Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Pomoc w sprawie kupna nart

kac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszyskich. Zwracam sie z goraca prosba o pomoc w wybraniu nart. Chodzi o osobe zupelnie poczatkujaca bez zadnego doswiadczenia (2 razy na sniegu z nartami na nogach). Glownym ograniczeniem sa finanse... Czy warto kupowac za niewielka kwote (300zl) narty kneissl z wiazaniami salomona (jakies podstawowe modele, nazw jednak jeszcze nie znam), czy raczej udac sie na gielde i poszukac czegos lepszego uzywanego za podobna cene? Czy za takie pieniadze mozna kupic sprzet dla osoby poczatkujacej? Musialaby sie na nim "meczyc" przez ok. 2-3 sezony...

Prosze o rade... Z gory dziekuje i pozdrawiam.

kac

Wypożyczyć, wypożyczyć i raz jeszcze wypożyczyć - jak polubisz to co wypożyczyłeś to kup takie same lub te same (dobre wypożyczalnie mają usługę pt. sprzedaż narty wypożyczanej - czasami jesteś jedynym ujeżdżaczem).

Pozatym uważaj bo co za tanio to podpadające - potem się okaże, że 300 wyrzuciłeś w błoto i nowy zakup wyjdzie o te 300 drożej.

Pozdrawiam

Slasz

Dzieki za porady... problem jednak polega na tym, ze wiem ze ta osoba chce jezdzic. Granica sa tu finanse... I jest to granica nie do przeskoczenia powiedzmy jeszcze przez dluzszy czas... Tak wiec pytanie brzmi: Czy nie warto kupic takich slabych nart i nauczyc sie na nich jezdzic? Wszystko przy zalozeniu, ze jezdzi sie 2-3tyg rocznie i ze po 2-3 sezonach planuje sie zmiane nart na jakies przynajmniej sredniej klasy?

Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam..

Co do archiwum to jakos mozna je przeszukiwac?

Przypomina mi to moja sytuacje sprzed kilku lat. Rodzice kupili mi nartki uzywane zwykle klasyczne, o 5 cm wieksze odemnie. Ale niewazne, nauczylam sie jezdzic, wiem mniej wiecej czego potrzebuje i teraz kupuje se nowe, ale maja mi posluzyc na lata.

A jezeli ta osoba chce to sie nauczy i jazda na kazdych nartach bedzie przyjemnoscia.

do panow ekspertow,

zapominacie ze sa tez zwykli ludzie ktorzy chca czerpac przyjemnosc z jazdy na nartach, a nie z tego ze maja najnowszy model atomicow, super technologie itd .... Nietrzeba zmieniac nart co sezon na nowe.

Niechce mi sie rozpisywac, mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi i sie nie poobrazacie :P

ps. nieczepiac sie do ortografi i gramatyki --> pozno juz

Hej.

Za jakieś trzy stówy wytargujesz w komisie jakieś `karwy` po paru sezonach, czasem w bardzo dobrym stanie. Spokojnie wystarczą na te dwa-trzy sezony kiedy to przesiądziesz się na jakieś rasowe rejsy;) Giełd nie polecam, komisy - szczególnie przy sklepach narciarskich - jak najbardziej.

pozdraviam

tymą

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...