lski@interia.pl Napisano 7 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2003 Widuje na stoku 2 rodzaje tych nart-roznia sie dlugoscia o 1 cm./np165-166 cm i taliowaniem-przod 123 i 115.Wlasciciele tych mniej taliowanych mowia,ze to narty komorkowe,ale ilosc spotkanych tych nart budzi we mnie watpliwosc,czyzby az tylu ludzi mialo dostep do nart komorkowych... Czy ktos cos wie blizej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnoowee Napisano 7 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2003 Fischer World Cup SC Serwus :-) Wiesz ja mam źródło prosto z przedstwicielstwa Fischera na serwisówki ale w konkretnych interesach. Wiem na pewno że ludzie załatwiają komórkowe z zachodu, w Polsce chyba ciężko je dostać. ..:ski2die:.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ignacy Napisano 7 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2003 Fischer World Cup SC Np. w Livigno miesiac temu facet oferowal mi komorkowe heady o niecale 100 euro drozej niz standard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo Napisano 7 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2003 Fischer World Cup SC Witam, Co do dostępności to nie jest to specjalny problem. Zamawiasz w autoryzowanym sklepie albo zaznajomionym klubie , becalujesz ok. 300 zeta więcej i masz. Różnice są łatwe do zaobserwowania. Narta komórkowa ma boki białe, jakby obcięte typ. sandwich, jest znacznie grubsza pod butem ( zarazem jest sakramencko sztywna ), w związku z ograniczeniami FIS musi mieć cieńszą płytę pełny FLEX która zarazem jest znacznie mniej "komercyjnie" wykończona. W szacie graficznej jest skromniejsza a różnica zauważalna najbardziej to taka, że na komórkowej , z przodu jest napisane WORLDCUP SLALOM a nie WORLDCUP SC. Aha, i jeszcze jedno. Generalnie jest płaska na górze a nie wybrzuszona jak w wersji "półkowej". Co do rozmiarówki to masz rację. Długość i taliowanie ( FIS: R=14 ) jest inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin-jasiu Napisano 7 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2003 Fischer World Cup SC Head i.SL RD, w SkiTeamie (sprowadzone poza Elite-Sport) w Wawie byly za 1200 PLN, licencjonowane na zeszly sezon, ostatnio jeszcze widzialem jedna pare. Malo kto sprowadza w Polsce "komorkowe" narty. a jeszcze mniej "komorkowe" buty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJK Napisano 8 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2003 Fischer World Cup SC Slowem ta sama narta, tylko zupelnie inna ;-) J Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KazP Napisano 9 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2003 Fischer World Cup SC Tak to bywa z komorkami. Ale i one maja swoje grupy sztywnosci. Dwie komorki tej samej firmy tej samej dlugosci moga miec zupelnie inna charakterystyke sztywnosci. A beda zewnetrznie wygladaly tak samo. Pozdrawiam, Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHAR_PEI Napisano 9 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2003 Fischer World Cup SC Wczoraj ogladałem komórkowego Fishera w Krakowie i tak jak mowicie zupełnie inna narta zadnych bajerów, jest tez troszeczke cięzsza od sklepowej deski i ta płyta, wszystko wyglada inaczej. Pozd Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiu Napisano 10 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2003 Fischer World Cup SC Do wypowiedzi Mateo dodam, że konstrukcyjnie komóra to z reguły sandwich. Pozdrawiam Misiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kangurek Napisano 10 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2003 Fischer World Cup SC Czytaj: najlepsza narta, to z reguły sandwich. pozdro kangurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Likaon Napisano 13 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2003 Fischer World Cup SC Moim zdaniem to jakaś ściema. Widziałem niedawno komórkę sportową Fishera, inna płyta, troszkę inny malunek i twardsze, ale łopaty, że okopy można kopać czyli 123 z przodu. Uwaga: rozmawiałem z zawodnikiem i potwierdził, że w przypadku nart gigantowych narta jest rzeczywiście węższa, żeby zmniejszyć opory powietrza. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi