Lexi Napisano 3 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2023 42 minuty temu, marcinn napisał: Tragedii nie ma 😁 ..eee nie przyśni sie .. (może).. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2023 W dniu 1.03.2023 o 14:01, sstar napisał: Coś się z tego urodzi, zatadka co? Podpowiem, że zwierzę, nawet sztuk 2. PS foto by Gerald. Czerwony kapturek... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 3 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2023 3 godziny temu, Lexi napisał: Czerwony kapturek... Raczej niebieska foczka. Ew to co skrywa… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybba7 Napisano 5 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2023 (edytowane) Dolina Tomanowa 04.03.2023 Łatwa i piękna widokowo tura, polecam szczególnie dla początkujących. Super alternatywa dla Kondratowej. FullSizeRender.mov Całość to ok. 9km podejścia (z czego 5-6 km to podejście Doliną Kościeliską) Foczyć można od budki TPN, bezpieczny dla sprzętu zjazd to około połowa doliny. Od rozwidlenia szlaków przy schronisku spotkaliśmy jedynie 3 osoby, mało śladów pieszych, a w dolinie Tomanowej dużo nierozjeżdżonego świeżego śniegu. FullSizeRender.MOV FullSizeRender.mov Edytowane 5 Marzec 2023 przez Rybba7 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 5 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2023 48 minut temu, Rybba7 napisał: Dolina Tomanowa 04.03.2023 Łatwa i piękna widokowo tura, polecam szczególnie dla początkujących. Super alternatywa dla Kondratowej. FullSizeRender.mov Całość to ok. 9km podejścia (z czego 5-6 km to podejście Doliną Kościeliską) Foczyć można od budki TPN, bezpieczny dla sprzętu zjazd to około połowa doliny. Od rozwidlenia szlaków przy schronisku spotkaliśmy jedynie 3 osoby, mało śladów pieszych, a w dolinie Tomanowej dużo nierozjeżdżonego świeżego śniegu. FullSizeRender.MOV FullSizeRender.mov Ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 7 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2023 W dniu 5.03.2023 o 23:00, Rybba7 napisał: Dolina Tomanowa 04.03.2023 Łatwa i piękna widokowo tura, polecam szczególnie dla początkujących. Super alternatywa dla Kondratowej. Powiedziałbym, że nie bardzo bo tam ciężko gdzieś dalej wejść jak na Kopę, Łopatę czy pod Giewont. Zjazd szlakiem letnim nie jest zachwycający bo to powolny trawers, do Czerwonego Żlebu chyba łatwiej się dostać od góry, zjazd z Przełęczy Tomanowej też nie powala. To średnia dolina jeśli chodzi o zjazdy. Poza tym szlak jest zamykany na zimę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybba7 Napisano 7 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2023 43 minuty temu, AndRand napisał: Powiedziałbym, że nie bardzo bo tam ciężko gdzieś dalej wejść jak na Kopę, Łopatę czy pod Giewont. Zjazd szlakiem letnim nie jest zachwycający bo to powolny trawers, do Czerwonego Żlebu chyba łatwiej się dostać od góry, zjazd z Przełęczy Tomanowej też nie powala. To średnia dolina jeśli chodzi o zjazdy. Poza tym szlak jest zamykany na zimę. Jak najbardziej się z tobą zgodzę. Cały zielony szlak nie jest zamknięty, zakaz zimowy obowiązuje dopiero od miejsca gdzie szlak skręca w kierunku Czerwonego Żlebu. Chodziło mi bardziej o porównanie tej trasy np. do często proponowanej wycieczki do schroniska na Kondratowej jako trasy dla poczatkującej osoby... A dla takich osób myślę to ciekawsza opcja niż zjazd rynną do nartostrady do Kuźnic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 Jak to ongiś bywało, z książki polecanej przez Mitka na SF co się Czarny Szczyt zowie, a Szeroką Jaworzyńską wypatrzyłem już od dawna tyle, ze czasy mamy inne... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 1 godzinę temu, sstar napisał: Mitka a kysz 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 11 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2023 Dzień Dobry 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 11 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2023 1 minutę temu, surfing napisał: Dzień Dobry Co to za skałki? Ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 11 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2023 44 minuty temu, sstar napisał: Co to za skałki? Ładnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2023 (edytowane) Zakopane, Kuźnice, Myślenickie Turnie, Goryczkowa 6,8km, vertical 503m Malownicza i ciekawa trasa często pomijana, mnie udało się od MT iść śladem wilka Widok z Dolina Kasprowa Dolina Kasprowa Myślenickie Turnie Widok na Kalatówki i MT Wilk stepowy Goryczkowa krzesła Edytowane 13 Marzec 2023 przez surfing 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 13 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2023 Mocno spóźnione zdjęcia z Margroetzkopf (2734 m) nad ośrodkiem Grossglockner Heiligenblut 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 (edytowane) W końcu udało się poturować kilka dni temu w Karkonoszach. Bazą był Karpacz. Kierunek Kopa, a dalej, no właśnie, dalej mgła tajemnicy, takie to dziwne te Karkonosze, że pisać nie bardzo można... W zasadzie to nie były tylko skitoury, ale i splittoury (a może jest jakaś właściwsza nazwa?) Pogoda na początek była idealna Ekipa Kopa zaliczona Jeszcze coś zaliczone. Śnieg nie był z tych najlepszych, mocno twardo było, sporo wywianego i twarda skorupa. Końcowy zjazd po Liczyrzepie Na koniec niespodzianka, spotykamy naszą trenerkę Kasię D. Kasia oprócz narciarzy szkoli też snowboardzistów. Wygląda łagodnie, ale potrafiła nas mocno "przećwiczyć", latem można ją spotkać na Helu szkolącą kitesurferów Spora kolejka wjeżdżających na Kopa Pozdrawiam. Edytowane 17 Marzec 2023 przez marionen 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 Na to wyglądało, ze w Karkonoszach twardo. A w tym sezonie wyjątkowo po miękkim mi się udawało wiec nie chciałem psuć ostatniego wrażenia i na lodowisko się pakować. Choć kto wie… marzy mi się miękkie marcowe nartowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 12 minut temu, sstar napisał: Na to wyglądało, ze w Karkonoszach twardo. A w tym sezonie wyjątkowo po miękkim mi się udawało wiec nie chciałem psuć ostatniego wrażenia i na lodowisko się pakować. Choć kto wie… marzy mi się miękkie marcowe nartowanie. Zostały niecałe dwa tyg w tym miesiącu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 34 minuty temu, grimson napisał: Zostały niecałe dwa tyg w tym miesiącu. Są jeszcze wersje 50;50 z podejściem z buta, a wreszcie mam plecaczek… wiec narty na plecy i w drogę miły bracie… niedziela plus 20… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 13 minut temu, sstar napisał: Są jeszcze wersje 50;50 z podejściem z buta, a wreszcie mam plecaczek… wiec narty na plecy i w drogę miły bracie… niedziela plus 20… Czy będzie plus 20? Na CG raczej nie, niżej wykresy. Mam plan żeby w weekend wstać o porannym udoju, narty na barki i ogień z buta na górę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 (edytowane) Małe Skrzyczne Dzień Dobry Tem - 4C Edytowane 17 Marzec 2023 przez surfing 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 12 minut temu, surfing napisał: Małe Skrzyczne Dzień Dobry Tem - 4C Gdzie ty mieszkasz, Tatry, Skrzyczne… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 1 minutę temu, sstar napisał: Gdzie ty mieszkasz, Tatry, Skrzyczne… Pewnie w Szczecinie 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 3 godziny temu, grimson napisał: Czy będzie plus 20? Na CG raczej nie, niżej wykresy. Mam plan żeby w weekend wstać o porannym udoju, narty na barki i ogień z buta na górę. Ale za to następna niedziela pomoc 20 gdzieś w pl… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 4 godziny temu, surfing napisał: przegapilem moment w ktorym znow sie obkupiles? ile to wazy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 45 minut temu, christof napisał: przegapilem moment w ktorym znow sie obkupiles? ile to wazy? Narta z wiązaniem 1200g, kijek 140cm 230g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi