Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Igrzyska Olimpijskie Paryż 2024

Rekomendowane odpowiedzi

19 godzin temu, moruniek napisał:

Mamy pierwszy medal dla Polski.

Klaudia Zwolińska zdobyła srebrny medal w slalomie K-1.

Gratulacje !!!

Nowosądeczanka rozwiązała worek z medalami 😉

Igrzyska śledzę jak zawsze. Choć bardziej wole zimowe z oczywistych względów. 
Otwarcia Letnich Igrzysk dla mnie najciekawsze były w Sydney 2000 i Londynie 2012.

Mam plan by wybrać się na zimowe 2026, oglądnąć kilka konkurencji, a może i ceremonie otwarcia jeśli uda się zdobyć bilet na San Siro w Mediolanie, jeszcze jest czas żeby wszystko zaplanować...

• Like 1

27 minut temu, zając napisał:

Oglądam Igę, nie wiedziałam. Należy się dziewczynom, ładnie walczyły o finał z Francuzkami. Duże brawa!

Ja dzieliłem ekrany. Realizacja transmisji pozostawia jednak dużo do życzenia. Wyniki podawane nieprawidłowo z opóźnieniem. 

p.s.

Iga do przodu. Gratulacje. Jest w ósemce. Ja już jestem dumny. 

• Like 2

A na dziś wanna popcornu..

Zobacz plan występów Polaków w środę 31 lipca:

• 8.00 Triathlon kobiet (Roksana Słupek) [MEDALE]
  • 9.00 Strzelectwo mężczyzn: karabin małokalibrowy, trzy postawy, 50 m, kwalifikacje (Tomasz Bartnik, Maciej Kowalewicz)
  • 9.00 Siatkówka mężczyzn: Polska — Brazylia
  • 10.00 Jeździectwo: ujeżdżanie, Grand Prix, dzień 2 (Katarzyna Milczarek, Żaneta Skowrońska-Kozubik, Sandra Sysojewa)
  • 10.00 Jeździectwo: ujeżdżanie, Grand Prix drużynowo, dzień 1 (Polska)
  • 11.00 Tenis stołowy: 1/16 (Miłosz Redzimski)
  • 11.21 Pływanie mężczyzn: 200 m stylem grzbietowym, eliminacje (Ksawery Masiuk)
  • 11.34 Wioślarstwo kobiet: dwójka podwójna wagi lekkiej, półfinał (Polska)
  • 12.15 Żeglarstwo: skiff kobiet (Polska)
  • 12.26 Wioślarstwo mężczyzn: czwórka podwójna, finał (Polska) [MEDALE]
  • 14.03 Żeglarstwo: iQFOiL mężczyzn (Paweł Tarnowski)
  • 14.50 Żeglarstwo: skiff mężczyzn (Polska)
  • ok. 15.00 Tenis ziemny, 1/4: Iga Świątek — Danielle Collins
  • 15.30 Kajakarstwo kobiet: C-1, 1/2 (Klaudia Zwolińska)
  • 16.00 Tenis stołowy: 1/8 (Natalia Bajor)
  • 16.48 Żeglarstwo: iQFOiL kobiet (Maja Dziarnowska)
  • 17.25 Kajakarstwo kobiet: C-1, finał (ew. Klaudia Zwolińska) [MEDALE]
  • 20.36 Pływanie mężczyzn: 200 m stylem motylkowym, finał (ew. Krzysztof Chmielewski, Michał Chmielewski) [MEDALE]
  • 21.00 Siatkówka kobiet: Polska — Kenia
  • 21.34 Pływanie mężczyzn: 200 m stylem grzbietowym, półfinał (ew. Ksawery Masiuk)
  • 21.36 Boks kobiet: 75 kg, 1/8 (Elżbieta Wójcik)
  • 22.35 Koszykówka 3x3 mężczyzn: USA — Polska
  • Like 1
  • Thanks 2

13 godzin temu, moruniek napisał:

Iga w półfinale. Trzymam kciuki.

Biedna Collins..kontuzjowana i jeszcze zarzucająca Idze nieszczerość....jak sie ma do tego fakt że 2 godziny póżniej grała debla i zapomniała o kontuzji :)...coraz więcej "Azarenek" w turze.

