Ledzian Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 Przez przypadek stałem się właścicielem nart ze zdjęć. Może jest ktoś na forum kto zna się na starociach bo ciekawy jestem. O jeszcze jedno pytanie (bo kusi): da się na tym zjechać... czy się rozlecą? 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagronie Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 Da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 13 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2023 Się przyłącze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ledzian Napisano 13 Marzec 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2023 (edytowane) 12 godzin temu, Zagronie napisał: Da się. Tylko jak to zrobić? Tak samo jak na współczesnych? Bo wiązania inne i pięta idzie w górę. Skręty jakimś przekładaniem (jak na biegówkach) czy pługiem? Zna ktoś historie tych nart? Może można gdzieś poczytać o producencie? Edytowane 13 Marzec 2023 przez Ledzian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2023 (edytowane) 13 godzin temu, Ledzian napisał: Przez przypadek stałem się właścicielem nart ze zdjęć. Może jest ktoś na forum kto zna się na starociach bo ciekawy jestem. O jeszcze jedno pytanie (bo kusi): da sięna tym zjechać... czy się rozlecą? 🙂 Krawędzie i śruby bez śladu rdzy, narty w stanie dobrym, wyczyścić, nasmarować na gorąco, dobrać buty i jazda W dniu 27.02.2013 o 13:40, surfing napisał: Narty retro. Narty drewniane Kober 210cm ze stalowymi krawędziami , wiązania Silvretta sprężynowe typu Kandahar, buty niskie skórzane sznurowane , kijki bambusowe 140cm. Zjazd na zabytkowych nartach końcowym odcinkiem trasy Bieńkula w kierunku Czyrnej, w ON Czyrna-Solisko w Szczyrku 25.02.2013 Edytowane 13 Marzec 2023 przez surfing 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2023 Tu też takie mają i sprzedają jako retro dodam, że jesionowe czyli jak najlepsze komórki rossi... no prawie, jeśli o rdzeń chodzi;-) https://allegrolokalnie.pl/oferta/narty-zps-wytwornia-nr-51-wiazania-jubileuszowe cyt Oferuję stare narty po renowacji . Jest to jedyna z lepszych okazji na zakup oryginalnych , niepowtarzalnych nart nie tylko dla kolekcjonerów ale również osób biorących udział w zawodach SKI - RETRO. Narty drewniane jesionowe o długości 184 cm produkcji Z P S Wytwórnia nr 51 oryginalne, stare, widoczny na szpicach nart znak firmowy , -w bardzo dobrym stanie technicznym widoczne ślady użytkowania ,wiązania polskiej konstrukcji z napinaczem sprężynowym i linką metalową. Na wiązaniach napis : S.W.S.W Warszawa "Jubileuszowe" ZMP Skarżysko. Odczyszczone do stanu pierwotnego i zabezpieczone przed dalszym wpływem warunków atmosferycznych . Ślizgi w bardzo dobrym stanie technicznym - mało użytkowane .Stan idealny, w pełni sprawne. Kijki bambusowe o długości 125 cm w komplecie . Narty po mojej renowacji z dbałością o szczegóły jak najbardziej nadają się do wypróbowania na stoku narciarskim jak i do wystroju stylowego wnętrza . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 14 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2023 Zdaje się, że już sprzedane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2023 10 minut temu, Sławek Nikt napisał: Zdaje się, że już sprzedane. Forumowicz pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysie Napisano 14 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2023 Takie zabytki dzisiaj zobaczyłem w jednym ze sklepów w Saas-Fee, ceny od 190 do 240 FCH 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 15 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2023 W dniu 13.03.2023 o 09:26, Ledzian napisał: Tylko jak to zrobić? Tak samo jak na współczesnych? Bo wiązania inne i pięta idzie w górę. Skręty jakimś przekładaniem (jak na biegówkach) czy pługiem? Telemarkiem (stylem norweskim). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 15 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2023 7 godzin temu, Sławek Nikt napisał: Zdaje się, że już sprzedane. Jeszcze jedne ma chyba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 15 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2023 Za słaby ze mnie prawie narciarz aby na takich zjeżdżać chyba, że po jakimś płaskim 😁 Ale coby pozostać w temacie to i ja takie widziałem, a nawet w rękach trzymałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi