obywatel_GC Napisano 8 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2023 6 minut temu, Lexi napisał: Ale ludzi masa... Wbrew temu co widać na kamerce nie było tak źle. Wystarczy poczekać chwile i stok pusty, ludzie się „kupkują” 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andis Napisano 12 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2023 Strbske Pleso w zeszłą środę wyglądało tak: 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2023 Jasna - wczoraj. Warunki ciężkie, wiosenne ..pogoda super. Pojechałem bo chciałem żeby żona sobie pojeździła, tymczasem z dnia na dzień (bez jakiejkolwiek informacji) ON zamknął kanapę z Lucky i krzesło z Biela Put oraz 50% wyciągów i tras wyżej wiec mój wyjazd przestał mieć jakikolwiek sens bo dojazd do łatwych tras wyżej położonych stał sie niemożliwy.. Został do jazdy jedynie gondolka Otupne -Brhliska i stok pod nią który zdegradował sie w ciągu godziny do mazi po kolana gdyż nie widział od dawna ratraka a z rana pokryła go pierzynka "puchu" o konsystencji cukru nasączonego wodą....do jazdy praktycznie nadawały sie tylko trasy z Chopoka czyli żadna dla mojej żony - wyjazd bez sensu... 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 13 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2023 Godzinę temu, Lexi napisał: Jasna - wczoraj. Warunki ciężkie, wiosenne ..pogoda super. Pojechałem bo chciałem żeby żona sobie pojeździła, tymczasem z dnia na dzień (bez jakiejkolwiek informacji) ON zamknął kanapę z Lucky i krzesło z Biela Put oraz 50% wyciągów i tras wyżej wiec mój wyjazd przestał mieć jakikolwiek sens bo dojazd do łatwych tras wyżej położonych stał sie niemożliwy.. Został do jazdy jedynie gondolka Otupne -Brhliska i stok pod nią który zdegradował sie w ciągu godziny do mazi po kolana gdyż nie widział od dawna ratraka a z rana pokryła go pierzynka "puchu" o konsystencji cukru nasączonego wodą....do jazdy praktycznie nadawały sie tylko trasy z Chopoka czyli żadna dla mojej żony - wyjazd bez sensu... Jest szansa, że ośrodek dotrwa do majówki? Austria troszkę za daleko i 2 maja muszę być w pracy. Pozostała mi tylko nadzieja w Słowacji. Na Kasprowy nie namówię swojej partnerki przez podejście do wyciągu na nogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 13 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2023 48 minut temu, Michas222k napisał: Jest szansa, że ośrodek dotrwa do majówki? Austria troszkę za daleko i 2 maja muszę być w pracy. Pozostała mi tylko nadzieja w Słowacji. Na Kasprowy nie namówię swojej partnerki przez podejście do wyciągu na nogach. Z tego co kojarzę to oficjalnie sezon trwa do 23.04.2023. Nawet jak chcesz kupić skipass to sprzedaż właśnie do tego dnia. Jak otworzą to tylko na weeeknd majowy - do 01.05 - kilka lat temu już tak robili. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2023 2 godziny temu, Michas222k napisał: est szansa, że ośrodek dotrwa do majówki? W gondoli jacyś Słowacy mówili na ten temat - mówili o terminie o jakim wspomniał @moloo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 13 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2023 Ktoś się wybiera ? W weekend wcześniej 22-23 jadę raczej na 100%, mam nawet jakiś nocleg w Pavcina Lechota i wolne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korylcio Napisano 13 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2023 (edytowane) Lexi, chyba Ci się jakiś niefortunny dzień trafił. Na stronie widnieje 24/36 tras. A jak z frekwencja? Południowa nie działała? Jakby mieli tłumy to podejrzewam, że robili by wszystko co w ich mocy aby to wszystko fajnie działało do majówki włącznie. Edytowane 13 Kwiecień 2023 przez korylcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 14 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2023 19 hours ago, moloo said: Ktoś się wybiera ? W weekend wcześniej 22-23 jadę raczej na 100%, mam nawet jakiś nocleg w Pavcina Lechota i wolne miejsce. Ja bym się chętnie wybrał, ale prognozy nie wyglądają optymistycznie. Interesują mnie głównie dolne rejony, a tam ma być +15: https://www.yr.no/nb/værvarsel/daglig-tabell/2-7874528/Slovakia/Žilinský kraj/Okres Liptovský Mikuláš/Demänovská Dolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 14 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2023 13 godzin temu, korylcio napisał: Lexi, chyba Ci się jakiś niefortunny dzień trafił. Na stronie widnieje 24/36 tras. A jak z frekwencja? Południowa nie działała? Jakby mieli tłumy to podejrzewam, że robili by wszystko co w ich mocy aby to wszystko fajnie działało do majówki włącznie. Widzisz, mój osąd jest czysto subiektywny i wynika z kontekstu - byłem z osobą uczącą sie wiec kluczowy był dostęp do tras łatwych - pojechałem właściwie po to żeby jeździć w części wschodniej do której dostęp został mocno zredukowany - moja negatywna ocena nie wynika z faktu że jest wiosna lecz z tego że kupując karnet (około 10godzin wcześniej) nie zostałem poinformowany o zamknięciu części ośrodka. Gdybym był sam nie miało by to znaczenia....choćby dla tego że wcale bym tam nie pojechał - Rochacze czy Kasprowy mam o połowe bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 14 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2023 Macie jakiś link do stronki na Rohacze - zwolnił mi się weekend, na Chopok jadę za tydzień i zastanawiam się czy na Rohacze nie jechać na 1 dzień, ale nie mogę znaleźć niczego. Pamiętam, że tam była jakaś dziwna strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 14 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2023 3 minuty temu, moloo napisał: Macie jakiś link do stronki na Rohacze - zwolnił mi się weekend, na Chopok jadę za tydzień i zastanawiam się czy na Rohacze nie jechać na 1 dzień, ale nie mogę znaleźć niczego. Pamiętam, że tam była jakaś dziwna strona. Mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 14 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2023 14 godzin temu, korylcio napisał: Lexi, chyba Ci się jakiś niefortunny dzień trafił. Na stronie widnieje 24/36 tras. To tylko ładnie wygląda marketingowo - na Chopoku w praktyce jest ok. 12-13 tras, a nie 36. Po prostu dzielą "objazdówkę" na 4 odcinki i tam im wychodzi, ale radzę za każdym razem sprawdzać status konkretnych tras, które daną osobę interesują. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 15 Kwiecień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2023 Miało być Lomnicke Sedlo w ten weekend ale pogoda mało sprzyja, chmury i mgły większość czasu plus lekki opad. Jak tam jechać to na pewniaka pogodowego... Na jutro niby troszkę lepsze prognozy, ale wciąż bez szału. Z kamerki przed chwilą: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 15 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2023 W tym sezonie w Tatrach jest w większości kiepska pogoda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 15 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2023 https://www.facebook.com/reel/212858441365075 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 15 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2023 2 godziny temu, Gerald napisał: https://www.facebook.com/reel/212858441365075 Ale , że co ???? Co to ma wspólnego z warunkami na Słowacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 15 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2023 59 minut temu, moloo napisał: Ale , że co ???? Co to ma wspólnego z warunkami na Słowacji ... Otwiera Ci się filmik? To było dzisiaj symboliczne pożegnanie sezonu narciarskiego zorganizowane w Szczyrbskim Plesie. Wrzuciłem jako ciekawostkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 16 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2023 13 godzin temu, Gerald napisał: Otwiera Ci się filmik? To było dzisiaj symboliczne pożegnanie sezonu narciarskiego zorganizowane w Szczyrbskim Plesie. Wrzuciłem jako ciekawostkę. No tak, skądś te 1,8k musiało się wziąć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 16 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2023 Jako, że miało być dzisiaj okno pogodowe, zaryzykowałem i pojechałem na Łomnicę. Do 11 totalna lampa na Sedlu, chmury były poniżej Skalnatego Plesa. Później na chwilę zupełnie się zachmurzyło, ale po 13 było już ok. Warunki jak to na łomnicy słabe, ale większość czasu jeździłem poza trasami. 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec Warunki rewelacja, na zmrozonym świeży snieg, twardo i szybko, część trasy zajeta na zawody dzieci, narciarzy oprocz zawodnikow malo, do wyciagu na bieżąco 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec DDM …szkoda tylko że sezony lekko pomyliłeś ,no chyba że to fotki z zimy 2023 😅 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec Masz na żywo 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec Zawody teraz 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec Trasa po zawodach, prawie idealna 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi