Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

gs 9.21/sl 9.12 dylemat

hornetti

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 185 cm wzrostu i ważę w porywach do 85 kg. Preferuję skrety gigantowe, ale czasami lubię też pośmigać. Wydaje mi się, że lepsze będą 9.21, ale czy na pewno? Gdyby któryś ze znawców sprzętu mógłby mi doradzić które wybrać i jaką długość?

Z góry dzięki

gs 9.21/sl 9.12 dylemat

bierz slalomki -> bardziej uniwersalne!

moj qmpel ma 9.20 i teraz zaluje ze kupil narty GS, bo brakuje mu katapult:)

na 9.12 pojedziesz dluzszym lukiem, ale na 9.21 krotszym nie bardzo..

ja mam slalomki rossignola i bardzo fajnie sie sprawuja w skrecie gigantowym.

pozdrawiam,

drzymer

gs 9.21/sl 9.12 dylemat

niekoniecznie, ja byłbym za gigantówkami.

Moim skromnym zdaniem jak ktoś lubi długi skręt to slalomówka nie będzie mu leżała. Ja przed kupnem w styczniu 2002 testowałem Voelkl P50 Slalom Carver i Voelkl P50 Race Carver i dużo bardziej byłem zadowolony z gigantówki - po półtora dnia na każdej parze w identycznych warunkach.

Od tej pory już/dopiero (wg uznania) jeździłem na moich nowych nartach 21 dni i nadal jestem b. zadowolony (a testowałem w tym czasie min slalomówki Fischer RC4 WC).

Pozdrowienia

slasz

gs 9.21/sl 9.12 dylemat

Z twoimi umiejętnościami i wagą...:)) Moze zastanów się nad 11-tkami?

Do `gigantowania` na twoim miejscu kupiłbym 190, ale 180 będzie bardziej universalne (mówie o GS9) O slalomkach sie nie wypowiadam - słyszałem że odchodzi sie od koncepcji im krócej tym lepiej i -10 powraca do łask.

pozdraviam

tymą_tm

Gość axelcarver

gs 9.21/sl 9.12 dylemat

jezdziłem na 9.20 i to jedna z najbardziej dynamicznych nar jakiekiedykolwiek objezdzałem - katapulta jest tylko trzeba troszke speedu i docisnac ( heh 85 kg - jest czym :-) ja tez - pozdro for all :-)

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...