izydar Napisano 21 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2023 14 godzin temu, artix napisał: Zbliża się trochę zimniejszy front, ale do końca tygodnia wiele się nie poprawi. Odmawiam śniadania w hotelu i będziemy startować na pierwsze gondole. Chyba tylko to jest w stanie nam pomóc. Jeśli tak to na Kronplatzu gondola Olang 1+2 rusza o 8:15, pozostałe o 8:30 zawsze 1 zjazd więcej w super warunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matist Napisano 21 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2023 19 godzin temu, MarioJ napisał: Moim zdaniem optymalne są tylko małe ośrodki (tak do 50km tras) na luty. Najlepiej było na wolnych krzesłach w Speiereck, mało ludzi i bez kolejek a trasy i pogoda super. Również w Katschbergu było bardzo luźno, gdzie są trzy szybkie krzesła. Aineck z trzema gondolami dość popularny, ale to nie był uciążliwy tłok. W Nassfeld jest rzeczywiście trochę za dużo tych ludzi, kolejka do pierwszej gondoli Millenium na 45 min stania. 45 minut - masakra To jakie są te 50km żeby było blisko siebie - mogę jeździć autem. Dla mnie w 2024 będzie to ostatni tydzień lutego/ferii. Włosi bez ferii, wiedeń bez ferii i Bawaria też, więc może nie będzie wszędzie tak tłoczno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 21 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2023 20 minut temu, matist napisał: 45 minut - masakra To jakie są te 50km żeby było blisko siebie - mogę jeździć autem. Dla mnie w 2024 będzie to ostatni tydzień lutego/ferii. Włosi bez ferii, wiedeń bez ferii i Bawaria też, więc może nie będzie wszędzie tak tłoczno. możesz tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matist Napisano 21 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2023 Ciekawy ośrodek, ale szukam czegoś z przewagą niebieskich lub choć pół na pół, a tutaj czerwono aż strach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 21 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2023 41 minut temu, matist napisał: Ciekawy ośrodek, ale szukam czegoś z przewagą niebieskich lub choć pół na pół, a tutaj czerwono aż strach Ja przyjąłem metodę, że jak nie będzie niebieskich tras w ośrodku, to będzie trzeba jeździć po czerwonych. 😁 To apropo mojej córki. Oczywiście wcześniej ją przygotowałem edukacyjnie do tego wyzwania. P.S. Część czerwonych jest w praktyce niebieska. Np. cała A1 w Aineck jest niebieska, bez ścianek. Oczywiście rozumiem Twoje dylematy, to jest Twoja decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 21 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2023 Dziś na lodowiec Hintertux wjechało około 7000 gości. Obecnie, - 4 stopnie na Gefrorene-Wand 3250m . Sommerbergalm 2100m + 2 . Warunki narciarskie b.dobre.🙃⛷️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 22 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2023 7 godzin temu, Annaa napisał: Dziś na lodowiec Hintertux wjechało około 7000 gości. Obecnie, - 4 stopnie na Gefrorene-Wand 3250m . Sommerbergalm 2100m + 2 . Warunki narciarskie b.dobre.🙃⛷️ Chciałbym mieć tu lodowiec w pobliżu 😆 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 23 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2023 Dziś Kronplatz za 189 euro plus parking 😆 Momentami z rana było tyle ludzi na szycie, że trzeba było stać w kolejce aby zjechać. W tym terminie i przy takiej pogodzie naprawdę odradzam. Lepiej będzie w Białce 😜 Mam też dużo ładnych zdjęć, ale one nie oddadzą prawdy o obecnej sytuacji we Włoszech. 3 1 5 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2023 Godzinę temu, artix napisał: ale one nie oddadzą prawdy o obecnej sytuacji we Włoszech. no popatrz a 2 tygodnie temu jeszcze było pusto 4 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 24 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2023 . Szkoda że w żaden sposób nie poprawia to obecnej sytuacji. Właśnie jadę na Sellaronda. Mogę Ci zrobić parę pięknych zdjęć z rana z pustymi stokami 😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 24 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2023 Godzinę temu, artix napisał: Szkoda że w żaden sposób nie poprawia to obecnej sytuacji. to chyba trzeba zmienić tytuł wątku na "kiedy nie jechać w Alpy" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 24 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2023 Godzinę temu, artix napisał: Właśnie jadę na Sellaronda. Mogę Ci zrobić parę pięknych zdjęć z rana z pustymi stokami 😜 a zdjęcia chętnie - możesz wrzucić więcej Na Porta Vescovo w Arabbie i Saslongu w Gardenie powinny być najlepsze warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxi69king Napisano 24 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2023 A propo terminów ferii, sytuacja w Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Byłem 11.02-18.02 i ten termin mogę zdecydowanie polecić. Ludzi umiarkowanie, wszędzie na bieżąco, jedyne korkujące się miejsce to gondola+krzesło z Saalbach na Bernkogel. Pogoda to 6 dni słońca, z temperaturą dochodzącą do +10 w dolinach, na szczęście w nocy mrozy po -5 C to i stoki do południa trzymały dobrze. Po południu standardowo eksploracja stoków północnych. Region ogromny, w 6 dni ciężko wszystko objeździć łącznie z Zell am See. Ostatniego dnia nie było mrozu w nocy i warunki od razu kiepskie. Fajny wypad przed najazdem watahy Niemców i Holendrów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 24 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2023 (edytowane) 5 godzin temu, maxi69king napisał: A propo terminów ferii, sytuacja w Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Byłem 11.02-18.02 i ten termin mogę zdecydowanie polecić. Ludzi umiarkowanie, wszędzie na bieżąco, jedyne korkujące się miejsce to gondola+krzesło z Saalbach na Bernkogel. Pogoda to 6 dni słońca, z temperaturą dochodzącą do +10 w dolinach, na szczęście w nocy mrozy po -5 C to i stoki do południa trzymały dobrze. Po południu standardowo eksploracja stoków północnych. Region ogromny, w 6 dni ciężko wszystko objeździć łącznie z Zell am See. Ostatniego dnia nie było mrozu w nocy i warunki od razu kiepskie. Fajny wypad przed najazdem watahy Niemców i Holendrów. 😔 sorry, pomyłka a nie da się usunąć. Edytowane 24 Luty 2023 przez artix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 24 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2023 Ładnych zdjęć nie będzie. Będą normalne 😜 Ludzi od groma. Stoki trzymały tak do 12:00. Później na czerwonych już muldy po pas. Żeby nie było tak negatywnie. Cała Sella Ronda pierwszy klasa. Stoki, krajobraz, jedzenie. Jest mega drogo, ale przy mniejszym obłożeniu i zimowej aurze, pewnie można szybko o tym zapomnieć 😉 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 25 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2023 21 godzin temu, artix napisał: Cała Sella Ronda pierwszy klasa. Stoki, krajobraz, jedzenie. no pełny szacun Ronda w obie strony w jeden dzień - Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 25 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2023 22 godziny temu, artix napisał: jest mega drogo, ale przy mniejszym obłożeniu i zimowej aurze, pewnie można szybko o tym zapomnieć 😉 Jak się dobrze pokombinuje, to i drożyznę można ominąć 😉 Faktycznie, styczeń tam jest bardzo OK. Ludzi niewiele, a i "rondowe" odcinki tras bez problemu dawały radę do popołudnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 W dniu 25.02.2023 o 17:56, Greg napisał: Jak się dobrze pokombinuje, to i drożyznę można ominąć 😉 Faktycznie, styczeń tam jest bardzo OK. Ludzi niewiele, a i "rondowe" odcinki tras bez problemu dawały radę do popołudnia. A jak omijasz skipass za 74 euro? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 2 godziny temu, artix napisał: A jak omijasz skipass za 74 euro? Ano kupuję w styczniu, przez internet - na 7 dni za 338 E, co daje ~48 E za dzień Mieszkając na Selli traktuję ją jak dojazdówkę, każdego dnia śmigając gdzie indziej... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francuz Napisano 18 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2023 @mifilim hej, czy byłbyś w stanie wstawić takie dane na 2023-2024? Próbowałem samodzielnie znaleźć ale bez skutku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekly Napisano 18 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2023 Znalazłem coś takiego w internecie. Nie jestem w stanie stwierdzić na ile to jest rzetelne opracowanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 18 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2023 Tutaj jest wszystko. 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 12 Listopad 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2023 (edytowane) W dniu 18.10.2023 o 11:08, Capricorn napisał: Tutaj jest wszystko. nie wszystko 😉 jeszcze brakuje tego zestawienia. które fajnie obrazuje co i jak w tym sezonie: Edytowane 12 Listopad 2023 przez mifilim 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 13 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2023 Nie to, ze od razu reklama... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2023 8 godzin temu, mifilim napisał: nie wszystko 😉 jeszcze brakuje tego zestawienia. które fajnie obrazuje co i jak w tym sezonie: no super to wygląda - nawet już mam rezerwację od 30 grudnia do 6 stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi