moruniek Napisano 3 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2023 5 godzin temu, MarioJ napisał: W Zieleńcu dobry zestaw 45 zł (mięsko, kluski, buraczki). W Cz wychodzi podobnie, bo korona nam podrożała do 20gr. Wszędzie ceny podobne, podskoczyły do alpejskich. 😞 Jak jestem na nartach zwykle kupuję w przerwie czekoladę na gorąco (nauczyłem się od moich dzieci 😉). Cena na Słowacji jeszcze parę lat temu, była dość szokująca, około 3 Euro. Kilka dni temu płaciłem 3,5 Euro, co już mnie nie szokowało przy cenach po naszej stronie. Paliwo u naszych sąsiadów, też było wyraźnie tańsze, a tam nie było obniżki VAT-u jak u nas. Odnośnie jedzenia, 100 gram jedzenia z bufetu (sam nakładasz, co chcesz), to koszt 3,6 Euro, kucharze nasi, więc jedzenie to taka trochę pomieszana kuchnia pogranicza. Smaczny zestaw do ogarnięcia za 45 zł. W Chochołowie pyszny burger to koszt około 30 zł. Mam wrażenie, że ceny się bardzo wyrównały. Mediana zarobków jakby niekoniecznie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 3 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2023 Godzinę temu, marcinn napisał: Śniega coraz mniej więc kierunek glacier Dachstein Zabawimy tu parę dni 🎿🙂 Będziesz jechał w bagażniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 3 Styczeń 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2023 2 godziny temu, moruniek napisał: Będziesz jechał w bagażniku ? Staram się zrozumieć sarkazm ale ni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Styczeń 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2023 Dzień dobry Pomału do góry ☀️ 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 4 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2023 Czantoria wczoraj. Śniegu jeszcze jest sporo, są przetarcia ale tylko małymi fragmentami. Generalnie wygląda jak na 1 zdjęciu ale są 2-3 miejsca jak na 2 zdjęciu. Można je łatwo ominąć 6 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 4 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2023 10 godzin temu, marcinn napisał: Staram się zrozumieć sarkazm ale ni To zdjęcie, które zamieściłeś, tak mi się skojarzyło 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Styczeń 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2023 Dziś 1560 metrów przewyższenia. Start z parkingu Obertraun o 6 ,kierunek schronisko Wiezberghaus 15 na miejscu. 15 kilometrów troszkę okrężną droga pękło,piękny dzień ☀️ 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 6 Styczeń 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2023 Wczoraj było dosyć zimowo,spory wiatr nieźle dał nam w kość Pochodzone uczciwie i lekka wspinaczka na masywie Dachsteina. Następne dni zapowiadają się z poprawą pogody. Parę foci . 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 7 Styczeń 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2023 Dzień dobry ☀️ Eksploatacja masywu Dachteina w toku Pełna relacja oo powrocie 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 7 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2023 Wrzuć proszę trasy wycieczek i jakieś parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinky_ok Napisano 7 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2023 Fajnie widzieć, że zima gdzieś jeszcze się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 8 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2023 (edytowane) Dzień Dobry Edytowane 8 Styczeń 2023 przez surfing 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 8 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2023 Duzo z buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 8 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2023 (edytowane) Gondola - Skrzyczne - Jaworzyna - Zbójnicka - Solisko - HS - Gondola Zjazdy wszystko na nartach-poza małymi wyjątkami(200m), z buta Zbójnicka - Skrzyczne i Jaworzyna - Zbójnicka. Twardo, a na FIS beton i test plomb w zębach Od szałasu zjazd 3 do gondoli bez odpinania nart,4 do Soliska jedna przepinka 20m. FIS Jaworzyna Ondraszek COS 3a SON do Ondraszek 15km vertical 1300m Edytowane 8 Styczeń 2023 przez surfing 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 12 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2023 Dzień Dobry 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2023 27 minut temu, surfing napisał: Dzień Dobry Jaką różnicę robi odrobina więcej śniegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2023 Dobry wieczór 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2023 Czantoria wczoraj, start 100m od linii lasu, do połowy trasy 3 przepinki, potem zaczyna się 20cm świeżego na 50cm podkładzie. Trochę się zdziwiłem że tyle dni od opadu założyłem pierwszy ślad narciarski. Zjazd do połowy po świeżym, potem twardo po warstwie sztucznego, 3 miejsca bez nart - marsz kilkanaście metrów. Cały dzień była piękna pogoda, ale jak ruszyłem do góry dopadła mnie krótka ulewa z porywistym wiatrem - w końcu to piątek 13 Po wycieczce zasłużona kolacja w cieniu oliwki... Herbata z takim nocnym widokiem bezcenna. Warto! ścianka Mój ślad jeszcze widać https://www.czantoria.net/kamera-stoklosica/ 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2023 3 minuty temu, surfing napisał: Czantoria wczoraj, start 100m od linii lasu, do połowy trasy 3 przepinki, potem zaczyna się 20cm świeżego na 50cm podkładzie. Trochę się zdziwiłem że tyle dni od opadu założyłem pierwszy ślad narciarski. Zjazd do połowy po świeżym, potem twardo po warstwie sztucznego, 3 miejsca bez nart - marsz kilkanaście metrów. Cały dzień była piękna pogoda, ale jak ruszyłem do góry dopadła mnie krótka ulewa z porywistym wiatrem - w końcu to piątek 13 Po wycieczce zasłużona kolacja w cieniu oliwki... Herbata z takim nocnym widokiem bezcenna. Warto! ścianka Mój ślad jeszcze widać https://www.czantoria.net/kamera-stoklosica/ Pieknie chodzisz. Widok miasta nocą. Miodzio. Ja kiedyś pamietam do Jelenki tak szedłem, widok na Jelenia. Stare czasy. Teraz noc kojarzy mi się z zimnem. W nocy człowiek uczciwy śpi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2023 2 minuty temu, sstar napisał: Teraz noc kojarzy mi się z zimnem Jak kończyłem na dole o 17:00 było +10C góra +6C , klimaty śródziemnomorskie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2023 (edytowane) 23 minuty temu, surfing napisał: Jak kończyłem na dole o 17:00 było +10C góra +6C , klimaty śródziemnomorskie Tak to ja rozumiem, wiosenne nartowanie. PS lubię jak z rana ptaki się budzą i człek do góry zasuwa... Edytowane 14 Styczeń 2023 przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimnik Napisano 18 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2023 Wczorajsze wieczorne Pilsko. Do górnej stacji Solisko parę większych łat , potem już pokrywa ciągła na hali miziowej już warunki bardzo dobre , kosodrzewina prawie już przykryta , a po nocnych opadach pewnie jest jeszcze lepiej. Widok z Buczynki na Królową 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 19 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2023 Dzień Dobry, śniegu nowego niewiele, ale da się foczyc z Gondola na Skrzyczne, z powrotem zjedziemy też ostrożnie 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 19 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2023 Można też było dzisiaj zrobić zjazd do Jaworzyny z przepinką na Kaskadzie, podejście Ondraszkiem na fokach. Sypało od 10:00 wiec jutro będzie super, ale armatki mogą przeszkadzać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 21 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2023 Witam 9 poranku ☺️ ręka w górę kto w górach, kto w lesie 😁 Każdy ma skitury na jakie zasłużył... 😁, ale nie narzekam 😍 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi