laryzbyszko Napisano 3 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2023 Miałem ambitne plany na wyjazd w tym tygodniu do Austrii. Od niedzieli będę we Włoszech, ale planowałem dzisiaj pojechać na kilka dni pojeździć sobie "gdzieś po drodze" w Austrii. Niestety, ale pogoda spłatała figla i wygląda na to, że do niedzieli nie ma co liczyć na opad śniegu. Czy ktoś był/jest w Austrii i mógłby polecić gdzie warto jeździć? W "oczywistych" miejscówkach, w stylu St Anton, Soelden, Obertauern, SFL, Ischgl pogoda jest bardzo mocno wiosenna. Paradoksalnie zimniej jest w południowo-wschodnich Alpach (Karyntia, Tyrol Wschodni). Natomiast tam jest z kolei sporo niżej, więc w sumie wychodzi na to samo. Co byście polecali? Może któryś z lodowców? W oryginalnych planach miałem aktywności skiturowo-freeride'owe, ale przy obecnej sytuacji niestety chyba nie ma co na to liczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 3 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2023 W przyszłym tygodniu jadę do Nassfeld i z tego co widzę nie wygląda to źle. Przynajmniej na mapkach i kamerkach. Prawie wszystko działa, ale jak to w praktyce wygląda to chyba @marionen się może wypowiedzieć, bo tam jest albo dopiero co wrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpinerad Napisano 3 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2023 Gurgl, Stubai, Schlick, Kuhtai - jazda na całego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpinerad Napisano 3 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2023 PS w najbliższych dniach mróz i trochę opadów, więc sytuacja może szybko się zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi