 30-50 dają radę od jazdy nocnej po totalną lampę, ale: Podczas nocnej czy ogólnie zachmurzenia, to jednak już nie jest optimum widzenie, jak i podczas pełnego słońca. Te vlt 12% podczas ładnej pogody ideolo, w innych nie stosowałem. Jednak w słoneczny dzień na śniegu mocniej dostajemy po oczach, aniżeli na plaży. Przymierzam się do zakupu jeszcze vlt 65%, ale jakoś tak już 1.5 roku mi schodzi z tą decyzją , może dlatego, że na nocnych jazdach już od takiego czasu nie bywam, a na płaskie światło, to chyba żółte vlt 65% też nie pomoże. A te Razier,nie wiem czy faktycznie, nie częściej jest ładnie lub kiepsko, aniżeli pośrednio 🤔, więc nie musi, to być wcale zły zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano Środa o 12:53 Autor Zgłoszenie Share Napisano Środa o 12:53 19 godzin temu, marionen napisał: Coś mi się tu nie zgadza. 2 szyby S3 jedna 15%, druga 73% przepuszczalności, strasznie duża rozpiętość. Osobiście używam gogli od S0 do maksymalnie S2. W S3 to słabo widzę, ciemniejsze tylko na plaże... Oczywiście mój błąd , jedna szybka S1, druga S3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano Środa o 13:04 Zgłoszenie Share Napisano Środa o 13:04 A to jakaś chyba niszowa firma - bo na necie oprócz Twojej oferty nic nie ma. Ale pewnie nie ma się do czego przyczepić. Jedyny problem - jak się szyby zniszczą - nie będzie można dokupić. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi