krzysie Napisano 6 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2022 W tym roku wymyśliliśmy sobie Kronplatz, to dla nas nowe miejsce i nie planowaliśmy tutaj przyjeżdżać - tylko jedna góra - nuda. Ale ponieważ od początków lat 90 XX wieku byliśmy już w tak wielu miejscach trudno już znaleźć coś nowego, no i przemówiła do nas ilość tras - prawie 120 km chociaż w zasadzie to jedna góra. Niezbyt zachęcający początek kolejka do kasy po skipasy - ponad pól godziny czekania: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysie Napisano 6 Marzec 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2022 Pewnie sobie pomyśleliście - Janusz mógł kupić bilety przez internet Otóż skipasy kupione on-line wydawane są w kasie, gdzie trzeba zgłosić się z wydrukiem (potwierdzeniem zakupu), dowodem tożsamości, green pasem. Pani/Pan w kasie skanuje kod kreskowy, sprawdza dane z dowodem osobistym, sprawdza green pass, kupując w kasie czas wydłuża się o ręczne wprowadzenie danych i płatność. Co ciekawe do walidacji ski pasa wystarczył dowód osobisty w aplikacji m-obywatel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysie Napisano 6 Marzec 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2022 Potem było już lepiej 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 6 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2022 Miło wspominam Kronplatz, mój pierwszy alpejski ośrodek w którym jeździłem. Trochę od tamtego czasu się pozmieniało, przybyły nowe wyciągi i trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysie Napisano 9 Marzec 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 W dniu 7.03.2022 o 00:24, pawelb91 napisał: Miło wspominam Kronplatz, mój pierwszy alpejski ośrodek w którym jeździłem. Trochę od tamtego czasu się pozmieniało, przybyły nowe wyciągi i trasy. Ponieważ zamieszkaliśmy w Olang cieszymy się z nowej 10-osobowej gondoli Olang 1 + 2 - na zdjęciu w głębi górna stacja 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysie Napisano 11 Marzec 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2022 Moje obawy, że to tylko jedna góra okazały się słuszne. Pomimo dużej ilości tras i wyciągów wszystko jednak kumulowało się na szcycie, gzie pojawiały się tłumy ludzi. Same trasy niezłe, nawet te niebieskie - niektóre nazwałbym nawet ciemnoniebieskimi, czerwone normalne i czarne bardziej lub mniej wymagające. Trochę przesadzę, ale Kronplatz to taka większa Czarna Góra - dobra na pierwszy kontakt z Alpami. Cieszyła nas pogoda - była wspaniała, duża ilość różnych schronisk, bufetów i restauracji uprzyjemniała nam pobyt na stokach. Nie jeździliśmy do Drei Zinenn czy na Sella Rondę choć to blisko, po prostu nie chciało nam się. Żegnamy w tym sezonie Alpy. Następne nasze wyjazdy będą w bardziej atrakcyjne, znane nam kierunki, np.: Chamonix - pięć super stacji narciarskich, Breuil Cervinia/Zermatt, Jungfrau Ski Region czy też najbliżej czyli tyrolskie, austriackie lodowce 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi