maron1 Napisano 14 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2002 ...ma takie małe pytanie dotyczące w szczególności oferty nart HEAD jaką można znaleźć w Makro. Są tam modele np. C 124 , C 150 nigdzie poza katalogiem przysłanym mi przez w/w firmę nie mogę znaleźć tych nart . Sprawdzałem na kilku stronach Heada i nic nie ma . A pytanie to czy są to narty robione specjalnie do marketów , i w zwiąku z tym jaka może byc ich jakość ?? (tzn. czy miał już ktos doświadczenia z podobnymi) Sądząc po pozostałej ofercie to wszystkiego można się spodziewać bo np. Elany HCX i SLX są chwalone i to wszędzie , wcześniej nic o tych nartach nie wiedziałem ,niemało ludzi podkreśla jednak złą jakość nart z hipermaketów, stąd moja dezorientacja. Z góry dzięki za jakiekolwiek opinie . pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymon_tm Napisano 14 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2002 Oferta Makro a .... Z tym sprzętem to jest tak że najczęściej są to narty z poprzedniego sezonu które poprostu nie poszły lub tanie nowe modele. W Makro w Lublinie widziałem np. slalomki Dynastara (te z pazurami) z poprzedniego sezonu za 1200 chyba (a może 1600?) z wiązaniami! - w każdym bądź razie cena co najmniej atrakcyjna. Natomiast nie wierzyłbym w teorię że to sa jakieś poza-gatunki, chyba że są made in jakiś podejrzany kraj.pozdrav Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smakówka Napisano 14 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2002 Oferta Makro a .... W headzie przynajmniej jest tak ze w zwyklym katalogu firmy znajduje sie na oko kolo 20 modeli nartek ze tak to nazwe podstawowych i wogole natomiast przy czesci z nich w cenniku hurtowym mozna znalezc literke S --> co nie mniej ni wiecej oznacza fakt przeznaczenia tych modeli do sprzedazy sieciowej --> tanio i duzo... dodam tylko ze jesli w cenniku podstawowym jest powiedzmy okolo 20 wspomnianych modeli to biorac pod uwage te posrednie i wogole z dodatkiem S w katalogu hurtowym jest ich znacznie wiecej... generalnei rzecz biorac wykonanie tych nart do sprzedazy w SIECIACH SKLEPOWYCH nie powinno budzic zastrzezen natomiast technologie uzyte przy budowie slizgow czy redzenia bardziej... innymi slowy przebojem technologicznym takie narty nie sa ot alternatywa dla tych ktorzy na nartach chca spedzic 1 dzien w roku i sie nie wykosztowac... ALE CZY WARTO? SanczO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberto Napisano 14 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2002 Oferta Makro a .... złe opinie hiperom wystawiają drobni sklepikarze którzy jak dotąd mieli na sprzęcie narciarskim paskarskie marże. Najczęsciej sprzęt z logo firmy (np. Head, Rossignol, Elan i td) niczym się nie rózni od tego w sklepach niby "specjalistycznych" pozdrawiam Alberto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav Napisano 17 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2002 Oferta Makro a .... nie ufaj supermarketom. Wypełnienia tych nart nie mają nic wspólnego z modelami flagowymi. Cena mówi za siebie. Nie można mieć pięć złoty i loda. złam nogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smakówka Napisano 18 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2002 Oferta Makro a .... Bez urazy ale jak wyjasnisz fakt ze HEAD c114 sprzedawany w marketach i makro teoretycznie nie rozni sie od C140 niczym poza wlasnie drobna roznica w cyferce a cena jest prawie o polowe mniejsza heh tak ze stary bez urazy ale jednak te modele nieco sie roniza pozatym jak wyjasnisz fakt zakupu w MAKRO butow NORDICY "takich samych" jak te w malych sklepikach ktore pozniej pekaja (pekla skorupa) na stoku albo jak wyjasnisz fakt zlamania na stoku pierwszy raz jezdzonej deski rosssignola zupelnie przypadkowo byla kupiona w makro... Tak ogolnie rzecz biorac jednak obstaje za zakupami u malych handlarzy jak to nazwales co kolwiek to oznacza fakt faktem marze u takich sa znacznie wyzsze (naszczescie mnie to nie dotyczy) ale przynajmniej wiesz na czym jezdzisz.... SanczO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberto Napisano 18 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2002 Oferta Makro a .... wydaje Ci się że coś wiesz, ale to tylko plotki, opowiastki które można włożyć między bajki, pozdrawiam` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel21 Napisano 12 Grudzień 2002 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2002 Oferta Makro a .... Jestem tym szczesliwcem ktory kupil narty head cyber c150 (te z wiazaniami) zwlasnie z makro. Wyjechalem na gore zjechalem i .......... fantastycznie. Te narty sa naprawde niezle jak na swoja cene (jezdzilem na atonicach beta carv 7.18 i fisherach) Jesli chodzi o polityke heada to macie racje. Oferta katalogowa obejmuje kolo 20 pozycji (www.head.com/ski) reszta to narty produkowane na potrzeby supermarketow. Rozni je tylko to ze sa sprzedawane be udzialu tzw oficjalnych przedstawicieli (hurtownikow) porsto do odbiorcy (Makro, carrefour) w bardzo duzych ilosciach( makro sprzedaje te modele (c 150)w 6 krajach( w tym austria i niemcy). Zmiana nazwy to oczywiste dzialanie marketingowe. W cene narty oprocz materialow i innych kosztow wchodzi czesc przeznaczona na badania ( zebysmy co rok mogli miec nowsze i lepsze nartki ) sprzedaz tych modeli( 120 140 160 180) po nizszych cenach zniszczylo by headowi kanaly dystrybucyjne i zepsulow brand image (wizerunek marki) tej firmie. Jesli nie wiesz czy kupowac to radze - kupuj. ps dzis widzailem w makro jak z powodu debilizmu pracownika sklepu z wysokosci 3m spadla na posadzke narta rossignola - i potem sie lamia na stoku ......... ZAWSZE zanim kupisz sprawdz sobie narte, pognij ja obejrzyj lupa slizgi i krawedzie...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi