Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, .Beata. napisał:

Z nerwów narobiłam obiadów na trzy dni…

Ja bym zjadła z nerwów te 3 obiady gdybym je miała :D

Tymczasem przyznaje się.... na początku 3. seta zwątpiłam w Naszą Mistrzynię. To naprawdę niewiarygodne jak ona wyszła z dołka po 2. secie i początku 3-go. Naprawdę Iga jesteś WIELKA! To był kawał widowiska! Dziękujemy 😍

• Like 1

4 minuty temu, zając napisał:

Tymczasem przyznaje się.... na początku 3. seta zwątpiłam w Naszą Mistrzynię. To naprawdę niewiarygodne jak ona wyszła z dołka po 2. secie i początku 3-go. Naprawdę Iga jesteś WIELKA! To był kawał widowiska! Dziękujemy 😍

Ja przy stanie 2:5 w 3 secie dla Naomi poszedłem na spacer z psem bez telefonu (przynajmniej pies był zadowolony). Wracam, a młody mi krzyczy, ojciec Iga wróciła do gry.

p.s.

Naomi zagrała chyba najlepsze swoje spotkanie po powrocie na korty. 

• Like 3
  • Haha 1

4 minuty temu, zając napisał:

Nawet ich nie próbowałam 😂 mam nadzieję że są zjadliwe, bo nie wybrnę tak jak Iga…

Faktycznie, wydaje się, że Naomi podniosła swój poziom, ale myślę, że grała na tyle na ile mogła, przy nie najlepszym dniu Igi. Gdyby była lepsza, to by wygrała. 

• Like 4

37 minut temu, moruniek napisał:

Ja przy stanie 2:5 w 3 secie dla Naomi poszedłem na spacer z psem

🤣🤣🤣

Podobnie przy 0:3 ale ze smutkiem muszę stwierdzić,że jak nie oglądam zawsze wygrywa 🤷‍♂️

Trochę szkoda Osaki, odpadnięcie Igi byłoby sensacją ale Naomi dostała by wiatru a tak skrzydła podcięte . Oby się nie poddała bo bardzo przyjemna osobowość i duży talent . Oby głowa wytrzymała 🤞

• Like 2

Pierwszego meczu Igi Świątek na RG nie widziałem, dobrze że byłem jeszcze zmrożony po nartach i jakoś cały mecz obejrzałem. Środkowa część mecz nie napawała optymizmem, najważniejsze że wróciła Polka do walki mimo słabej formy serwisowej. Po takim meczu powinna wygrać turniej paryski, no chyba że jest fizycznie (i psychicznie) wyeksploatowana po zwycięstwach w Madrycie i Rzymie...

• Like 1
  • Thanks 1

14 godzin temu, moruniek napisał:

Tak wybiegając w przyszłość. Dość interesująco. 

Olga Danilović (Serbia) - Danielle Collins (USA, 11) 6:7(3), 7:5, 6:4

Clara Tauson (Dania) - Jelena Ostapenko (Łotwa, 9) 7:6(4), 4:6, 6:3

Dwie teoretycznie najgroźniejsze zawodniczki z połówki Igi Świątek z głowy. Mam nadzieję, że pogoda się zmieni i nie będzie wilgotno. Łatwiej będzie Idze wkręcać piłki (będą się wyżej odbijać) Otrwarty dach też powinien sprzyjać tenisowi granemu przez Polkę.

• Like 1

49 minut temu, Lexi napisał:

Pewnie pózniej lub jeszcze póżniej..na obecną chwilę Hubert 5PM... Iga 4:35..

Z Igą jest dużo łatwiej bo Ona gra tylko na 2 kortach głównych, pozostaje tylko czekać na skończenie wcześniejszych meczów. Hubert gra na mniejszych kortach i dochodzi oczekiwanie na sprzyjające warunki atmosferyczne. W tym roku pogoda bardziej angielska jak paryska.

• Like 1

Polska tenisowa niedziela. 4 runda dla Igi Świątek to norma. Hubert Hurkacz wyrównał swoje najlepsze osiągnięcie w RG. Czas na poprawę rekordu, problem jest tylko jeden Grigor Dimitrow. Bilans meczów 0-5 ale wszystkie bardzo zacięte. Pierwszy raz grają panowie w szlemie i trzeba wygrać 3 sety, może to pomoże Hubertowi w pierwszym zwycięstwie nad Bułgarem. Wczoraj się sporo działo (a w zasadzie też dzisiaj). Zverev wrócił do meczu niczym Iga Świątek. W piątym secie z Griekspoorem przegrywał z dwoma przełamaniami 1-4 ale wygrał po super tie-breaku i ponad 4 godzinach walki. Niemiec (rosjanin) jeden z faworytów do finału wisiał na włosku. Co do drugiego meczu (nocnego) zastanawiam się czy to przypadek? Pojedynek Djokovič-Musetti miał być pierwszy w sesji wieczornej od 20.15. W ostatniej chwili na kort wrzucają organizatorzy mecz Dimitrowa z Bergsem. Tenisowy "dziadek" 37 letni obrońca tytułu wychodzi na mecz po 22.37. Cały mecz trwa ponad 4.5 godziny i kończy się o 3.10 czyli po zabiegach regenerujących (około 4 godziny) wychodzą z kompleksów tenisowych około 7 rano. Brawo organizacja. Sam mecz Serba z Włochem miał 3 fazy (poziom całościowo wybitny). Półtora seta dla Noleta, Później połowa 2 seta cały trzeci i pierwsza faza 4 seta dla świetnie grającego Lorenzo. Prawie zwycięstwo Musettiego i zwyczajowo budzi się Djokovič, 5 setów i zwycięstwo. Czy się zregeneruje do poniedziałku na kolejny mecz? I na jaką godzinę wyznaczą organizatorzy pojedynek z Cerundolo, włoskim Argentyńczykiem.

PS. A Iga Świątek zaczęła świetnie z Potapową jest 3-0

• Like 1

13 godzin temu, marionen napisał:

Hubert walczył i standardowo z Dymitrowem porażka po tie-breaku.  Ciężko wygrać te najważniejsze punkty...

Szkoda że Hubi nie ugrał nawet seta. Ładne wymiany niektóre były. Zostaje nam Iga :) i Jan Zieliński w deblu - oby jak najdłużej.

• Like 2