mifilim Napisano 9 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2023 (edytowane) Nie wiem czy ktoś już to wstawiał ... więc chyba klaruje się taki obraz: 15/01/ - 21/01 - GO, GO, GO, GO, GO !!!! pusto 21/01-28/01- B, DK - uni 28/01-04/02 - B, DK – uni + D 05/02-11/02 – FR, D, CZ 11/02 – 18/02 - STOP 19/02 – 24/02- STOP 25/02 – 04/03- STOP a tu ilość turystów: Edytowane 9 Styczeń 2023 przez mifilim 12 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matist Napisano 10 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2023 Mega analiza. Czy na 2024 też możesz coś takiego stworzyć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drk Napisano 10 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2023 Dobry pomysł z tą tabelką 🙂 Generalnie co roku jest podobnie. We Włoszech zawsze wiadomo ponieważ Oni mają tydzień ferii zimowych związany z datą Wielkanocy a dokładniej w tygodniu kiedy jest Środa Popielcowa, więc w przyszłym roku będzie to dokładnie połowa lutego. W tym roku niestety pokrywa się z drugim tygodniem min. mazowieckiego wiec niejako zmuszony jestem na Austrię. Ale za to w przyszłym roku 🙂 🙂 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 10 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2023 Słyszałem że warto w marcu bo dużo śniegu iniema dużo ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 10 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2023 W tej tabelce jest istotny brak terminów ferii w Austrii. Austriacy generują bardzo duży ruch w terminach swoich ferii. Warto to wziąć pod uwagę planując wypoczynek w Austrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matist Napisano 11 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2023 W przyszłym roku ferie mamy jako dwa ostatnie tygodnie lutego. Ze względu na dzieci muszę w tym czasie wykorzystać możliwości. Dlatego zastanawiam się czy lepszy 3 czy 4 tydzień lutego (kończą się ok 25.02). Myślałem o Austrii, ale jeśli Włosi mają wcześniej to może tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 13 Luty 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2023 W dniu 10.02.2023 o 17:37, matist napisał: Mega analiza. Czy na 2024 też możesz coś takiego stworzyć? jasne 😉 W dniu 10.02.2023 o 19:12, idealist napisał: W tej tabelce jest istotny brak terminów ferii w Austrii. Austriacy generują bardzo duży ruch w terminach swoich ferii. Warto to wziąć pod uwagę planując wypoczynek w Austrii. Austria jest w kategori "inni" pod literką ... A 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 14 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2023 tabela na przyszły sezon jest dostępna, ferie dolnośląskie i mazowieckie to będzie świetny czas na wyjazd bo tylko my (Polacy, 4 województwa) mamy w tym terminie ferie - zwłaszcza w pierwszym tygodniu bo później dochodzą inne nasze województwa (Podlasie i Warmia-Mazury). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 14 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2023 W dniu 10.02.2023 o 19:00, Narty pilsko napisał: Słyszałem że warto w marcu bo dużo śniegu iniema dużo ludzi Najlepiej w tygodniu zaraz po 3 Królach w styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 14 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2023 Jade w piatek do Wloch. Zobaczymy jak to tam wyglada? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matist Napisano 14 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2023 3 godziny temu, Capricorn napisał: tabela na przyszły sezon jest dostępna, ferie dolnośląskie i mazowieckie to będzie świetny czas na wyjazd bo tylko my (Polacy, 4 województwa) mamy w tym terminie ferie - zwłaszcza w pierwszym tygodniu bo później dochodzą inne nasze województwa (Podlasie i Warmia-Mazury). Niestety my mamy ferie w innym terminie więc odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 14 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2023 8 minut temu, matist napisał: Niestety my mamy ferie w innym terminie więc odpada. 10-24 lutego macie ferie? to wygląda, że ten drugi tydzień powinien być nieco lepszy (choć oba to te najbardziej obłożone) - nie będzie połowy Holandii, Flandrii i Włosi nie mają Carnival. Zresztą - najlepiej sobie sam przeanalizuj:) http://warringtonbears.org.uk/snowheads/eric2324.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 19 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2023 (edytowane) Tak przy okazji. Wczoraj przejeżdżając przez Innsbruck, około 21:00, auto pokazało 12,5 stopnia. 😳 Nawet na Fern Pass było dość na plus. Edytowane 19 Luty 2023 przez artix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 19 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2023 Godzinę temu, artix napisał: Tak przy okazji. Wczoraj przejeżdżając przez Innsbruck, około 21:00, auto pokazało 12,5 stopnia. 😳 Nawet na Fern Pass było dość na plus. Wczoraj w Innsbrucku zanotowano 21,7 ℃, co jest zimowym rekordem w Tyrolu. 🤨 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 19 Luty 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2023 W dniu 14.02.2023 o 10:34, artix napisał: Jade w piatek do Wloch. Zobaczymy jak to tam wyglada? Gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2023 23 minuty temu, mifilim napisał: Gdzieś? Jak Val di Fassa i to skrzyżuje narty z Arturem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 19 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2023 Jestem w Plose. Warunki są normalne, o dziwo. Ośrodek słaby. Zdjęcie jest największym kłamstwem tego świata. Jest tu mnóstwo ludzi, pełno rodaków, a narciarka nie ma pojęcia o jeździe na nartach 😝 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 20 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2023 Dziś Jochtal i jest to tylko potwierdzenie że w aktualnym terminie nie warto tu przyjechać. Wszędzie tłumy! Dobrzy narciarze jakoś to zniosą ale rodzinnie i z bardzo słabo jeżdżącymi, jak moja partnerka, zdecydowanie odradzam. Wpływa na to wiele czynników. Jednym istotnym jest wysoka temperatura, co powoduje szybką degradację stoków. Stoki w Plose czy Jochtal są totalnie wystawione na działanie słońca. Prawie niewystępujące zalesienie dokłada swoją cegiełkę. Może zachęci was 3 godziny za 50 ojro?😜 Jeżeli już to poza sezonem, choć jest wiele miejsc bliżej i taniej. Jestem ciekaw i muszę to sprawdzić czy np na droższych ośrodkach można uniknąć tych problemów? W pobliżu jest Kronplatz i w sumie nie daleko Val Gardena. Będzie feedback. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 20 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2023 W Południowym Tyrolu trwają właśnie ferie więc wyobrażam sobie, co może się dziać 🙈 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drk Napisano 20 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2023 18 minut temu, idealist napisał: W Południowym Tyrolu trwają właśnie ferie więc wyobrażam sobie, co może się dziać 🙈 Ferie teraz mają całe Włochy (dlatego wyjątkowo jestem w Austrii, chociaż tu niewiele lepiej (Nassfeld)) Włoskie ferie bardzo łatwo zapamiętać ponieważ zawsze są w tym tygodniu kiedy Środa Popielcowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 20 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2023 13 minut temu, drk napisał: Ferie teraz mają całe Włochy (dlatego wyjątkowo jestem w Austrii, chociaż tu niewiele lepiej (Nassfeld)) Włoskie ferie bardzo łatwo zapamiętać ponieważ zawsze są w tym tygodniu kiedy Środa Popielcowa https://www.holidays-info.com/italy/school-holidays/2023/ Owszem, ale w większości regionów to 2-3 dni, a w Południowym Tyrolu cały bieżący tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 20 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2023 1 godzinę temu, artix napisał: Dziś Jochtal i jest to tylko potwierdzenie że w aktualnym terminie nie warto tu przyjechać. Wszędzie tłumy! Dobrzy narciarze jakoś to zniosą ale rodzinnie i z bardzo słabo jeżdżącymi, jak moja partnerka, zdecydowanie odradzam. Wpływa na to wiele czynników. Jednym istotnym jest wysoka temperatura, co powoduje szybką degradację stoków. Stoki w Plose czy Jochtal są totalnie wystawione na działanie słońca. Prawie niewystępujące zalesienie dokłada swoją cegiełkę. Może zachęci was 3 godziny za 50 ojro?😜 Jeżeli już to poza sezonem, choć jest wiele miejsc bliżej i taniej. Jestem ciekaw i muszę to sprawdzić czy np na droższych ośrodkach można uniknąć tych problemów? W pobliżu jest Kronplatz i w sumie nie daleko Val Gardena. Będzie feedback. W ubiegłym tygodniu na Kronplatz było tłoczno i miękko - większość stoków ma ekspozycję wschodnio- południową. Aktualnie pogoda podobna więc zastanów się czy warto, chociaż nie umiem doradzić czy gdziekolwiek będzie lepiej - mnie lepiej wypadało 3 Zinnen pod względem średnich warunków na cały dzień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 20 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2023 (edytowane) 35 minut temu, izydar napisał: W ubiegłym tygodniu na Kronplatz było tłoczno i miękko - większość stoków ma ekspozycję wschodnio- południową. Aktualnie pogoda podobna więc zastanów się czy warto, chociaż nie umiem doradzić czy gdziekolwiek będzie lepiej - mnie lepiej wypadało 3 Zinnen pod względem średnich warunków na cały dzień. Zbliża się trochę zimniejszy front, ale do końca tygodnia wiele się nie poprawi. Odmawiam śniadania w hotelu i będziemy startować na pierwsze gondole. Chyba tylko to jest w stanie nam pomóc. Edytowane 20 Luty 2023 przez artix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 20 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2023 Ja byłem w poprzednim tygodniu w Lungau (Salzburg, ale w zasadzie blisko do Karyntii, gdzie były ferie) i Nassfeld (Karyntia). W Lungau znacznie mniej ludzi niż Nassfeld, chociaż trochę tego było. Na pierwszej gondoli 5 min w kolejce. Na innych wyciągach 2-3 min albo z marszu. Moim zdaniem optymalne są tylko małe ośrodki (tak do 50km tras) na luty. Najlepiej było na wolnych krzesłach w Speiereck, mało ludzi i bez kolejek a trasy i pogoda super. Również w Katschbergu było bardzo luźno, gdzie są trzy szybkie krzesła. Aineck z trzema gondolami dość popularny, ale to nie był uciążliwy tłok. W Nassfeld jest rzeczywiście trochę za dużo tych ludzi, kolejka do pierwszej gondoli Millenium na 45 min stania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 21 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2023 Oglądam kamerki na ORF i w Ischgl na Idalpe, teraz o 07:00 jest 3 stopnie 😳 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi