hornetti Napisano 17 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2003 Mam 185 cm wzrostu i ważę w porywach do 85 kg. Preferuję skrety gigantowe, ale czasami lubię też pośmigać. Wydaje mi się, że lepsze będą 9.21, ale czy na pewno? Gdyby któryś ze znawców sprzętu mógłby mi doradzić które wybrać i jaką długość? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymon_tm Napisano 17 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2003 gs 9.21/sl 9.12 dylemat Hej Jest tu takie forum `sprzęt` tam powinieneś był umieścic ten post (porządek k-mać!) - wtedy napisałbym ci że wg. mojej skromnej osoby GS-ki są lepsze. Atak dupa blada.. pzdrv tymą ps. tylko nie dawaj tego pytania drugi raz na `sprzęt` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drzymer Napisano 17 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2003 gs 9.21/sl 9.12 dylemat bierz slalomki -> bardziej uniwersalne! moj qmpel ma 9.20 i teraz zaluje ze kupil narty GS, bo brakuje mu katapult:) na 9.12 pojedziesz dluzszym lukiem, ale na 9.21 krotszym nie bardzo.. ja mam slalomki rossignola i bardzo fajnie sie sprawuja w skrecie gigantowym. pozdrawiam, drzymer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slasz Napisano 17 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2003 gs 9.21/sl 9.12 dylemat niekoniecznie, ja byłbym za gigantówkami. Moim skromnym zdaniem jak ktoś lubi długi skręt to slalomówka nie będzie mu leżała. Ja przed kupnem w styczniu 2002 testowałem Voelkl P50 Slalom Carver i Voelkl P50 Race Carver i dużo bardziej byłem zadowolony z gigantówki - po półtora dnia na każdej parze w identycznych warunkach. Od tej pory już/dopiero (wg uznania) jeździłem na moich nowych nartach 21 dni i nadal jestem b. zadowolony (a testowałem w tym czasie min slalomówki Fischer RC4 WC). Pozdrowienia slasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymon_tm Napisano 17 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2003 gs 9.21/sl 9.12 dylemat That`s the spirit Slash!! Ja sie boję że w tym roku na stokach zamiast białego sniegu będą żółte narty (wiadomo jakie) ( aj zero oryginalności!! pozdraviam długim skrętem tymą_gs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hornetti Napisano 18 Styczeń 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2003 gs 9.21/sl 9.12 dylemat fakt, mój błąd. Może to dlatego, że był to mój pierwszy post na tym forum. To się więcej nie powtórzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hornetti Napisano 18 Styczeń 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2003 gs 9.21/sl 9.12 dylemat to troszkę mi rozjaśniło sprawę dobra, a jaką długość radzilibyście dla 9.21 i 9.12 biorąc pod uwagę moje skromne 85 kg i 185 cm wzrostu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymon_tm Napisano 18 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2003 gs 9.21/sl 9.12 dylemat Z twoimi umiejętnościami i wagą...) Moze zastanów się nad 11-tkami? Do `gigantowania` na twoim miejscu kupiłbym 190, ale 180 będzie bardziej universalne (mówie o GS9) O slalomkach sie nie wypowiadam - słyszałem że odchodzi sie od koncepcji im krócej tym lepiej i -10 powraca do łask. pozdraviam tymą_tm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piętras Napisano 18 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2003 gs 9.21/sl 9.12 dylemat hornetti Gs 9.21 przy dł.170 mają promień skrętu 15m znasz bardziej uniwersalny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość axelcarver Napisano 19 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2003 gs 9.21/sl 9.12 dylemat jezdziłem na 9.20 i to jedna z najbardziej dynamicznych nar jakiekiedykolwiek objezdzałem - katapulta jest tylko trzeba troszke speedu i docisnac ( heh 85 kg - jest czym :-) ja tez - pozdro for all :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hornetti Napisano 21 Styczeń 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2003 gs 9.21/sl 9.12 dylemat Dzieki wszystkim za rady. Wlasnie stalem sie posiadaczem Atomic gs9.21 /170 i wiazan Atomic Ride 412. Teraz tylko znalezc kawalek stromego, zlodzonego stoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi