gabrik Napisano 29 Październik Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik Nowe gogle Razier Navigator. Dwie szybki: S3 VLT 15% przydymiona i S3 VLT 73% pomarańczowa Na średnią lub dużą twarz. Flow-tec OTG 380zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 29 Październik Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 8 godzin temu, gabrik napisał: Nowe gogle Razier Navigator. Dwie szybki: S3 VLT 15% przydymiona i S3 VLT 73% pomarańczowa Na średnią lub dużą twarz. Flow-tec OTG 380zł Coś mi się tu nie zgadza. 2 szyby S3 jedna 15%, druga 73% przepuszczalności, strasznie duża rozpiętość. Osobiście używam gogli od S0 do maksymalnie S2. W S3 to słabo widzę, ciemniejsze tylko na plaże... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 29 Październik Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 1 godzinę temu, marionen napisał: Coś mi się tu nie zgadza. 2 szyby S3 jedna 15%, druga 73% przepuszczalności, strasznie duża rozpiętość. Osobiście używam gogli od S0 do maksymalnie S2. W S3 to słabo widzę, ciemniejsze tylko na plaże... Może S1 oraz S3. Ja osobiście do S1, albo fotochromy, jednak te delikatnie zbyt mocno przyciemniają, w ładne dni ok, ale zachmurzone, zbyt ciemne. S3 podobnie, na plażę a S4 do spawania😀. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 30 Październik Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik Od początku swej bogatej "kariery narciarskiej" używam Smitha. Najczęściej z fotochromem vlt 30-50%, drugie szybki mam vlt 12%. Dlaczego najczęściej 30-50? Z lenistwa, nie chce mi się zmieniać szybki. Natomiast z praktyki: te vlt 30-50 dają radę od jazdy nocnej po totalną lampę, ale: Podczas nocnej czy ogólnie zachmurzenia, to jednak już nie jest optimum widzenie, jak i podczas pełnego słońca. Te vlt 12% podczas ładnej pogody ideolo, w innych nie stosowałem. Jednak w słoneczny dzień na śniegu mocniej dostajemy po oczach, aniżeli na plaży. Przymierzam się do zakupu jeszcze vlt 65%, ale jakoś tak już 1.5 roku mi schodzi z tą decyzją , może dlatego, że na nocnych jazdach już od takiego czasu nie bywam, a na płaskie światło, to chyba żółte vlt 65% też nie pomoże. A te Razier,nie wiem czy faktycznie, nie częściej jest ładnie lub kiepsko, aniżeli pośrednio 🤔, więc nie musi, to być wcale zły zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 30 Październik Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 19 godzin temu, marionen napisał: Coś mi się tu nie zgadza. 2 szyby S3 jedna 15%, druga 73% przepuszczalności, strasznie duża rozpiętość. Osobiście używam gogli od S0 do maksymalnie S2. W S3 to słabo widzę, ciemniejsze tylko na plaże... Oczywiście mój błąd , jedna szybka S1, druga S3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 30 Październik Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik A to jakaś chyba niszowa firma - bo na necie oprócz Twojej oferty nic nie ma. Ale pewnie nie ma się do czego przyczepić. Jedyny problem - jak się szyby zniszczą - nie będzie można dokupić. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi