kajeran Napisano 23 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 Witam, ma ktoś info odnośnie fabrycznych kątów nart Fischer Rc4 WC RC 22/23 ? Od fischer ski Polska dostałem dokładnie takie info: 1, 88 i 3 Nie wiem jak to rozumieć… Kąt boczny 88 i 1st podniesienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 23 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 Myślę, że tak to należy rozumieć. Chociaż gigantka z kątem dolnej krawędzi 1 cm to dość duże podcięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 23 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 14 minut temu, waldek71 napisał: Chociaż gigantka z kątem dolnej krawędzi 1 cm to dość duże podcięcie. ..nooo..rzekłbym nawet gigantyczne.......😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 23 Listopad 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 (edytowane) Bardziej może taki kąt przeszkadzać w nartach slalomowych… Miałem (nie) przyjemność jeździć na Volkl sl (sezon 21/22) i w slalomkach takie podcięcie to wg mnie upośledzenie nart… Tak czy inaczej zawsze jeżdżę na 0,5 od spodu, wiec nowa narty i od razu na maszynę…:( Edytowane 23 Listopad 2022 przez kajeran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 23 Listopad 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 4 minuty temu, Lexi napisał: ..nooo..rzekłbym nawet gigantyczne.......😄 Koledze wyżej się chyba te „cm” trochę pomyliły 😬 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 23 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 Cze A ja bym póki co zostawił i sprawdził na stoku, po co planować nartę, jeśli się okaże że nie ma takiej potrzeby,. To paragigantka, więc może być ok, nawet do mocno zaawansowanej jazdy amatorskiej. W dobrym serwisie pewnie mogą to sprawdzić faktyczny kąt podniesienia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 23 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 47 minut temu, waldek71 napisał: Myślę, że tak to należy rozumieć. Chociaż gigantka z kątem dolnej krawędzi 1 cm to dość duże podcięcie. Cholera, teraz zauważyłem te centymetry🙂. @marekbtlma rację, żeby spróbować jak jest. To gigantka sklepowa. Ale ostatnio Fischer usportowił swoje sklepowe modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 23 Listopad 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 (edytowane) 14 minut temu, marekbtl napisał: Cze A ja bym póki co zostawił i sprawdził na stoku, po co planować nartę, jeśli się okaże że nie ma takiej potrzeby,. To paragigantka, więc może być ok, nawet do mocno zaawansowanej jazdy amatorskiej. W dobrym serwisie pewnie mogą to sprawdzić faktyczny kąt podniesienia. pozdrawiam Cale życie startowałem na 87/0,5 i takie kąty nadal utrzymuje we wszystkich swoich nartach bez względu czy to były fis czy sklepowe do luźnej jazdy. Mialem okazje jeździć na nartach z tak dużym podniesieniem i nie dla mnie taki kąt, faktycznie mniej zaawansowanym może taki się spodobać Kat fabryczny sam tez sprawdzę jak przyjdą Edytowane 23 Listopad 2022 przez kajeran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 23 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 7 minut temu, kajeran napisał: Cale życie startowałem na 87/0,5 i takie kąty nadal utrzymuje we wszystkich swoich nartach bez względu czy to były fis czy sklepowe do luźnej jazdy. Mialem okazje jeździć na nartach z tak dużym podniesieniem i nie dla mnie taki kąt, faktycznie mniej zaawansowanym może taki się spodobać Kat fabryczny sam tez sprawdzę jak przyjdą A to sorka, to podniesienie mogli fabrycznie takie zrobić jak podaje "przedstawiciel", bo to jednak amatorska narta - ale być może jest 0,5 - na chłopski rozum to w top narcie sklepowej sportowej taki kąt powinien być fabrycznie, bo podnieść jest w razie czego łatwo, w drugą stronę już gorzej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 23 Listopad 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 (edytowane) 21 minut temu, marekbtl napisał: A to sorka, to podniesienie mogli fabrycznie takie zrobić jak podaje "przedstawiciel", bo to jednak amatorska narta - ale być może jest 0,5 - na chłopski rozum to w top narcie sklepowej sportowej taki kąt powinien być fabrycznie, bo podnieść jest w razie czego łatwo, w drugą stronę już gorzej. pozdrawiam Tez jestem tego zdania, dlatego nie rozumiem polityki firmy w tej sprawie. Nie tylko Fischer tak postępuje zresztą. Volkl w sklepowych sl i gs tak samo to zrobił Edytowane 23 Listopad 2022 przez kajeran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 23 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 6 minut temu, kajeran napisał: Tez jestem tego zdania, dlatego nie rozumiem polityki firmy w tej sprawie. Nie tylko Fischer tak postępuje zresztą. Volkl w sklepowych sl i gs tak samo to zrobił Cześć Być może dlatego, że te narty kupują ludzie których na to stać, a nie koniecznie potrafiąc dobrze jeździć, takie ułatwienie i "złagodzenie" narty. Voelkla miałem ale komórkę, tam fabrycznie (bo wówczas robili - choć teraz już chyba, ale nie wszyscy puszczają surówki - to i dobrze) było 0,5/87 czyli tak sportowo, też mam we wszystkich 0,5/87, ale tak było fabrycznie (SL Atomic, GS Atomic i Head e-race pro - wszystko sklepówki). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 23 Listopad 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 (edytowane) 45 minut temu, marekbtl napisał: Cześć Być może dlatego, że te narty kupują ludzie których na to stać, a nie koniecznie potrafiąc dobrze jeździć, takie ułatwienie i "złagodzenie" narty. Voelkla miałem ale komórkę, tam fabrycznie (bo wówczas robili - choć teraz już chyba, ale nie wszyscy puszczają surówki - to i dobrze) było 0,5/87 czyli tak sportowo, też mam we wszystkich 0,5/87, ale tak było fabrycznie (SL Atomic, GS Atomic i Head e-race pro - wszystko sklepówki). pozdrawiam Możliwe Tak, te model które wymieniłeś maja takie kąty jak piszesz. Atomic w wersjach fis nawet się postarał bo krawędzie są bardzo fajnie wykończone i wystarczy „liźnięcie” ich diamentem i gotowe do jazdy Edytowane 23 Listopad 2022 przez kajeran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 Młody jeździ na RC4 FIS SL Jr (juniorska komórka), przyszły surówki, wiązania w pudełku. Teraz ma zrobione na 0,5. Ja w swojej SL preferuję 0,2 ale to moja osobista fanaberia. Mastery mam zrobione na 0,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 23 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 23 minuty temu, moruniek napisał: Młody jeździ na RC4 FIS SL Jr (juniorska komórka), przyszły surówki, wiązania w pudełku. Teraz ma zrobione na 0,5. Ja w swojej SL preferuję 0,2 ale to moja osobista fanaberia. Mastery mam zrobione na 0,5. Cze Krzysiu Juniorskie przyszły nie zrobione? A miałeś jakąś informację na opakowaniu że są do zrobienia? pozdrawiam ps. Ja mam 3 pary nowych juniorów z Head-a, żeby się nie okazało że córka i syn na surówkach będą jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 8 minut temu, marekbtl napisał: Cze Krzysiu Juniorskie przyszły nie zrobione? A miałeś jakąś informację na opakowaniu że są do zrobienia? pozdrawiam ps. Ja mam 3 pary nowych juniorów z Head-a, żeby się nie okazało że córka i syn na surówkach będą jeździć Naklejkę ostrzegawczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 23 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 9 minut temu, moruniek napisał: Naklejkę ostrzegawczą Ja takiej nie mam, tylko trupią czachę i nie wiem jak to rozumieć 😉 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 2 minuty temu, marekbtl napisał: Ja takiej nie mam, tylko trupią czachę i nie wiem jak to rozumieć 😉 pozdrawiam Ja bym sam się na nich przejechał, zanim dałbym młodemu 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 23 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 Na pierwszy ogień pójdzie córka, bo już z nami nie mieszka i już jej nie szkoda 😉 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 Godzinę temu, marekbtl napisał: Na pierwszy ogień pójdzie córka, bo już z nami nie mieszka i już jej nie szkoda 😉 pozdrawiam Takie bajki to wnukom będziesz opowiadał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi