WojtekM Napisano 30 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec Hej, @JC Jacku, w Alpy zawsze jeździłem zimą. W tym roku chciałbym jednak na kilka dni (5-7 dni) wybrać się latem. I teraz proszę o poradę, gdzie najlepiej wybrać się pierwszy raz? 2 dorosłe i bardzo sprawne osoby. Zależy nam oczywiście na wszystkim: żeby można było wyjechać infrastrukturą w góry w celu hikingu z pięknymi widokami / ale także żeby obok były jakieś miejsca do zwiedzania / oraz trasy rowerowe. Jaki jest Twój Top 3? Ile +/- kosztują karnety letnie na dolinę - tak aby móc korzystać z kolejek i transportu? Są duże różnice w cenach karnetów letnich pomiędzy różnymi miejscówkami, czy tak jak zimą? Kupuje je się normalnie w kasie, tak jak karnety narciarskie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 31 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 20 godzin temu, WojtekM napisał: Hej, @JC Jacku, w Alpy zawsze jeździłem zimą. W tym roku chciałbym jednak na kilka dni (5-7 dni) wybrać się latem. I teraz proszę o poradę, gdzie najlepiej wybrać się pierwszy raz? 2 dorosłe i bardzo sprawne osoby. Zależy nam oczywiście na wszystkim: żeby można było wyjechać infrastrukturą w góry w celu hikingu z pięknymi widokami / ale także żeby obok były jakieś miejsca do zwiedzania / oraz trasy rowerowe. Jaki jest Twój Top 3? Ile +/- kosztują karnety letnie na dolinę - tak aby móc korzystać z kolejek i transportu? Są duże różnice w cenach karnetów letnich pomiędzy różnymi miejscówkami, czy tak jak zimą? Kupuje je się normalnie w kasie, tak jak karnety narciarskie? dobre pytanie, ciekaw jestem jaki jest top 3 Pana Jacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 31 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec O to ja też czekam. @WojtekM byłeś w Bad Gastein? Dobre miejsce wypadowe, małe ale fajne termy, jest gdzie i pochodzić i ewentualnie pokręcić się na rowerze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 31 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 28 minut temu, mysiauek napisał: byłeś w Bad Gastein Nie byłem, pooglądam co tam jest. Dziękuję za propozycję 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 31 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2 godziny temu, Jeeb napisał: ciekaw jestem jaki jest top 3 Pana Jacka 42 minuty temu, mysiauek napisał: ja też czekam To już jest nas grupka. Ma być Top 3, z uzasadnieniem 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 31 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 23 godziny temu, WojtekM napisał: Hej, @JC Jacku, w Alpy zawsze jeździłem zimą. W tym roku chciałbym jednak na kilka dni (5-7 dni) wybrać się latem. I teraz proszę o poradę, gdzie najlepiej wybrać się pierwszy raz? 2 dorosłe i bardzo sprawne osoby. Zależy nam oczywiście na wszystkim: żeby można było wyjechać infrastrukturą w góry w celu hikingu z pięknymi widokami / ale także żeby obok były jakieś miejsca do zwiedzania / oraz trasy rowerowe. Jaki jest Twój Top 3? Ile +/- kosztują karnety letnie na dolinę - tak aby móc korzystać z kolejek i transportu? Są duże różnice w cenach karnetów letnich pomiędzy różnymi miejscówkami, czy tak jak zimą? Kupuje je się normalnie w kasie, tak jak karnety narciarskie? Proszę o chwilę cierpliwości, przygotuję kilka propozycji ode mnie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 31 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec A chodzi Co o konkretne kraje, czy Alpy w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 31 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 9 minut temu, waldek71 napisał: chodzi Co o konkretne kraje, czy Alpy w ogóle? Austria, ze względu na odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 31 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 38 minut temu, WojtekM napisał: Austria, ze względu na odległość. W Austrii to najbardziej podobało mi się na Grossglockner, Grossvenediger i Wildspitze 2 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 31 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec W Austrii to nie mam dużego doświadczenia. Co do Włoch to super regiony na lato: Dolomity, Aosta, Alta Valtellina. Kolejność dowolna. Piękne miejsca z ogromnymi możliwościami. W Alta Valtellinie bike parki w Livigno i Bormio (karnety rowerowe tańsze niż np. na jakiś nędznych Słotwinach). Możliwość jazdy latem na nartach na Passo dello Stelvio (jeśli warunki jeszcze sprzyjają) Wiele opcji trekingowych, również przylodowcowych np. Ghiacciaio dei Forni za Santa Cateriną. W Aoście byłem w zeszłym roku i był to mega wyjazd mimo że ze skręconą kostką, w tym roku ponownie chce się tam wybrać. Dolomity nienarciarsko jeszcze przede mną. 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień W dniu 31.03.2024 o 09:58, WojtekM napisał: Nie byłem, pooglądam co tam jest. Dziękuję za propozycję 🙂 Jedna dolina, sporo możliwości, świetny transport autobusowy. Na dłuższy okre to pewnie lepsze byłoby Zell ale Bad czy Badhof Gastein maja swoje (nie małe) uroki, a zawsze można spędzić tam dwa dni i skoczyćdo kolejnej doliny obok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 1 Maj Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj W dniu 31.03.2024 o 10:39, JC napisał: Proszę o chwilę cierpliwości, przygotuję kilka propozycji ode mnie. i co z tymi propozycjami ? @JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 6 Maj Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj W dniu 31.03.2024 o 11:47, WojtekM napisał: Austria, ze względu na odległość. Moim zdaniem można rozważyć: Zillertal - @JC chyba dawał filmik na youtube Dolina Gastein - bardzo fajne trasy trekkingowe (byłam), zapewne też sporo dla rowerów (wtedy nie miałam dobrego MTB) Ski Cirkus w połączeniu z Zell am See - Hinterglemm i Leogang reklamuje się jako raj rowerowy, przygotowywałam się kiedyś do wyjazdu trekkingowego tam i było mnóstwo fajnych szlaków, ale nie dotarłam (jeszcze). Może okolice Kitzbuhel? Z ogólnego wrażenia po majówce narciarsko-rowerowej w Austrii: w górach wszędzie jest pięknie i wszędzie mają rozwiniętą infrastrukturę letnią (trzeba sprawdzić terminy otwarcia wyciągów na lato, bo teraz jest po sezonie i większość nie chodzi). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 6 Maj Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj (edytowane) Byłem ze dwa razy rowerowo (powiedzmy w miesiącu letnim, bo w czerwcu) w Val di Fassa - jeżeli chodzi o trasy na rower szosowy, to bajka; nie jeżdżę na MTB, ale patrząc na mapę jest sporo tras i szlaków dla takich rowerów; można powłóczyć się po górach na nogach; jakieś feratty i tego typu "zabawy" też są; do tego w Canazei i Pozza di Fassa są termy; są też place zabaw dla dzieciaków; korty tenisowe, a także świetna kuchnia i oczywiście bombowe widoki. Dla tych, co nie mogą wysiedzieć na miejscu, 2h-2,5h autem jest Garda; 45-50 min jest do Bolzano/Bozen, które jest ładnym miasteczkiem/miastem do zwiedzania i na zakupy; jak ktoś lubi rowery i planuje zakupy rowerowe, to Sportler Bike Store na obrzeżach Bolzano robi wrażenie - tanio nie jest, ale wybór rzeczy robi wrażenie. Edytowane 6 Maj przez Cosworth240 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 31 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień No nic pomalutku kończy nasz pobyt letni w Alpach niższych . Pozdrawiamy brać forumową z nad Dunaju Wiedeńskiego i hucznie obchodzonego święta wina . Parę foci póki jeszcze....... 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 31 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień Godzinę temu, marcinn napisał: No nic pomalutku kończy nasz pobyt letni w Alpach niższych . Pozdrawiamy brać forumową z nad Dunaju Wiedeńskiego i hucznie obchodzonego święta wina . Parę foci póki jeszcze....... Mundurowi jak z wypożyczalni od Kadyrowa 😅 Pozdro i serdeczności 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi