kac Napisano 17 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2003 Witam wszyskich. Zwracam sie z goraca prosba o pomoc w wybraniu nart. Chodzi o osobe zupelnie poczatkujaca bez zadnego doswiadczenia (2 razy na sniegu z nartami na nogach). Glownym ograniczeniem sa finanse... Czy warto kupowac za niewielka kwote (300zl) narty kneissl z wiazaniami salomona (jakies podstawowe modele, nazw jednak jeszcze nie znam), czy raczej udac sie na gielde i poszukac czegos lepszego uzywanego za podobna cene? Czy za takie pieniadze mozna kupic sprzet dla osoby poczatkujacej? Musialaby sie na nim "meczyc" przez ok. 2-3 sezony... Prosze o rade... Z gory dziekuje i pozdrawiam. kac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronin Napisano 17 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2003 Pomoc w sprawie kupna nart IMHO za trzy stówy ani nowych ani używanych nie opłaca się kupować. A co do reszty - podałeś za mało danych:)Przejrzyj archiwum. Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mastaz Napisano 17 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2003 Pomoc w sprawie kupna nart A ja bym na twoim miejscu wypozyczyl narty.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slasz Napisano 17 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2003 Pomoc w sprawie kupna nart Wypożyczyć, wypożyczyć i raz jeszcze wypożyczyć - jak polubisz to co wypożyczyłeś to kup takie same lub te same (dobre wypożyczalnie mają usługę pt. sprzedaż narty wypożyczanej - czasami jesteś jedynym ujeżdżaczem). Pozatym uważaj bo co za tanio to podpadające - potem się okaże, że 300 wyrzuciłeś w błoto i nowy zakup wyjdzie o te 300 drożej. Pozdrawiam Slasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kac Napisano 17 Styczeń 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2003 Pomoc w sprawie kupna nart Dzieki za porady... problem jednak polega na tym, ze wiem ze ta osoba chce jezdzic. Granica sa tu finanse... I jest to granica nie do przeskoczenia powiedzmy jeszcze przez dluzszy czas... Tak wiec pytanie brzmi: Czy nie warto kupic takich slabych nart i nauczyc sie na nich jezdzic? Wszystko przy zalozeniu, ze jezdzi sie 2-3tyg rocznie i ze po 2-3 sezonach planuje sie zmiane nart na jakies przynajmniej sredniej klasy? Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam.. Co do archiwum to jakos mozna je przeszukiwac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guga1 Napisano 18 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2003 Pomoc w sprawie kupna nart Przypomina mi to moja sytuacje sprzed kilku lat. Rodzice kupili mi nartki uzywane zwykle klasyczne, o 5 cm wieksze odemnie. Ale niewazne, nauczylam sie jezdzic, wiem mniej wiecej czego potrzebuje i teraz kupuje se nowe, ale maja mi posluzyc na lata. A jezeli ta osoba chce to sie nauczy i jazda na kazdych nartach bedzie przyjemnoscia. do panow ekspertow, zapominacie ze sa tez zwykli ludzie ktorzy chca czerpac przyjemnosc z jazdy na nartach, a nie z tego ze maja najnowszy model atomicow, super technologie itd .... Nietrzeba zmieniac nart co sezon na nowe. Niechce mi sie rozpisywac, mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi i sie nie poobrazacie ps. nieczepiac sie do ortografi i gramatyki --> pozno juz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymon_tm Napisano 18 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2003 Pomoc w sprawie kupna nart Hej. Za jakieś trzy stówy wytargujesz w komisie jakieś `karwy` po paru sezonach, czasem w bardzo dobrym stanie. Spokojnie wystarczą na te dwa-trzy sezony kiedy to przesiądziesz się na jakieś rasowe rejsy;) Giełd nie polecam, komisy - szczególnie przy sklepach narciarskich - jak najbardziej. pozdraviam tymą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piętras Napisano 18 Styczeń 2003 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2003 Pomoc w sprawie kupna nart zupełnie poważnie to za 400-500 kupisz(trochę póżno wiec wybór mniejszy)zupełnie porządne narty dla początkującego(używane)za 300 proste sosenki też. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi