Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Prosze o info SZYBKO-narty

zsofia

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo proszę powiedzcie mi czy mogę kupic sobie takie narty: fisher vc 300 ice lub vc 200 dlugosc 158. Mam 164, waze 50 kg. Jezdze dosc dobrze, tzn od baaaaardzo dawna, ale nie lubie szalec, tzn jezdzic b. szybko. Raczej male ciete skrety. Chodzi mi o to czy ta dlugosc nart jest dla mnie odpowiednia, czy nie będą za dlugie. Nastepna mozliwosc to 148 cm, ale to chyba za krotkie, co? Jest jeszcze opcja: Rossignol Cobra X dlugosc 150. Pls poradzcie mi które kupic!!! Jutro musze się zdecydowac, a wybor w sklepach coraz mniejszy...

Aha, zastanawiam się jeszcze nad atomicami 9.18 i 8.18 (150cm), ale chyba maja za maly promien skretu (ja się wlasnie przesiadam ze „zwyklych” nart na carvingowe). Proszę o rady od wszystkich zorientowanych, mam metlik w glowie!

Na szybko? Bierz vc300, fajna nartka:) Za dobrze jeździsz na 200-tkę (dałaś sobie 7 na 10..)

pzdrv

tymą_VC300

ps. Znajomy ma tegoroczna Cobrę i mówi ze jest bardziej niż zadowolony, a to jego pierwsze qrwingi w życiu

Szatę graficzną?? No coś ty:)) Jesli chcesz klasycznie to te 158 VC 300 powinny byc lepsze. Do `carvingowania` też będą super. To jest to co ja bym wybrał, jakbys przeszukała archiwum to znalazłabyś pare podobnych wątków, na temat Atomków też duzo było.

pozdraviam

tymą

No właśnie - to zależy do czego. Do nauki carvingu (jak mniemam do tej pory jeździłaś klasycznie) lepsze będą narty krótsze (czyli około 150-155) - wtedy zakup rossignola będzie miał większy sens. Jesli chciałabyś jednak kontynuować jazdę `klasyczną`(co stanowczo odradzam:) to kup raczej te dłuzsze fishery 300. Ja osobiście nie ufam do końca tak krótkim nartom (te cobry miałabyś 15cm poniżej wzrostu), chyba że w grę wchodzą narty slalomowe. Tak więc wybór zależy od przewidywanego wykorzystania:

carving-Cobry

klasyka-VC300

pozdraviam

tymą

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...