marcinn Napisano Sobota o 19:25 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 19:25 Najwyższy wulkan Europy Wiem że już sezon zimowy się zaczął ale musiałem jeszcze ogarnąć wejście na ten szczyt na wschód słońca, rok temu tylko kolejką na 3500 wjechaliśmy Moje panie zostały przy ocenie w temperaturze letniej a ja o 2.30 rano staruje z parkingu Montana Bianca i do przejścia mam ok 8 km. Pierwsze 5 km to luzik, następnie zaczyna się wspinaczka do schroniska i konkretne przewyższenie. Mała przerwa na uzupełnienie kalorii i ciśniemy do górnej stacji kolejki. 7.15 meldujemy się na wejściu obok budki strażników,mała przerwa i przed 8 jesteśmy na szczycie gdzie czuć wszechobecny zapach siarki. Widoki kosmos-nic dodać nic ująć Piękny treking Ps.Gdyby ktoś był i chciał zaliczyć nocą wulkan i nie czekać na pozwolenie służę pomocą 😎bo taką też dostałem Parę foci 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi