Martini Napisano 3 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2002 Witam wszystkich i prosze o porade. Mam 180 cm wzrostu i waze 80 kg. Chce jezdzic amatorski gigant i od czasu do czasu slalom. I tu pytanie czy wybrac narty GS 9.21 o dl 170 czy 180. Jakie jest wasze zdanie na ten temat. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 3 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2002 Prosze o porade w sprawie GS 9.21 Bym wzial 180 chyba a zreszta podjedz do jakiegos dobrego sklepu to ci doradza "fachowcy" pozdro bobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny Napisano 3 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2002 Prosze o porade w sprawie GS 9.21 Az taki ciezki nie jestes i narta 11.21 na Polske to lekka przesada, ale taki GS 9.21 (180) do amatorki powinien ci styknac. Oczywiscie zrobisz jak uwazasz. Pozdrowienia!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CarverGs9.21 Napisano 3 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2002 Prosze o porade w sprawie GS 9.21 jezeli czasem slalom,to raczej170, ale pomysl o slalomkach,atomica pozdrowienia carver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winnetou Napisano 3 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2002 Prosze o porade w sprawie GS 9.21 tydzień temu chciałeś raczej slalom a teraz raczej gigant ? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam Napisano 3 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2002 Prosze o porade w sprawie GS 9.21 żesz Ty Karol taki szcegółowy - toć kobieta zmienną jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winnetou Napisano 3 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2002 Prosze o porade w sprawie GS 9.21 żeby to kobieta ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymon_tm Napisano 3 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2002 Prosze o porade w sprawie GS 9.21 Cześć. Ja przy ok. 177 i 70 kupiłem GSki 9.21 o długosci 170 cm, z podobnymi zamiarami co do ich wykorzystania (troche giganta troche slalomu). Uważam że szukając kompromisu pomiędzy tymi dwoma stylami wybór GSki jest całkiem dobry jeśli oczywiscie nie stać kogoś na drugie deski. 170-tki maja radius ok. 15m. a więc mniej-więcej tyle ile jeszcze niedawno miewały narty slalomowe - zresztą w Pucharze Świata i tak chyba jeździ sie na większym radiusie niz to czynią amatorzy. Poza tym krótszymi nartkami łatwiej manewrować po naszych polskich polach minowych pozdrav Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dama1967 Napisano 3 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2002 Prosze o porade w sprawie GS 9.21 cześć ja jeżdżę na 190cm, mam 185 i 85kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2002 Prosze o porade w sprawie GS 9.21 LUDZIE!!! A od kiedy liczba 9 czy 11 swiadczy o twardości narty?! Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 4 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2002 Prosze o porade w sprawie GS 9.21 Jacku, przy twoim pytaniu, dobrze by było odbjaśnić na m"ociemniałym" co oznaczają te liczby. Wtedy połączyło by się przyjamne z pożytecznym;)) Pozdro bobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HiPhoto Napisano 4 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2002 Prosze o porade w sprawie GS 9.21 Pierwszy nunmerek to "techniczne dopakowanie narty", co pośrednio przekłada się na twardość. Drugi to promień skrętu dla długości uznanej przez producernta za "standardową". Pozdróv, HiPhoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2002 Prosze o porade w sprawie GS 9.21 Co to znaczy "pośrednio przekłada się na twardość". Przecież miałeś okazję jeździć na 9.12 i 11.12 i jakby pierwsze cyfry miąły mówić o twardości to trzeba by je zamienić między nartami. Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ent Napisano 5 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2002 Prosze o porade w sprawie GS 9.21 Trochę kulą w płot Szanowny Imienniku bo zeszłoroczne A 9.20 dla największej długości 1,9m miały promień 18m. A trudno chyba uznać tę długość za standardową skoro długości mieściły się w przedziale 1,6-1,9m. Pozdro Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HiPhoto Napisano 5 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2002 Prosze o porade w sprawie GS 9.21 A ja miałem inne wrażenie. Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi