Lexi Napisano 16 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2022 17 minut temu, grimson napisał: To jest gród Kraka. No patrz .. @sstar mnie oszukał.... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2022 12 minut temu, Capricorn napisał: Oczywiście, że się da... ale nie w poniedziałek tam ani w piątek z powrotem:) mój zwyczajowy czas w sobotni poranek jadąc na narty to ok.1,30 z Psiego Pola. Z Psiego Pola to masz jeszcze kawałek do pokonania na AOW A8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2022 43 minuty temu, Capricorn napisał: Oczywiście, że się da... ale nie w poniedziałek tam ani w piątek z powrotem:) mój zwyczajowy czas w sobotni poranek jadąc na narty to ok.1,30 z Psiego Pola. Pracowałem w swoim czasie w automotive na Psiaku 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Sierpień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2022 A wiec wirtualny wulkanista. Kaczawskie znaczy. Słup czy coś dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 17 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2022 23 minuty temu, sstar napisał: A wiec wirtualny wulkanista. Kaczawskie znaczy. Słup czy coś dalej? Nie Kaczawskie i nie Słup... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Sierpień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2022 Godzinę temu, marionen napisał: Nie Kaczawskie i nie Słup... Góra Św Anny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2022 Godzinę temu, sstar napisał: Góra Św Anny? noo...Orlen na górze widać.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 17 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2022 W dniu 16.08.2022 o 19:52, marionen napisał: Jakaś osobliwa mijanka?🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 18 Sierpień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2022 13 godzin temu, Lexi napisał: noo...Orlen na górze widać.. Dobrze ze nie kghm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 18 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2022 14 godzin temu, lika napisał: Jakaś osobliwa mijanka?🤔 Tak, na riksze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 18 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2022 14 godzin temu, Lexi napisał: noo...Orlen na górze widać.. No ba, ja mam słaby wzrok, to mogłem Orlena nie zauważyć. Ale zamek widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 19 Sierpień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2022 W dniu 18.08.2022 o 10:37, marionen napisał: No ba, ja mam słaby wzrok, to mogłem Orlena nie zauważyć. Ale zamek widziałem... Podaj kierunek chociaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 20 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2022 7 godzin temu, sstar napisał: Podaj kierunek chociaż. Przeciwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 20 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2022 (edytowane) To jeszcze kilka zdjęć charakterystycznych... Jest jezioro jest i góra droga na górę różne warianty jest zamek bieda już powoli znika typowe danie sztuka jest i hotel Edytowane 20 Sierpień 2022 przez marionen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2022 ..czyli że BERZDORFER SEE... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 20 Sierpień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2022 59 minut temu, Lexi napisał: ..czyli że BERZDORFER SEE... Byłem, pływałem, ale nigdy na drugi brzeg. Fajna ścieżka rowerowa wzdłuż jeziora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 20 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2022 Godzinę temu, sstar napisał: Byłem, pływałem, ale nigdy na drugi brzeg. Fajna ścieżka rowerowa wzdłuż jeziora. W zasadzie to 1,5 ścieżki. Wewnętrzna asfaltowa i zewnętrzna szutrowa. Piękne nasadzenia i zupełnie odludne drogi leśne są na wzgórzu o które zahacza pętla zewnętrzna, warto zjechać wzdłuż narysowanej linii (w czerwonym polu) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 20 Sierpień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2022 A tymczasem i u nas wraca życie… po życiu… https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/przeplynelismy-odre-z-sonarem-oto-co-odkrylismy-to-niebywale/xsj9lbs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 20 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2022 4 godziny temu, Lexi napisał: ..czyli że BERZDORFER SEE... Berzdorfer See to jedno z najmłodszych jezior w Europie. Zalewanie wyrobiska po kopalni odkrywkowej trwało około 10 lat i ukończono w 2013r. Woda do napełnienia pochodziła głównie z 2 rzek, Nysy Łużyckiej i Pliessnitz. Na ścieżce asfaltowej dookoła jeziora oprócz rowerzystów można spotkać spore grono rolkarzy, kilka razy zdarzyło mi się minąć z osobami na nartorolkach. Oprócz Niemców zaglądają tu też Polacy i Czesi. Obie ścieżki o których wspomniał Wiesiek to ponad 35 km jazdy. Kilka statystyk... A góra (wulkan) Landeskrone to głównie bazalt 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 20 Sierpień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2022 1 godzinę temu, marionen napisał: Berzdorfer See to jedno z najmłodszych jezior w Europie. Zalewanie wyrobiska po kopalni odkrywkowej trwało około 10 lat i ukończono w 2013r. Woda do napełnienia pochodziła głównie z 2 rzek, Nysy Łużyckiej i Pliessnitz. Na ścieżce asfaltowej dookoła jeziora oprócz rowerzystów można spotkać spore grono rolkarzy, kilka razy zdarzyło mi się minąć z osobami na nartorolkach. Oprócz Niemców zaglądają tu też Polacy i Czesi. Obie ścieżki o których wspomniał Wiesiek to ponad 35 km jazdy. Kilka statystyk... A góra (wulkan) Landeskrone to głównie bazalt Jak już trafiliśmy w tamte strony to warto odwiedzić Oybin i Jonsdorf, Hain i Krompach, połączenie trzech granic opodal. Klasztor, via ferraty, szlaki, knajpa na granicy z Krompach, czeska, warto. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 20 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2022 A jeszcze dodam piękny ddr po polskiej stronie. Na trzeźwo tego nie zbudowali! Na sami popatrzcie, wężykiem, wężykiem! Cudeńko. Droga dla rowerów Zgorzelec - Radomierzyce >> Niedów to razem 20 km pięknej, jazdy. Poruszamy się tam dosłownie tuż przy granicy państwowej. Czyli wzdłuż meandrów Nysy Łużyckiej. Miłym dodatkiem jest jeszcze parę mikrych, ale solidnie stromych, ścianek. Ciekawa linia, jakby powiedzieli freeriderzy! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 20 Sierpień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2022 (edytowane) 10 minut temu, Wujot napisał: A jeszcze dodam piękny ddr po polskiej stronie. Na trzeźwo tego nie zbudowali! Na sami popatrzcie, wężykiem, wężykiem! Cudeńko. Droga dla rowerów Zgorzelec - Radomierzyce >> Niedów to razem 20 km pięknej, jazdy. Poruszamy się tam dosłownie tuż przy granicy państwowej. Czyli wzdłuż meandrów Nysy Łużyckiej. Miłym dodatkiem jest jeszcze parę mikrych, ale solidnie stromych, ścianek. Ciekawa linia, jakby powiedzieli freeriderzy! Ostatnia fotka na jakie miasteczko? Edytowane 20 Sierpień 2022 przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 20 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2022 2 minuty temu, sstar napisał: Ostatnia fotka na jakie miasteczko? Miasteczko Zgorzelec z prawej a z lewej: Goerlitz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 20 Sierpień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2022 3 godziny temu, Wujot napisał: Miasteczko Zgorzelec z prawej a z lewej: Goerlitz A dziś w Łodzi Zdechły Osa https://poptown.eu/zdechly-osa-zeby-cos-sie-dzialo/ z Wrocławia a dokładniej z Kosmosu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 20 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2022 (edytowane) To ode mnie z Wro (mam nadzieję, że nie powtarzam się) Edytowane 20 Sierpień 2022 przez Wujot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi