Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Pilsko-wrażenia z weekendu

Zdzich

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Chciałem się podzielić kilkoma spostrzezeniami poczynionymi ostatniej niedzieli na Pilsku. Mimo obaw co do ilości śniegu, wybraliśmy się i nie żałujemy. Piękne słoneczko, leciutki mrozik, niezbyt dużo narciarzy i wszystkie wyciągi czynne!!!Czyż czegoś więcej trzeba??

Żeby nie było tak pięknie to trzeba przyznać że śniegu jeszcze ze 30 cm brakuje, są przede wszystkim kamienie (szczególnie widoczne na górnym fragmencie Buczynki-prawdziwe pole kamieni!!).

Najbardziej ucieszyły mnie pozytywne zmiany

1. Trasa przy dolnym wyciągu- wspaniale przygotowana i oświetlona -robi niezłe wrażenie.

2. Przy wyciągu na Buczynkę ogłoszenia informujące, że wyzej pokrywa śnieżna jest niewystarczjąca i jazda tylko na własną odpowiedzialność - nareszcie uczciwe podejście do sprawy.

3. Siatki - zlikwidowano siatki dzielące na połowę fragmeny trasy nr 5 z Pilska na Miziową, i z Miziowej na Szczawiny - nareszcie mozna kręcić dłuuugie łuki!!

Wnioski: jednak w Polsce przy odrobinie chęci można coś zrobić!!!

Czekam na dalsze pozytywne zmiany!

Pozdrawiam i sorry za tak długi wywód

Zdzich

Pilsko-wrażenia z weekendu

tez byłam w te niedziele - podobne uwagi

Info dla narciarzy - mamy wolne miejsce na wyjazd w Dolomity w marcu od 21.-30. marca w La Villa - to Alta Badia

Hoteli super ***, dobre jedzonko

1500zł za tydzien pobytu - to tanio jak na ten region.

Ja jezdze tam 8 - smy rok, i Biuro organizuje codzinnie nowe trasy narciarskie - naprawde jest super.Polecam

Tel do Biura 205 38 30 w katowicach

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...