• Like 1
  • Haha 1

10 minut temu, Lexi napisał:

Biedna Collins..kontuzjowana i jeszcze zarzucająca Idze nieszczerość....jak sie ma do tego fakt że 2 godziny póżniej grała debla i zapomniała o kontuzji :)...coraz więcej "Azarenek" w turze.

To było co najmniej dziwne... Fakt że jak widziałam fragment 2 seta to Iga nie umiała znaleźć odpowiedzi na ciosy ze strony Collins, ale liczyłam że ta ostatnia nie wytrzyma takiej gry w trzecim secie i ostatecznie Iga będzie górą - no i faktycznie.

• Like 1

42 minuty temu, Lexi napisał:

To było bardzo niesportowe. Przerzuciła swoje frustracje i problemy na Igę.

Do tego być może celowe być może nie, uderzenie prosto w ciało Igi z bliska z dużą siłą. Collins miała wówczas miejsce na skierowanie piłki bokiem. Iga stała przy siatce, Collins mogła ją spokojnie minąć po linii głęboko a uderzyła prosto w środek kortu z dużą siłą, dokładnie w Igę. To było dziwne.

Edytowane przez MarioJ
  • Like 1

Radwańska dowaliła do pieca (o Collins):

Cytat

- Wiadomo, co mówi, tego nie można podważyć. Skoro mówi, że boli, to boli. Byliśmy tam wszyscy, widzieliśmy, jak było. Mówimy o kontuzji brzucha, serwowała pierwszy serwis 180 km/h, drugi 150-160 km/h. Absolutnie nie było po niej widać, że coś jej jest - zaczęła Radwańska w studiu Eurosportu. 

Trzeba dla równowagi dodać że przerwa toaletowa Igi 10 min była trochę przydługawa. Może tak formalnie robić, ale przebrać się mogłaby tak szybko jak to możliwe. W tym czasie drugi zawodnik czeka i się dekoncentruje. Jest to istotne zaburzenie rytmu.

No, ciekawe to było spotkanie. Ale zaraz przechodzimy do następnego meczu, godz. 12:00 start 🙂

• Downvote 1

4 godziny temu, zając napisał:

Niestety, może to całe Collinsowe zamieszanie zaszkodziło Idze. Nie będzie złota w tenisie ziemnym... Qinwen Zheng była dziś lepsza - to trzeba jej oddać.

I elegancko o Idze oraz ciekawie o taktyce 

https://sportowefakty.wp.pl/tenis/1137523/po-szesciu-porazkach-wygrala-ze-swiatek-tak-to-skomentowala?XDg=swaCFUyJxYCIwUEFR4ZUU1DEhREQDZDX1USBxYVGhNDSVUAQUcFRUcAERYERRJUFk5TQxVXEkBWQBZWRRIFF05TEU1UShIAEkFbQkFXRkBUS0BUQE0XQFVNUQMIHhISBxYMA1VbQkBTQUJSQ05XDg

6 godzin temu, zając napisał:

Niestety, może to całe Collinsowe zamieszanie zaszkodziło Idze. Nie będzie złota w tenisie ziemnym... Qinwen Zheng była dziś lepsza - to trzeba jej oddać.

Moim zdaniem zdecydowanie zabrakło czasu na regenerację. 

Jeden półfinał wyznaczono na 12:00, a drugi na 20:30 - równe szanse. 

• Like 1

13 godzin temu, moruniek napisał:

Moim zdaniem zdecydowanie zabrakło czasu na regenerację. 

Jeden półfinał wyznaczono na 12:00, a drugi na 20:30 - równe szanse. 

To prawda, poza tym zamieszanie z Collins, upały w Paryżu, zewnętrzna presja na pewniaka do złota, wewnętrzna ambicja itd. No trudno - za 4 lata też będzie olimpiada, a Iga raczej nie przejdzie na emeryturę do tego czasu :)

• Like 2
  • Thanks 1

57 minut temu, moruniek napisał:

Dziś coś powinno wpaść do worka.

p.s.

Wróż Krzysztof (czyli ja) tak twierdzi 😉

A tymczasem gówniarz z paletkom brąz dla Francji Felix Lebrun. Wygrał 4:0 podobnie jak przegrał 0:4 z Chińczykiem szansę na finał.