Jeeb Napisano 22 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2022 W dniu 19.11.2022 o 14:31, ewusa napisał: Z tematu austriackiego tematu zrobil sie nam francuski 🙈😁 Przepraszam za zamieszanie 🤪 Jeszcze raz SERDECZNE dzieki za pomoc i wszystkie komentarze! Szukamy idealnej miejscowki i pewnie od tego zalezy, czy wyladujemy w L2A czy w Tignes. Z tymi dojazdami do wyciagu ti jest tak: wczoraj liczylam ile to jest mniej wiecej 500 m w butach narciarskich i z nartami na piechotke do wyciagu i wyszlo ze to jest za duzo 😂 trzeba zaczac cwiczyc 🤷♀️🎿 Pozdrowienia dla wszystkich i szczesliwego szusowania! 😄 a samolot już masz zarezerwowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewusa Napisano 23 Styczeń 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2023 W dniu 22.11.2022 o 11:54, Jeeb napisał: a samolot już masz zarezerwowany ? Samolot jeszcze nie zarezerwowany, dopiero po wielu, wielu tygodniach kombinowania z szukaniem odpowiedniego mixu lokalizacja-zakwaterowanie-bilety lotnicze-wynajem auta, znalezlismy miejscowke blisko PARADISKI i TIGNES, ale do 3 DOLIN też skoczymy. Dojazd z lotniska w Genewie albo Grenoble, ale bilety do Grenoble dużo tańsze i samochód też. Także, mam nadzieję, że Francja nas nie rozczaruje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 23 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2023 Godzinę temu, ewusa napisał: Także, mam nadzieję, że Francja nas nie rozczaruje Nie ma takiej opcji. Tu są tylko ochy i achy …. 🤗 🎿 mistrzostwo świata 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2023 9 godzin temu, ewusa napisał: znalezlismy miejscowke blisko PARADISKI i TIGNES, ale do 3 DOLIN też skoczymy. tak z ciekawości to gdzie dokładniej ? Oby pogoda sprzyjała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewusa Napisano 26 Styczeń 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2023 W dniu 23.01.2023 o 21:17, Jeeb napisał: tak z ciekawości to gdzie dokładniej ? Oby pogoda sprzyjała To się nazywa Résidence Club mmv L'Étoile des Cimes Blisko jest Les Arcs (niby ski in/ski out), ale jak to będzie wyglądało w praktyce, to się okaże 20 min samochodem do Tignes (wg Google Map) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 26 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2023 47 minut temu, ewusa napisał: To się nazywa Résidence Club mmv L'Étoile des Cimes Blisko jest Les Arcs (niby ski in/ski out), ale jak to będzie wyglądało w praktyce, to się okaże 20 min samochodem do Tignes (wg Google Map) fajne spokojne miejsce i nawet nieźle można w tym Sainte Foy pojeździć bez tłuczenia się do innych ośrodków. 3 Doliny bym odpuścił, za to macie też rzut beretem do La Rosiere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewusa Napisano 26 Styczeń 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Jeeb napisał: fajne spokojne miejsce i nawet nieźle można w tym Sainte Foy pojeździć bez tłuczenia się do innych ośrodków. 3 Doliny bym odpuścił, za to macie też rzut beretem do La Rosiere Ja się zastanawiam, czy to Sainte Foy jest połączone jakoś z Les Arcs? Pewnie nie Trzeba będzie się tłuc autem do tych głównych ośrodków Ale dzięki, że nie piszesz, że do du....y, bo wszystko już opłacone i jest po ptokach, nic już nie można zmienić, hahaha:) W La Rosiere byliśmy w zeszłym roku (tylko po stronie włoskiej) i było super! Edytowane 26 Styczeń 2023 przez ewusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 27 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2023 15 godzin temu, ewusa napisał: czy to Sainte Foy jest połączone jakoś z Les Arcs? Pewnie nie niby rzut beretem ale po drugiej stronie doliny - trzeba podjechać autem do Villaroger 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barattolina Napisano 15 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2023 Hej hej, podepnę się do tematu @ewusa ponieważ mam podobny dylemat. 09-16.03.24 planujemy narciarski marzec i nie mamy pojęcia gdzie. W Soelden byliśmy tydzień temu, w styczniu będziemy w Seiser Alm no i jeszcze ten marzec by nam się marzył. Termin jest ustalony wstępnie, bo wyszło mi że europejskie ferie są na wykończeniu i można liczyć na puste stoki. Tylko nie wiem jak z pogodą. Ja nigdy na nartach w marcu nie byłam. Chciałabym do Corvary przy Alta Badia (bo kocham), ale małżonek stoi okoniem (ponoć za duże ryzyko, że wszystko będzie płynąć). Wychodzi że ma być wysoko - no to, albo Austria (Ischgl) albo jakiś Szwajc (może St. Moritz)? Chociaż te Włochy....marzy mi się ski-safari. Widziałam jakąś nieprzyzwoitą, włoska relację @marboru z marca. Tylko, że z tego co mówicie, to w takim wypadku trzeba zwlekać do ostatniej chwili i jechać na pogodę. Tylko wtedy ceny z dooop'y zostaną. Co robić drogie Bravo? ps. Na przykucie uwagi - soeldenowski, poranny sztruksik i widoczek z góry na chmury . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 15 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2023 9 grudnia wróciłem z doliny,ogólnie każdy znajdzie coś dla siebie. Kombinat straszny i z każdego miejsca zamieszkania w dolinie wszędzie blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi