ryba Napisano 25 Kwiecień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2007 Z Cieszyna na Brno, Znojmo czy na Bratysławę ? Ja nie miałem wątpliwości, że na Znojmo ale koligen mi zamieszał, że lepiej na Bratysławę. I ile Was będzie na Stubaiu ? pozdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 25 Kwiecień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2007 pytanie o dróżkę przez Czechy lub Słowację No to Ci głupio radzi!!))) Bo jak pojedziesz przez Bratysławę to przyjeżdzasz do Wiednia zupełnie z drugiej strony miasta niżeli chcesz jechać a chcesz jechać na linz dalej Monachium,Insbruk, czyli całą agromerację wiedeńską musisz przejachać, lub obwodnicą objechać, więc jest to zupełnie bezsensu. Jadąc przez Znojmo masz do wyboru 2 warianty: Krótszy: Znojmo-Krems-St Polten-Linz.... lub Dłuższy: Znojmo-Wiedeń-Linz..... Ja osobiście preferuję ten dłuższy bo kilometrów może i więcej ale czasowo szybciej przejadę, a i droga lepsza. I nie jedź czasem pezez Mikulov bo to dopiero extrema wjedziesz w Stary Wiedeń a tam tramwaje, tory na drodze, światła. szerokiej drogi na skruty a nie dookoła sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Kwiecień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2007 pytanie o dróżkę przez Czechy lub Słowację SB ma rację. Ja przejeżdżam tą trasę kilka do kilkunastu razy w sezonie i wierz mi, że przez Znojmo najlepiej. Tu postój i "małe" zakupy ... ciągle się opłaca, zwłaszcza jak są promocje. Potem jedziesz na Hollabrunn, Stockerau, Tulln, i St. Christophen i już jesteś na A1. (chyba kiedyś zrobię dokładny opis tej trasy Jak co to pisz ... ja też będę jechał tylko trochę dalej na Pitztal! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 26 Kwiecień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Zakupy w Znojmie... Jak się żony nie zabierze na narty to tam się kupuje prezent dla niej żeby nie była tak wku....., no wiecie na otarcie łez znaczy. A droga w tamtą stronę jest tak prosta żekłbym że intuicyjna, a zupełnie inaczej wygląda sprawa w drodze powrotnej przed Wiedniem trzeba uważać żeby nie wjechać w centrum i myślę Jacku że to wymaga czemprędzej opisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 26 Kwiecień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Zakupy w Znojmie... no i wątpliwości rozwiane :-) szczególnie te zakupy... :-) to jeszcze podpowiedzcie gdzie winietki kupić ( bo chyba nie w tej budzie na samej granicy ) i czy na te Czechy miesięczną kupujecie ? dzięki, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziatwa Napisano 26 Kwiecień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2007 pytanie o dróżkę przez Czechy lub Słowację a ja preferuję wariant Znojmo-Krems-St Polten-Linz.... w stosunku do tego co było pare lat temu droga jest poprawiona i jedzie sie niemal tak szybko jak przepisowo autostradą (to jest tak zwana droga tylko dla samochodów ale 130 mozna). dwa razy swiatła w Krems nie stanowia problemu - jest okazja do zmiany płyty lub kasety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 26 Kwiecień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2007 pytanie o dróżkę przez Czechy lub Słowację Nie, nie. Jedziemy na Hollabrunn, Stockerau, Krems i St. Poellten I jestesmy na A1 Najlepsza - najszybsza droga - od Hollabrun prawie caly czs lokalna autostrada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo Napisano 26 Kwiecień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2007 pytanie o dróżkę przez Czechy lub Słowację Dobrze prawisz Bobicku To najlepsza trasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 26 Kwiecień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2007 pytanie o dróżkę przez Czechy lub Słowację ok ważna wskazówka a co z tymi winietkami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 26 Kwiecień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2007 pytanie o dróżkę przez Czechy lub Słowację A co ma byc z winietkami ? W Austrii kupujesz na 10 dni chyba, a w jeba..ch Czechach na miesiac (chyba, ze jedziesz na mniej niz 6 dni). Placisz ok 110 zl za wszystko i dajesz w dluga. Szerokiej drogi !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 26 Kwiecień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2007 pytanie o dróżkę przez Czechy lub Słowację ok ale kupować na granicy w tym okienku po stronie kierowcy czy w innym miejscu ? Winietki mają określoną cenę tylko niektórzy, po jakimś tajemniczym kursie za 7,6 euro potrafią wołać 39 zł. To takim cwaniakom nie chcę dać zarabiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 26 Kwiecień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2007 pytanie o dróżkę przez Czechy lub Słowację Winietki kupisz na każdej stacji benzynowej! Nie ma sensu przepłacać! I jeszcze jedna ważna sprawa ... paliwo ... u nas jest najdroższe! W Austrii kupisz za 1 Euro, w małych mieścinach poniżej, a na autostradzie 1.05 czyli razy 3.8 wychodzi 3.99! ... i po co przepłacać?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 26 Kwiecień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2007 pytanie o dróżkę przez Czechy lub Słowację Zawsze kupowalem na granicy w Baltonie A teraz kupilismy przed granica na stacji BP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 26 Kwiecień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2007 pytanie o dróżkę przez Czechy lub Słowację Chyba, ze w Polsce walisz na fakture ))) aha i gaz zatankujesz na Agipie w Znojmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 26 Kwiecień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2007 pytanie o dróżkę przez Czechy lub Słowację Bobic! Ile płacisz za winietki? 110 zł? Pogięło Cię? Czeska 300 koron, a austriacka 7,8 Euro to nawet licząc po "dobrym" kursie wyniesie: 300 x 0,13 = 39 7,8 x 3,8 = 30 razem: 69 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 26 Kwiecień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2007 pytanie o dróżkę przez Czechy lub Słowację No nie mow, ze czeska na miesiac kosztuje 300 koron ? Cos mi nie gra. A austriacka na 10 dni 7 € ? Nie lubie kupowac na stacji w Austrii, bo zawsze kupowalem w kraju No, ale 6 dych piechota nie chodzi Jacku Sprobujemy, zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Kwiecień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2007 pytanie o dróżkę przez Czechy lub Słowację No tak! Tyle to kosztuje! Dlatego nie warto kupować na granicy winietek i .. UBEZPIECZEŃ! Ubezpieczeń, bo z reguły miłe panie sprzedają pakiety podstawowe ... nic nie warte! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi