JC Napisano 21 Październik 2003 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2003 Właśnie otrzymałem wyjaśnienie różnicy miedzy taliowaniem opisywanym w katalogu i na narcie, a faktycznie zmierzonym. Otóż wg Atomica różnica wynika z faktu, że pomiar przeprowadzony przez Nas był dokonywany w najszerszym punkcie, natomiast Atomic podaje taliowanie w tzw. punktach styku, czyli tam gdzie narta styka się ze śniegiem (faktycznie tak mierząc taliowanie zgadza się z tym na nartach). Czy ktoś może tak zmierzyć zeszłoroczne 9.12-tki Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabro Napisano 21 Październik 2003 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2003 SL 9 - Atomic wyjaśnia! zmierzylem, wydajem i sie ze w miejscu styku ze sniegiem 113 gora 109 doł moze troche na maszynie zjechane nie bardzo moge sobie wyobrazic te 123mm w nowych SL, i po cholere ta poszerzona łopata jak sie i tak ze sniegiem nie styka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 21 Październik 2003 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2003 SL 9 - Atomic wyjaśnia! Pierdolenie Panowie, pierdolenie i nie dajmy się skołować. Mnie to nie przekonuje, bo przecież narta styka się chyba ze śniegiem w swym najszerszym miesjcu. To takie moje odczucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek. K. Napisano 21 Październik 2003 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2003 SL 9 - Atomic wyjaśnia! Wyjaśnienie Atomica brzmi dla mnie mało wiarygodnie. W zeszłym roku mierzyliśmy w najszerszych punktach, a wtym roku inaczej? Zresztą nie zgadza się to z moimi pomiarami. Narty moim zdaniem są najszersze na początku długości kontaktowej. Nawet jeśli byłoby inaczej, to i tak postawione na krawędziach wykorzystywałby tę szerokość (długość kontaktowa krawędzi nieco wzrasta po zakrawędziowaniu). Narty SL:9 mają nie tylko inne wymiary, ale i trochę zmienioną geometrię. Jak już wspomniałem jeżdżą zupełnie inaczej. Moim zdaniem znacznie lepiej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 21 Październik 2003 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2003 SL 9 - Atomic wyjaśnia! Czyli tak jak mówiłem, coś się dupnęło się Atomickowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 21 Październik 2003 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2003 SL 9 - Atomic wyjaśnia! A ja jestem ciekawy czy takie same wymiary są podawane na nartach sprzedawanych np. w Austri .Chodzi mi o to ,że gdy się zorientowali w pomyłce ,to partię nart z trefnymi napisami wysłali do "dzikiego" kraju . A my zachodzimy w głowę co poeta miał na myśli . pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Październik 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2003 SL 9 - Atomic wyjaśnia! Jadę w piątek do Solden na WC to pójde do sklepu i sprawdzę jak to w cywilizacji wygląda Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzin Napisano 22 Październik 2003 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2003 SL 9 - Atomic wyjaśnia! taaaaak.....ciekawy jestem czy szef Atomica rozmawiając o swojej żonie to podaje jej zew. wymiary czy tylko te wew. ????????? moim zdaniem dali ciała i teraz staraja sie wybrnąć z sytuacji aby nie sądzić się z polakami -atomowymi-fanatykami na poziomie 9.12!!! ale w sumie mało ważne ,nartka fajna i w dość dobrej cenie...pozdrawiam wszystkich uzytkowników Atomic-ków!!!-muzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHAR_PEI Napisano 30 Październik 2003 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2003 SL 9 - Atomic wyjaśnia! Pieniędzy mają za duzo cholera w głowach im sie przestawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel22 Napisano 12 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2003 SL 9 - Atomic wyjaśnia! jebac atomika i cala rodzine jego !!!!!!!!!!!!!!!!!!. HEAD rULEZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość metaal Napisano 14 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2003 SL 9 - Atomic wyjaśnia! Jes jes HAED to jest to wymyślmy jaka ma być ta reklama na koszulkę żeby dobrze zakrywała logo Atomika. A ponadto myślę że w tych cywilizowanych alpach ci od atomika mierzą sobie coś innego i stąd te wymiary bo jak dawać dupy to wiedzieć z jakim wymiarem. Pozdrawiam jeszcze jeden szwinista. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość metaal Napisano 14 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2003 SL 9 - Atomic wyjaśnia! I jeszcze jedno panowie od atomika jeżeli jesteście tacy fachowcy to doradzcie koledze (kilka wątków wyżej ) że dla komara 150 cm to trocha za dużo. Pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi