Tytus Atomicus Napisano 9 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2023 Witam Sa jakieś nowe wiadomości albo plotki nt trasy narciarskiej z Gubałówki? Znaczy takiej całkiem z góry na dół, zgrubsza wzdłuż kolejki. Z metą po lewej od dolnej stacji, jak kiedyś? Czy pytać za kolejne ćwierć wieku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 9 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2023 2 godziny temu, Tytus Atomicus napisał: Witam Sa jakieś nowe wiadomości albo plotki nt trasy narciarskiej z Gubałówki? Znaczy takiej całkiem z góry na dół, zgrubsza wzdłuż kolejki. Z metą po lewej od dolnej stacji, jak kiedyś? Czy pytać za kolejne ćwierć wieku? Dlaczego za ćwierć wieku? Po prostu podtrzymujesz tradycję corocznej dyskusji o pewnych inwestycjach. Są pewne święte tematy, odgrzewane co jakiś czas bądź na podstawie artykułu prasowego, bądź z inicjatywy forumowiczów. Top 3 to: 1. Modernizacja Goryczkowej/inwestycje na Kasprowym (tutaj gównoburza zwolenników przeorania spychaczami Kasprowego i zwolenników ustanowienia tam krainy wiecznej szczęśliwości świstaka i kozicy). 2. Reaktywacja Nosala (tu wspominki o tym, jak fajnie się kiedyś tam śmigało z archiwalnymi fotkami). 3. Reaktywacja Gubałówki (tutaj dyskusja o trudnym charakterze górali i ogólnym bezsensie tej inwestycji na takim pagórku). Bonusowo nr 4. Jakiś z dupy wzięty news o budowie od podstaw nowej dużej stacji narciarskiej na pagórkach 600-700 mnpm (tutaj entuzjazm kilku zwolenników (przecież Białka dała radę) i głosy rozsądku, że w życiu nic takiego się nie stanie (bo się nie stanie:)). 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 9 Styczeń 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2023 A, ok. Co do Kasprowego, to jestem za wymianą Goryczkowej i nieruszaniem reszty (do tych nowych wagoników nie mogę się przyzwyczaić). Nosal powinni reaktywować, choć większego sentymentu do niego nie mam. No, ale Gubałówka fajna była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2023 Gubałówka. W piątek 6 stycznia 2023 na Gubałówce odbył się Sprint Test KW Zakopane w Narciarstwie Wysokogórskim.To nowa konkurencja w tej górskiej dyscyplinie, która pojawi się na najbliższych zimowych Igrzyskach Olimpijskich w Mediolanie 2026.W Polsce takie zawody odbyły się po raz pierwszy. Ich celem było nie tylko wyłonienie najszybszych zawodników, ale i przygotowanie organizatorów oraz sędziów do tego typu wydarzeń. Ponad 2500 kibiców mogło śledzić cały jej przebieg na tarasach Gubałówki.Zwyciężyli regularnie punktujący w Pucharze Świata Iwona Januszyk - Skialpinizm i Jakub Šiarnik Kolejne miejsca na podium zajęli członkowie naszej kadry narodowej Miśka Witowska i Jakub Bachleda-Księdzularz. Na najniższym stopniu podium stanął Jan Elantkowski i Nikola Maťková. Specyfika tej konkurencji pozwala na przeprowadzenie zawodów na stoku narciarskim. Dotąd rywalizacja odbywała się w górach wysokich i z punktu widzenia kibica nie była tak dostępna i atrakcyjna. Gubałówka jest idealnym miejscem do promocji tej dyscypliny. To największa impreza rozgrywana na stoku narciarskim, nigdzie poza skoczniami narciarskimi nie możemy spodziewać się takiej liczby kibiców. To duży krok naprzód i już czynimy starania o kolejna edycje” - mówił Marcin Rzeszótko - Dyrektor zawodów i wiceprezes Klubu Wysokogórskiego w Zakopanem. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2023 Godzinę temu, surfing napisał: Dotąd rywalizacja odbywała się w górach wysokich i z punktu widzenia kibica nie była tak dostępna i atrakcyjna. Żadna dyscyplina "niemedialna" w dzisiejszych czasach nie ma szans, nie przyciąga kibiców a co za tym idzie sponsorów i mediów. Z czasem staje sie niszowa ..jeśli przetrwa. A to przecież super widowiskowe zawody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisRR Napisano 10 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2023 14 godzin temu, surfing napisał: Gubałówka. W piątek 6 stycznia 2023 na Gubałówce odbył się Sprint Test KW Zakopane w Narciarstwie Wysokogórskim Nie wiem kto to, ale kibicuję tej Zawodniczce 😉 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 "Drzewka na słynnej trasie narciarskiej mają już prawie 18 lat To wciąż jeden z najsmutniejszych narciarskich obrazków w Zakopanem." https://24tp.pl/n/103240? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 5 minut temu, pawelb91 napisał: To wciąż jeden z najsmutniejszych narciarskich obrazków w Zakopanem." Paweł - jeździłem tam i niespecjalnie jest czego żałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 Teraz, Jeeb napisał: Paweł - jeździłem tam i niespecjalnie jest czego żałować Ja co prawda nie jeździłem ale słyszałem opinie że trasa nie porywała, jednak widoki piękne. No i wstyd że w takim "kurorcie" ją zamknęli w taki sposób. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 29 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2023 8 godzin temu, Jeeb napisał: Paweł - jeździłem tam i niespecjalnie jest czego żałować A ja jako dziecko. Sentyment pozostał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 29 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2023 9 godzin temu, Jeeb napisał: Paweł - jeździłem tam i niespecjalnie jest czego żałować Fakt ..już lepiej by było wskrzesić Butorowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 29 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2023 20 godzin temu, Hextor napisał: A ta głupia stara baba co plot postawiła to żyje jeszcze? Jeżeli tak to może wystarczy poczekać aż kopnie w kalendarz? żałosne co piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 30 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2023 (edytowane) W dniu 29.01.2023 o 07:35, Lexi napisał: Fakt ..już lepiej by było wskrzesić Butorowy. Uprzedziłeś mnie 😃 Chciałem zażartować. Raczej mało realne. Edytowane 30 Styczeń 2023 przez artix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagronie Napisano 30 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2023 W dniu 29.01.2023 o 05:58, sstar napisał: A ja jako dziecko. Sentyment pozostał. A słynny mostek pamiętasz, dziecino ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 13 Luty 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2023 (edytowane) Ja pamiętam. Ale czy on taki słynny? Kilka zdjęć z roku 1970 (w tym dwa z Gubałówki): https://goo.gl/photos/tWPhJ4t4G87CBthZA Edytowane 13 Luty 2023 przez Tytus Atomicus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi