jesku Napisano 11 Luty 2003 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2003 Po ostatnich doniesieniach o wypadkach na stoku oraz własnych doświadczeniach - jężdże często i mam nadzieję że coraz lepiej, zastanawiam się czy nie wskazane jest zakupienie kasku ? Co wy na to ? Czy to nie przesada ? Nie jestem przecież zawodnikiem ani królem prędkości. Chociaż ostatnim zapewne też nie jestem. A jesli już trzeba o tym myśleć to jakiej marki kask należy kupić ? A może dać sobie spokój i szaleć jak do tej pory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uboot Napisano 11 Luty 2003 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2003 Czy kupic kask ? Wiesz co, wiele osób kupuje sobie kaski dopiero po poważnym wypadku (osobiscie znam 2 takie osoby). Ja też się nad zastanawialem, w koncu jezdze juz od 6 lat i nie mialem zadnego wypadku na nartach. Myslalem ze to jest obciach, gdyz gdy zaczynalem przygode z narciarstwem w kasku to wszyscy na mnie krzywo patrzyli. W tym roku jednak widzialem powazne autorytety narciarstwa w sport XXI, ktore kask zakladaja nie tylko na treningi. Kupilem sobie kask i uwazam ze to nie jest obciach. Poza tym kaski wygladaja dzisiaj tak, ze nie warto sie ich wstydzic. Radze ci kupic kask ktorejs z renomowanych firm ( carrera, uvex, alpina). Naprawde warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mastaz Napisano 11 Luty 2003 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2003 Czy kupic kask ? Kupuj... niezaleznie jak dobrze jezdzisz.. czy szybko czy wolno.. Pamietaj ze nie zawsze wypadek jest z towjej winy... Bardzo czesto zdarza sie ze jakis wariat wjedzie na ciebie.. i wtedy wiesz.. kask sie przydaje. Mialem teraz taka sytuacje, jechalem sobie malymi skretami i nagle z tylu wladowal sie na mnie "mega" narciarz walacy na kreche... dostalem kijkiem po kasku.. Jak widac sie przydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz Napisano 11 Luty 2003 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2003 Czy kupic kask ? No i nie przecieka podczas deszczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HiPhoto Napisano 11 Luty 2003 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2003 Czy kupic kask ? Kupić i nosić. Sam zacząłem w tym roku i jak słyszałem te głuche puknięcia w skorupę (a to lód spadający z zamrożonych galęzi, a to kolega na krzesełku kijkami przywalił zamykając "przyłbicę"), to stwierdziłem, że to całkiem niegłupi wynalazek. Jedyna wada - nie da się zlożyć i wsadzić do kieszeni ;-))) Pozdróv, HiPhoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberto Napisano 11 Luty 2003 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2003 Czy kupic kask ? i moi przedmówcy nie dodali jednej istotnej wady kasku: nie bardzo można odebrać dzwoniący telefon, a niestety czasami trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 12 Luty 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2003 Dziękuje bardzo !!!!!!!!!!! Dziekuję bardzo za wasze wypowiedzi.Zdecydowanie kupię kask. Jestem wsród Was nowy i zgodnie z uwagą ( nie do mnie ) w innym poście przepraszam że się nie przedstawiłem i nie przywitałem. Zatem - Witam Was wszystkich serdecznie i prosze o przyjęcie do Waszego grona .Mam na imie Jurek.Mieszkam pod Kielcami.Mam niestety już trochę lat- pzrekroczyłem czterdziestkę.Ale nadal kocham narty i mam nadzieje że mi nigdy nie minie. Zacząłem pokazywac się na tym forum bo jest to miejsce gdzie raczej wszyscy się lubią i nie ma tu chamstwa i cwaniactwa jak nie wypominając na innych portalach.I co najważniejsze znalazłem tu dużo fachowych porad i pomocy. Pozdrawiam Wszystkich Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberto Napisano 14 Luty 2003 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2003 Dziękuje bardzo !!!!!!!!!!! witaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi